728x90 AdSpace

Latest Articles

31 Αυγ 2015

Η φίλη σου, το φίδι - ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΓΕΡΟΝΤΗ

Χαρακτηριστικό του ατόμου αυτού, να μην αισθάνεται άνετα εάν το ίδιο δεν αποτελεί το επίκεντρο της προσοχής των άλλων, γι' αυτό και θα κάνει τα πάντα να την τραβήξει.



Ο τρόπος που συνήθως χρησιμοποιεί, χαρακτηρίζεται από σεξουαλική σαγηνευτική ή ερωτικά προκλητική συμπεριφορά. Η ομιλία της κι η έκφραση των συναισθημάτων της, είναι υπερβολική, προκλητική και ανάλογη με το ντύσιμο της, το οποίο είναι ιδιαίτερα έντονο με σκοπό να προσελκύει τα βλέμματα όσων είναι γύρω της.
Είναι εκείνη που θα μαζέψει 5 - 6 άντρες στην παρέα, έτσι για να έχουμε.

Συνήθως δεν της αρέσει κανένας απ’ αυτούς, είναι όμως άνδρες και αυτό αυτομάτως την κάνει να νιώθει θεά στα μάτια των φιλενάδων της όπως και στου γκόμενου που κοιτάζει εδώ και αρκετή ώρα αλλά δεν της κάθεται.

Έχει μια διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας. Όταν εσύ θα της εξηγείς πως δεν σου αρέσει που μαζεύει ότι να 'ναι δίπλα της και κατ' επέκταση στην κοινή σας παρέα, εκείνη θα πιστεύει πως το λες γιατί την ζηλεύεις που είναι καλύτερη από σένα γιατί μπορεί να το κάνει, αδυνατώντας να δει, την γελοιότητα του θέματος.

Αν δε, τυγχάνει να είσαι και πιο όμορφη και καταξιωμένη επαγγελματικά από εκείνη, τότε είναι που ο ανταγωνισμός την κάνει να φέρεται ακραία έως και παρανοϊκά.

Μπορεί ποτέ να μην τη βάλεις σε ανταγωνιστική θέση, διεκδικώντας κάτι που εκείνη θέλει, αλλά  αυτή έχει μπει ήδη από μόνη της και θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να σου δείξει πως σε περνάει σε όλα. Δεν θα διστάσει να προκαλέσει ερωτικά τον σύντροφό σου με σκοπό πάντα να σου δείξει πως είναι καλύτερη. Πως θέλει και σε αφήνει να τον έχεις.

Θα αναλύσει μπροστά του, την ακραία σεξουαλική της ζωή με σκοπό να παίξει με το μυαλό του. Υπερβολικά πονηρά κόλπα και τεχνάσματα ώστε να πάρει την επιβεβαίωση που τόσο πολύ επιθυμεί. Την ικανοποίηση πως έστω και για λίγα λεπτά είχε την αμέριστη προσοχή του, παρόλο που εσύ ήσουν δίπλα του.

Το σύνηθες φαινόμενο είναι πως όλοι οι άντρες των φιλενάδων της, απο ελεύθερους ως παντρεμένους πάντα της έχουν «κολλήσει».

Εννοείται πως δεν υπάρχει ηθική στο δικό της μυαλό. Άντρας της κουμπάρας της, σύντροφος της κολλητής, αδερφός του γκόμενου της, όλοι είναι εν δυνάμει θύματα της ομορφιάς και της υποτιθέμενης σαγήνης της.

Αν ποτέ της κάνεις κάποιο παράπονο, θα σου πει πως δεν φταίει εκείνη που είναι όμορφη. Πως είναι κάτι που γίνεται από μόνο του, πως εκείνη δεν προκάλεσε ποτέ τίποτα. Καμία αίσθηση της πραγματικότητας και των πράξεων της.

Παρ’ όλα αυτά, θα αργήσεις να καταλάβεις την αρρώστια της, λόγο της υπερβολικής έντασης των συναισθημάτων της. Έχει τόσο μεγάλη ανάγκη να είναι αγαπητή, αποδεκτή και «καλή» που δεν θα διστάσει να σε ακούει με τις ώρες να της μιλάς για τα προβλήματά σου. Και η ίδια θα απορείς με το τόσο ενδιαφέρον της. Θα προσπαθήσει να είναι δίπλα σου, όταν και όποτε την χρειάζεσαι και αυτό θα σε τυφλώνει και δεν θα βλέπεις την πραγματικότητα.

