728x90 AdSpace

Latest Articles

28 Ιουλ 2015

The Team - Unknown - 28 Ιουλ 2015


Όλα ξεκίνησαν με το πρώτο μου ημερολόγιο. Η μάνα μου δεν πίστευε πως τελικά κατάφερα ν' αφοσιωθώ σε κάτι, αφού σαν γνήσια Υδροχόος όλα με καταπιέζαν κι όλα τα βαριόμουν. Πνεύμα αντιλογίας, μέχρι αηδίας. Επαναστάτρια, καμιά φορά, χωρίς αιτία. Μα αισιόδοξη πως μια μέρα ο κόσμος θα γίνει πιο ανθρώπινος. 

                        

Είμαι ο Γιάννης και ως προσφάτως μυημένος στην επιστήμη της Λογοθεραπείας, έχω μεγάλο πόνο και αγάπη για την γλώσσα. Η μουσική ήταν πάντα ένα στοιχείο της ζωής μου, χωρίς το οποίο δεν μπορούσα να πορευτώ. Όπου και όποτε με δεις ή θα φοράω ακουστικά χωρίς καλή ηχομόνωση ή θα τραγουδάω. Ο βροχερός καιρός και οι βόλτες στους βραδινούς δρόμους της Αθήνας είναι έμπνευση για εμένα και μέσα από εκεί γράφω τα κείμενά μου. Πάντα έλεγα στον εαυτό μου το εξής: «Μίλα, επειδή στο τέλος εσύ θα πεις την ιστορία σου».


Ο αυθορμητισμός το σημείο κίνησής μου. Μιλάω πολύ, δεν αφήνω τίποτα να αιωρηθεί. Αισιόδοξη μέχρι βλακείας και υπερασπίστρια της μαγείας που δίνουν τα πιο μικρά πράγματα. Αυτά σε αντίθεση με την τετράγωνη λογική μου δημιουργούν τις πιο ισχυρές εκρήξεις. Μην έρθεις σε μένα και μιζεριάζεις, καταπιάνομαι μόνο απ' ότι έχει ψυχή μέχρι να ξυπνήσω το πρωί και να έχω φύγει πρώτη.


Χαίρετε... Εγώ είμαι ο Σπύρος, ο θαυματουργός ψυχολόγος της παρέας (εξ ου και το nickname). Το μότο μου ήταν και είναι ένα: «το μόνο που χρειάζεται είναι βενζίνη και διάθεση». Όσοι έχετε την απέραντη τύχη να με γνωρίζετε ήδη, δε χρειάζεται να σας πω και πολλά. Οι υπόλοιποι, welcomeaboard! Μαζί θα δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά απ' ό, τι έχετε συνηθίσει...



Τρελή, πόντια και Σαλονικιά. Έχω και ένα πρόβλημα με την χαζομάρα στον κόσμο... Μ’ ενοχλεί. Γράφω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και γράφω για να καθαρίσω το μέσα μου. Αποφάσισα και να το σπουδάσω. Εδώ μιλάμε για τις σχέσεις. Χωρίς τις σχέσεις δεν είσαι τίποτα φίλε μου. Από μία σχέση γεννήθηκες, μέσα από μία σχέση έζησες και για κάποια σχέση θα παλεύεις πάντα. Οικογένεια, έρωτας, φιλία. Μόνο το όνομα αλλάζει.

Ελίνα Φυλακτού - Μολύβι και Χαρτί

Μολύβι και χαρτί... Οι δυο σωτήρες μου. Είτε ζωγραφίζοντας, είτε γράφοντας, αδειάζω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου.  Δυο φίλοι που είναι πάντα εκεί για να απαλύνουν τη φουρτούνα μέσα μου.  Παρατηρώ κάθε μέρα τους ανθρώπους γύρω μου εστιάζοντας σε βλέμματα, κινήσεις και τις ιστορίες τους.  Έτσι γράφω για αυτούς, πολλές φορές , σε πρώτο πρόσωπο μιας και προσπαθώ να περπατήσω με το δικό τους βήμα.  Ευαίσθητο, ρομαντικό και πεισματάρικο αγρίμι. Ένα οξύμωρο κράμα φτιαγμένο από πολύ πόνο και πολλή αγάπη μαζί.



