Menu

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Beats


Όλα ξεκίνησαν με το πρώτο μου ημερολόγιο. Η μάνα μου δεν πίστευε πως τελικά κατάφερα ν' αφοσιωθώ σε κάτι, αφού σαν γνήσια Υδροχόος όλα με καταπιέζαν κι όλα τα βαριόμουν. Πνεύμα αντιλογίας, μέχρι αηδίας. Επαναστάτρια, καμιά φορά, χωρίς αιτία. Μα αισιόδοξη πως μια μέρα ο κόσμος θα γίνει πιο ανθρώπινος. 



Δεν είμαι ταλέντο, ούτε γράφω από μικρός. Απλά ξύπνησα μια μέρα κι είπα πως μπορώ να το κάνω. Για κάποιους το καλύτερο παιδί και γι' άλλους το μεγαλύτερο κωλόπαιδο. Όμως, στην τελική, εγώ είμαι εγώ κι εσύ είσαι εσύ. Κι αν μια μέρα μου δινόταν η ευκαιρία να διαλέξω τη θέση μου απ' την αρχή, να ξέρεις, πάλι τη δική μου θα διάλεγα!






Ράινα Μελισσηνού - It's Complicated

Όταν ήμουν μικρή έγραφα σε χαρτοπετσέτες, αλλά κανείς δεν με διάβαζε. Αργότερα ανακάλυψα πιο αποτελεσματικούς τρόπους και περιπλανήθηκα από περιοδικά, σε εφημερίδες και διαφημιστικές καταχωρήσεις. Έχω γράψει από σενάριο για ταινία μέχρι και διαφήμιση για σκυρόδερμα.  Τα τελευταία χρόνια με συναρπάζει το blogging και εδώ υπόσχομαι να γράφω απλά για την πολυπλοκότητα της ζωής. Έτσι όπως τη ζω καθημερινά μαζί με τους άντρες μου.


                             

Εκ Θεσπρωτίας ορμώμενη, ερωτεύτηκα την Αθήνα με την πρώτη ματιά και παραμένει ο μεγάλος μου έρωτας. Οι άνθρωποι είναι η αδυναμία μου και οι αδυναμίες τους μου μαθαίνουν πολλά για τον εαυτό μου. Αγαπώ, ακούω, συγχωρώ και πάω παρακάτω με καρδιά ελαφριά. Δε συμβιβάζομαι και απεχθάνομαι τα υποκοριστικά όπως «ζωούλα», «δουλίτσα», «σχεσούλα», «σπιτάκι». Φάρος της ζωής μου ο γιος μου, που στα εφτά του με μαθαίνει καθημερινά πώς να βλέπω τα πράγματα αλλιώς.




Θεσσαλονίκη, κάπου στο 1986 άνοιξα τα μάτια μου, σ' έναν καινούριο κόσμο. Νευρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ανήσυχο πνεύμα θα έλεγα. Λάτρης κάθε μορφής τέχνης. Κυρίως της φωτογραφίας με την οποία και ασχολούμαι. Πάντα έγραφα αλλά για μένα. Ευαίσθητη, ρομαντική, αλλά ταυτόχρονα και δυναμική. Αντράκι. Ίσως, να με μάθεις μέσα απ' τα άρθρα μου. Ίσως κι όχι, αν σκεφτείς ότι και ‘γω ακόμα με μαθαίνω.


Είμαι η Πέννη και είμαι πιο τζαζεμένη από ποτέ. Χαρακτηριστικό μου η καυστική μου πέννα και η βαριά μου ρομαντζάδα περίπου δυο φορές το μήνα. Drink some love λοιπόν, και come to me για να τη βρεις. Έχουμε να πούμε πολύ όμορφα πράγματα. Μείνε συντονισμένος!




Με λένε Νάντια και κάποιες φορές είμαι καλά! Κυρίως, όταν ακούω μουσική, όταν γράφω, όταν τραγουδάω, όταν διαβάζω, κι όταν περνάει το δικό μου. Σπούδασα Αγγλική Γλωσσολογία και Λογοτεχνία, γι’ αυτό υπεραναλύω και αγχώνομαι υπερβολικά. Ή μπορεί να το’ χω κι έμφυτο. Δε με συμπαθούνε πολλοί, με συμπαθούνε όμως καλοί. Ευχή και κατάρα μου, η αυξημένη ενσυναίσθηση. Νιώθω ο εαυτός μου μόνο όταν βοηθάω και προσφέρω, κι όταν αγαπιέμαι αληθινά.