Θα σου κάνει οτιδήποτε, φτάνοντας σε στα άκρα και την άλλη ώρα θα είναι τόσο γλυκιά και τρυφερή μαζί σου, που θα σε πείθει πως έκανες λάθος. Πως πραγματικά δεν είχε σκοπό να σου πάρει τον σύντροφο όταν του εξηγούσε αναλυτικά τον τρόπο που κάνει σεξ, και πως της αρέσει να αγγίζει τον άλλον.

Πρόσεξε όμως μην έρθει και γεμίζεις και περάσει κάθε όριο σου και τότε επιτεθείς, γιατί αν γίνει αυτό, τότε θα τρομάξεις.
Όσο έχεις κατανόηση και την καταλαβαίνεις κι εκείνη και όλες τις ανάρμοστες και επιθετικές πράξεις της, προς εσένα, τότε όλα είναι εντάξει.
Όταν όμως αποφασίσεις και εσύ να επιτεθείς και να της καθρεφτίσεις την συμπεριφορά της, τότε θα αναγκαστείς να δεις το άλλο της πρόσωπο. 

Εκείνο το πραγματικά αδίστακτο και σκληρό πρόσωπο, του μικρού κοριτσιού που ξαναβίωσε όλα εκείνα τα συναισθήματα που με όλα αυτά τα τεχνάσματα, προσπαθεί να καλύψει. Αν καταφέρεις και την βάλεις δεύτερη ενώ προσπαθεί τόσο σκληρά να είναι πρώτη, τότε δεν θα διστάσει να σε πατήσει κάτω σαν σκουλήκι.

Θα πει ψέματα. Θα πει τα χειρότερα για σένα και ό,τι της εκμυστηρεύθηκες βάζοντας και δικά της ψέματα μέσα, με στόχο να αλλάξετε θέσεις. Να συρθείς εσύ στο χώμα και να ανέβει εκείνη στο βάθρο. Να ικανοποιήσει την μεγαλύτερη της ανάγκη, να είναι ψηλότερα από όλους.

Πράγμα που ποτέ δεν πετυχαίνει και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Δραματική διαταραχή της προσωπικότητας ονομάζεται η πάθηση της, παρ’ όλο που δεν το γνωρίζει και το κύριο χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς αυτής είναι η συνεχής αναζήτηση της προσοχής των άλλων, διεκδικώντας την αποδοχή, την αγάπη και τον έπαινό τους.

Πρόκειται για άτομα τα οποία κατά την παιδική τους ηλικία δεν βίωσαν υγιής σχέσεις αλληλεπίδρασης με τους γονείς τους με αποτέλεσμα να αισθάνονται απομονωμένα, φοβισμένα, μη αγαπητά από τους άλλους και πάντα κατώτερα.

Αν έχεις λοιπόν μια τέτοια φίλη δίπλα σου, μην αργείς!
Σούταρε την όσο προλαβαίνεις.

Σίγουρα μπορείς να βρεις κι αλλού την συναισθηματική κάλυψη που σου δίνει και μέσα από κυρίως πιο υγιείς σχέσεις και όχι μέσα από σχέσεις ανάγκης, υποκρισίας και αρρώστιας.
Και μην ξεχνάς.

Με το να αφήνεσαι σε μια τέτοια σχέση, σε ένα βαθύτερο επίπεδο, παίζεις και με τον δικό σου εγωισμό, αποδεικνύοντας καθημερινά πως δεν θα μπορέσει να σου πάρει ότι σταθερά έχεις καταφέρει.  Πως δεν είσαι όμοια της.


Αξίζει;



ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΓΕΡΟΝΤΗ

Από μικρή είχα μια ιδιαίτερη ανάγκη, να προσπαθώ να κατανοήσω, τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων γύρω μου. Κάτι μου έλεγε πως πίσω από αυτό που εκφράζει ο καθένας μας, κρύβεται μία μεγαλύτερη αλήθεια, που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουμε. Ήταν η ίδια ανάγκη που με οδήγησε στις σπουδές του μαγικού κόσμου της κατανόησης της Ψυχής. Τα τελευταία 15 χρόνια, εργάζομαι ως Ψυχοθεραπεύτρια στο « ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.» βοηθώντας ανθρώπους να κατανοήσουν τον εαυτό τους και να έρθουν σε επαφή με την απίστευτη δύναμη που κρύβουν μέσα τους, ώστε να οδηγηθούν σε έναν κόσμο αγάπης, αποδοχής και κατανόησης. Κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη και δικαιωματικά αξίζουμε!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top