Αν και ακόμη με ανακαλύπτω θα αποπειραθώ να μου προσδώσω χαρακτηρισμούς ώστε να γνωριστούμε! Ταξιδιάρα ψυχή κατά κύριο λόγο, να σπάω τη ρουτίνα και να γεμίζω εικόνες κι εμπειρίες. Μαθαίνω απ' τις δεύτερες και διαμορφώνω χαρακτήρα! Από αδυναμίες έχω τον ρεαλισμό και από συμπάθειες, τις ρομαντικές και απλές υπάρξεις!  Μου αρέσει να ταιριάζω το χάος και να διατηρώ την αταξία. Yπεραισιόδοξη με  αγαπημένο μου χρώμα το μαύρο! Λάτρης της μουσικής, αφήνομαι στους ρυθμούς της κ και χορεύω. Χιούμορ και αυτοσαρκασμός ίσως το δεύτερο όνομά μου. Κάθετα διαφορετικός από μένα ο έρωτας. Σκέψου, λοιπόν, εσύ πόσο διαφέρεις από εμένα πριν με γνωρίσεις.


Κατερίνα Μοχράνη - Once Upon A September

Κάποτε ρωτήθηκα αν ζω ή υπάρχω κι ακόμα ψάχνω τη σωστή απάντηση. Νηπιαγωγός με κοινωνικές ευαισθησίες. Εθισμένη στην καφεΐνη, στις αμερικανικές σειρές, στις ταινίες και στη μουσική. Αδυνατώ να αντισταθώ σε οποιοδήποτε βιβλίο και στον έρωτα -αν κι ακόμα τον ψάχνω και μάλλον στα λάθος μέρη!-. Αθεράπευτα ρομαντική και λάτρης των λέξεων. Αν θες σε αγαπήσω, φρόντισε να είσαι αντίθετος από μένα. Αν όχι, καλή καρδία!



Ξεκίνησα, πριν ένα χρόνο, ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της ερωτικής αρθρογραφίας. Μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή αλλά και μέσα στην κουζίνα μου, συνήθως εκτονώνω δημιουργικά τη νευρικότητα ή τις συναισθηματικές μου απογοητεύσεις. Μισώ τα ορθογραφικά λάθη, το πλύσιμο των πιάτων και τη διπροσωπία. Διατηρώ δυο προσωπικά blogs, το CaliforniaDreamersInc και το FashionRoom, ενώ δε θα μπορούσα να λείπω από τα διαδικτυακά ερτζιανά του www.forceradio.gr. Αν εκτός από τις συμβουλές μου, χρειαστείτε και τις νομικές γνώσεις που αφομοιώνω στην γοητευτική Κομοτηνή, είμαι στη διάθεσή σας.

Ράνια Μαστροσάββα  - Writer On The Storm

Ως φοιτήτρια στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας... Ζω για την τέχνη! Η καλλιτεχνική μου φύση είναι υπαίτια της τρέλας και της ευαισθησίας που με διακατέχει, σε σημείο αυτοκαταστροφής. Είμαι δοτική σε βαθμό που γίνεται το τρωτό σημείο του χαρακτήρα μου. Πιστεύω στην ουσιαστική έννοια της φιλίας και είμαι εκεί ανά πάσα στιγμή για οποιον με χρειαστεί. Αγαπημένη μου ασχολία είναι το φλέρτ, το οποίο δεν παρατάω ποτέ, γιατί ως γνωστόν το οφθαλμόλουτρο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!


Μεταξύ Κρήτης κι Αθήνας, λάτρης της φύσης, αν και κορίτσι της πόλης. Άκρως ομιλητική με όσους με εμπνέουν, «Μαρία της σιωπής» με όσους εκπέμπουμε σε άλλη συχνότητα. Αγαπώ τα ζώα και ιδιαίτερα τα σκυλιά. Εμπιστεύομαι απόλυτα το ένστικτό τους ειδικά για τους ανθρώπους. Αν η τετράποδη αγάπη μου δε σε εμπιστευτεί, μην περιμένεις να το κάνω εγώ. Μουσική, λέξεις, ταξίδια και τατουάζ, τα κομμάτια του δικού μου παζλ σε αυτή τη ζωή. Μέχρι την επόμενη, άδραξε τη μέρα.


Με λένε Θάνο Δημητρογιάννη  (λογικά γιορτάζω 3 φορές το χρόνο) και ανέκαθεν μου άρεσε να κάνω τους άλλους να γελάνε. Προφορικά, πάντα, γιατί scripta manent...τα γραπτά μένουν και είναι επικίνδυνο αυτό (για τους άλλους). Έτσι  είπα να το δοκιμάσω και γραπτά, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που θα έχει αυτό στον κόσμο γενικότερα. Στον ελεύθερό μου χρόνο τρώω σκεπαστές, βλέπω πάρα πολλές σειρές και κάνω φασαρία, είτε παίζοντας τύμπανα, είτε μιλώντας και γελώντας δυνατά, ή ακόμα κι όλα μαζί. Η χαρά της ζωής βρίσκεται στα απλά πράγματα. Φαγητό,  μουσική, ύπνο, «Dexter».