Φοιτήτρια για τα μάτια του κόσμου, αλλά καλλιτέχνης πάσης φύσεως στην πραγματικότητα. Ταύρος στο πείσμα και λιοντάρι στην ψυχή, περπατάω πάντα στα όρια και παίζω στα πλαίσια του καθωσπρεπισμού. Μου αρέσουν τα πράγματα που με ικανοποιούν αισθητικά, είτε είναι σωστά είτε όχι. Αποφεύγω οτιδήποτε δεν έχει ψυχή, δεν συμβιβάζομαι. Αναζητώ ανθρώπους διαφορετικούς για να δω από τα μάτια τους τον κόσμο. Πολέμαρχος της ελπίδας και πρώτη υπερασπίστρια της ελευθέριας. Γεννήθηκα μελαγχολική και το απολαμβάνω!




Χαίρετε... Εγώ είμαι ο Σπύρος, ο θαυματουργός ψυχολόγος της παρέας (εξ ου και το nickname). Το μότο μου ήταν και είναι ένα: «το μόνο που χρειάζεται είναι βενζίνη και διάθεση». Όσοι έχετε την απέραντη τύχη να με γνωρίζετε ήδη, δε χρειάζεται να σας πω και πολλά. Οι υπόλοιποι, welcomeaboard! Μαζί θα δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά απ' ό, τι έχετε συνηθίσει...






Τρελή, πόντια και Σαλονικιά. Έχω και ένα πρόβλημα με την χαζομάρα στον κόσμο... Μ’ ενοχλεί. Γράφω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και γράφω για να καθαρίσω το μέσα μου. Αποφάσισα και να το σπουδάσω. Εδώ μιλάμε για τις σχέσεις. Χωρίς τις σχέσεις δεν είσαι τίποτα φίλε μου. Από μία σχέση γεννήθηκες, μέσα από μία σχέση έζησες και για κάποια σχέση θα παλεύεις πάντα. Οικογένεια, έρωτας, φιλία. Μόνο το όνομα αλλάζει.



Ράνια Ψύλλα - Rania s World

Είμαι 25 ετών,  πτυχιούχος νηπιαγωγός. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω βιβλία, ενημερώνομαι μέσα από site και blogs. Μου αρέσει να γράφω για εμπειρίες της δικής μου καθημερινότητας, για θέματα που προκύπτουν μέσα από κουβέντα με φίλους και γενικά για ότι μπορεί να με προβληματίσει ή να μου κινήσει το ενδιαφέρον. Τα λέω σε φίλους και γνωστούς, τα λέω σε συγγενείς και συναδέλφους αποφάσισα  να τα γράφω κιόλας τώρα. Με χιούμορ και καλή διάθεση για να ενημερωνόμαστε και πάνω απ' όλα να περνάμε όμορφα!




Γεννήθηκα, παρόλο που για πολλά χρόνια ήμουν πεπεισμένη ότι φύτρωσα, και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ηλικία αρνούμαι κατηγορηματικά να αποκαλύψω. Σπούδασα λογιστική, δεν είδα προκοπή, τώρα δηλώνω επιτήδεια συγγραφέας. Αγαπώ τη μουσική, την τεκίλα, τις γάτες μου και τα role-playing games. Φανατική του “από Δευτέρα...”. Βαριέμαι θανάσιμα τη ρουτίνα και είμαι πλέον πεπεισμένη ότι η ανθρωπότητα πάει κατά διαόλου. Και είμαι γκρινιάρα.





Πρώην αιώνια απαισιόδοξη, το ποτήρι είναι όχι μόνο μισοάδειο αλλά δεν πρόκειται να γεμίσει ποτέ, αλλάζω σιγά-σιγά και το χαίρομαι!  Δεν είμαι κουλ, δεν πουλάω τρέλα, δεν επεμβαίνω, θα σου πάρει λίγο να με συνηθίσεις. Η ζωή μου άλλαξε θετικά όταν άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά, αν κι όχι να εφαρμόζω πάντα το «ποιά πράγματα θα έκανες αν δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση να αποτύχεις;» Ilov ένα καλό βιβλίο, λουλούδια στο γραφείο μου, τον ήλιο και το μαύρο χρώμα.