Αθεράπευτα ρομαντική μέχρι αηδίας, αγαπώ τη μουσική και την επιρροή που έχει στους ανθρώπους. Ανέκαθεν έγραφα στιχάκια σε τοίχους και θρανία γιατί θεωρώ πως έτσι προσδίδουν μια πιο συναισθηματική πινελιά στη ζοφερή καθημερινότητα. Βαριέμαι τους ρεαλιστές κι αγαπώ τους ονειροπόλους. Αιθεροβάμων ίσως θα μπορούσε να είναι το πραγματικό μου όνομα, αφού μονίμως είμαι στο δικό μου ροζ συννεφάκι κι αρνούμαι να ζήσω στη μιζέρια του πραγματικού κόσμου. Πιστεύω ακράδαντα στα παραμύθια κι εύχομαι κάποια μέρα όλοι να έχουν το δικό τους happy end.


Μαρίνα Μαγουλιανού - Όλα ή Τίποτα

Γεννήθηκα σ' ένα νησί ηλιόλουστο, μέσα στην κάψα του καλοκαιριού, την ώρα που ο ήλιος ακρακουμπούσε την θάλασσα. Είμαι πλάσμα των αντιθέσεων, καρπός πάθους άκρατου αλλά και παιχνίδι της τύχης. Τα χρόνια που τριγυρίζω, τα με τον καλύτερο τρόπο: γνωρίζω και αγαπώ ανθρώπους. Βρίσκω το θαύμα και τη μαγεία που κρύβει η καθημερινότητα. Νιώθοντας καταραμένη (Στοιχειωμένη από το όραμα ενός καλύτερου κόσμου, δεν μπορώ να επαναπαυτώ και να βολευτώ σε μια οριοθετημένη, τακτοποιημένη ζωή) αποφάσισα να κάνω τον εαυτό μου καλύτερο και να τον μοιραστώ μέσω της τέχνης. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί!



Το μεράκι του «γράφειν» μπορεί να πει κανένας οτι το είχα από μικρός όπου κατάφερνα με μεγάλη ευκολία να σχηματίζω τετράστιχα για τους παιδικούς μου έρωτες και τέτοιους έχω πολλούς. Ραδιόφωνο, πληροφορική, φωτογραφία, μπάλα, πολυπράγμων δηλαδή, ως ένας γνήσιος δίδυμος. Τρελός με την κόρη μου, μαζεύω παραδείγματα ζωής από την παιδική της αθωότητα και την ερωτεύομαι κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Μ' αυτούς που αισθάνομαι οικεία μιλάω με υποκοριστικά. Οπότε... Μην παρεξηγηθείτε.



Σπουδάζω στο τμήμα μουσικών σπουδών Ιονίου πανεπιστημίου. Ζω για τη μουσική ,μέσα απ' τη μουσική. Είμαι τελείως αυθόρμητη και με μια υπερβολική δόση τρέλας. Στην παρέα μου διαθέτω το τίτλο της «μαμάς» και δικαιολογημένα, αφού είμαι σε μεγάλο βαθμό υπερπροστατευτική με αυτούς που αγαπάω. Είμαι λάτρης του χιούμορ και το υποστηρίζω όπου βρεθώ. Είμαι ερωτευμένη με τη ζωή και πιστεύω πως ωραίο είναι το να υπάρχεις, αλλά το να ζεις έχει τη δική του μαγεία.



Στην Αθήνα γεννημένη Μεγάλη Πέμπτη τον Απρίλιο του 1991. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όνειρο μου από μικρή η δημοσιογραφία με ιδιαίτερη έφεση στην αρθρογραφία. Αγάπη και έρωτας το αγαπημένο μου θέμα. Έντονη προσωπικότητα με ευαίσθητες πτυχές. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω πράγματα. Η περιέργεια χαρακτηριστικό μου στοιχείο. Για 'μένα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να ευτυχήσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη για τη δουλειά του και η εύρεση του άλλου του μισού!. Πολύ ρομαντική για την εποχή μας. Θα με ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου!