Οικονομολόγος, σε διαρκή αναζήτηση ενδιαφέροντος, αφού βαριέμαι εύκολα, κλασικό υπερευαίσθητο καρκινάκι, αθεράπευτα ρομαντική ύπαρξη και τα πάω καλά μόνο με εκείνους που έχουν αυθεντικό χαμόγελο και καθαρό βλέμμα. Επιρρεπής στον έρωτα, τον αυθορμητισμό και τη σοκολάτα. Ξεκίνησα να γράφω σε τετράδια που κατέληγαν πάντα κατεστραμμένα στα σκουπίδια. Με τα χρόνια κατάλαβα ότι το γράψιμο λυτρώνει την ψυχή. Δεν ξέρω αν το κάνω καλά, πάντως ότι διαβάσετε δικό μου το έχω αγαπήσει ολοκληρωτικά.



Ξεκίνησα, πριν ένα χρόνο, ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της ερωτικής αρθρογραφίας. Μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή αλλά και μέσα στην κουζίνα μου, συνήθως εκτονώνω δημιουργικά τη νευρικότητα ή τις συναισθηματικές μου απογοητεύσεις. Μισώ τα ορθογραφικά λάθη, το πλύσιμο των πιάτων και τη διπροσωπία. Διατηρώ δυο προσωπικά blogs, το CaliforniaDreamersInc και το FashionRoom, ενώ δε θα μπορούσα να λείπω από τα διαδικτυακά ερτζιανά του www.forceradio.gr. Αν εκτός από τις συμβουλές μου, χρειαστείτε και τις νομικές γνώσεις που αφομοιώνω στην γοητευτική Κομοτηνή, είμαι στη διάθεσή σας.



Ρομαντική, ονειροπόλα, αιώνια ερωτευμένη με τον πρίγκιπα, πιστεύω στην πραγματική αγάπη, έτσι όπως την έχω ονειρευτεί. Μέχρι τότε, μιλώ για 'κείνη, τη μοιράζομαι, τη δίνω και μου δίνεται με διάφορους τρόπους, μέσα από καθημερινές, αληθινές σχέσεις. Εργάζομαι ως Ψυχολόγος στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. Νιώθω τυχερή, που έχω τη δυνατότητα να ασκώ ένα επάγγελμα, το οποίο λατρεύω. Δεν πιστεύω σε λέξεις όπως:  «Δε γίνεται »,  «δεν έχουμε» , « όχι». Και γίνεται και έχετε και ναι! Αρκεί εγώ, να το θέλω πολύ. Ό,τι τολμώ να ονειρευτώ, σίγουρα μπορώ και να το πετύχω. Επίτευγμα ζωής;  Δυο πιτσιρικάκια που λατρεύω!


Γεννημένη στην Αθήνα, μεγαλωμένη στα Ιωάννινα. Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και λοιπά ξένα πανεπιστήμια στο αντικείμενο της ψυχολογίας , με βασικό αντικείμενο την εξελικτική ψυχολογία. Εργαζόμενο κορίτσι από τα 18, μητέρα από τα 25. Σήμερα, ζω και εργάζομαι, ως ιδιώτης ψυχολόγος , στα βόρεια προάστια Αττικής.






Ατίθαση, παράξενη και πεισματάρα ως εκεί που δεν πάει. Διπολική εκ γενετής. Ο κυνικός μου εαυτός παλεύει καθημερινά να συμφιλιωθεί με τον ρομαντικό, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Μισώ τα πρέπει, την πίεση και τα όρια. Εκφράζομαι μόνο μέσα από τη μουσική και το γράψιμο. Η ωριμότητα προσπαθεί εδώ και χρόνια να με πιάσει, όμως, ευτυχώς της ξεφεύγω πάντα μ' ένα τραγούδι κι έναν έρωτα.
                                                    

Γράφουμε για ό,τι αγαπάμε!