Η ζωή είναι χρώματα, ήχοι, αρώματα, σχήματα, γεύσεις. Η ζωή είναι λευκή, μαύρη και γκρίζα. Από παιδική ηλικία μου άρεσε να γράφω για τη ζωή, πως θα συνέβαινε σε ένα δικό μου φανταστικό σκηνικό. Βλέπω μοτίβα σε κάθε πτυχή της, κάποια θλιβερά, άλλα χαρούμενα, μα όλα βγαλμένα μέσα από την καθημερινότητα. Καλό ταξίδι.




Η εικόνα μου ισούται με χίλιες λέξεις. Η προσωπικότητά μου ισούται με εκατομμύρια λέξεις. Στις παρέες μου και συγκεκριμένα στις φίλες μου, είμαι γνωστός με τη φράση : « Όχι δεν το είπε, βρείτε μου πέτρα να κρυφτώ». Σαν άνθρωπος έμαθα αυτό : «Σκέφτομαι άρα υπάρχω, εκφράζομαι άρα ζω». Δεν φοβήθηκα ποτέ τις κριτικές γιατί μου έδιναν τον λόγο για να γράφω, να σχολιάζω πράγματα που κανείς δεν παρατηρεί και να καταλαβαίνω καλύτερα πως παίζεται το παιχνίδι που λέγεται ζωή. Σκοπός μου να μάθω τον κόσμο να αγαπάει τον εαυτό του γιατί είμαστε ό,τι  πολυτιμότερο έχουμε.



Jamie Χονδρογιάννης - Sympathy For The Devil

Γεια σου, είμαι ο Jamie. Είμαι από Θεσσαλονίκη και σπουδάζω Ψυχολογία. Κάπου στα 14 μου έδωσαν μια κιθάρα. Δεν υπήρξε γυρισμός. Μαζί θα πάμε μια βόλτα στον κόσμο της μουσικής, θα μιλήσουμε για σχέσεις και σεξ, και φυσικά για night life. Αν σε ενδιαφέρει ακολούθησέ με, θα σε κάνω Bon Viveur. Ακόμα κάθεσαι; Πιες ένα σφηνάκι και let me entertain you.


Κάπου λίγο πριν τα πρώτα -άντα, μετράω περισσότερες νύχτες παρά μέρες στο ενεργητικό μου.  Δε σε ξέρω αλλά μπορώ να μαντέψω τι θα παραγγείλεις και γιατί άραξες στο μπαρ. Στο μπαρ κάθονται οι σκεπτόμενοι, οι μοναχικοί κι αυτοί που ξέρουν να περνάνε καλά. Οι υπόλοιποι είναι για τα τραπεζάκια. Δε θα μου πιάσεις την κουβέντα εύκολα, αλλά όταν χρειαστείς μια συμβουλή, εγώ σαν τρίτος θα μπορέσω να σου δείξω μια πιο ξεκάθαρη οπτική γωνία των πραγμάτων. Δεν είμαι ψυχολόγος, όμως ξέρω τι νιώθεις. Δε θες τη συμβουλή μου αλλά ξέρεις πως έχω δίκιο. Στην τελική, είτε το πίνεις σε χαμηλό, είτε σε ψηλό εγώ, τελικά, σε ξέρω λίγο.


Γεννημένη στην Κρήτη, στη Σητεία συγκεκριμένα! Αγαπώ τα ζώα και τη μαγειρική. Σιχαίνομαι τη διπροσωπία και τους εγωιστές. Παράξενο παιδί θα με χαρακτήριζα με την καλή έννοια πάντοτε. Λατρεύω τη συγγραφή είτε ποιημάτων, είτε κειμένων που πολλές φoρές δεν οδηγούν σε κάποιο συμπέρασμα. Πηγή έμπνευσής μου οι άψυχες εικόνες που μπορούν να περιγράφουν με λόγια. Απίστευτα αισιόδοξη για την εποχή που ζούμε. Θα αλλάξει ο κόσμος, δε θα αλλάξει; Καθησυχάστε με!

P & D Creations
Γνωριστήκαμε πριν από 9 χρόνια. Μας έφερε κοντά ένα κοινό πάθος: Η μουσική. Στην πορεία της σχέσης μας, ανακαλύψαμε κι άλλα κοινά σημεία...την αγάπη μας για δημιουργία και είχαμε τα απαραίτητα συστατικά : Μεράκι, φαντασία και όρεξη ! Η φαντασία μας μεγάλωσε όταν ενώσαμε τις ζωές μας και φέραμε στον κόσμο το κοριτσάκι μας..Το παιδικό της δωμάτιο έγινε μια μεγάλη έμπνευση, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή !Συνεχίζουμε δυναμικά με νέες, ενδιαφέρουσες ιδέες...!


                                                    
  • Facebook Comments
Scroll to Top