728x90 AdSpace

Latest Articles

24 Αυγ 2015

Όταν γίνεσαι το τρίτο πρόσωπο - Τζο Ραπτουδη


Καλώς ή κακώς, λίγο πολύ, όλες οι γυναίκες έχουμε βρεθεί στη θέση της άλλης. Και λέγοντας άλλης, εννοώ της δεύτερης γυναίκας.Εκείνης που μπήκε ανάμεσα σε μία σχέση, είτε επειδή της το επέτρεψαν οι συνθήκες, είτε εν αγνοία της απʾ την αρχή.

Όπως και να ʾχει είναι επιλογή της, αν θα μπει ακόμα πιο βαθιά στην κατρακύλα ή αν θα φύγει. Aν μπλέξεις με κάποιον που βρίσκεται, ήδη, σε μια σχέση οι πιθανότητες να μη χωρίσει για να είναι μαζί σου είναι 99,9%. Τόσο είναι αποδεδειγμένα!

Αν πάλι είσαι τυχερή, θα βρίσκεσαι στο υπόλοιπο 0,01%, που είναι και το χειρότερο. Θα τα αναλύσουμε, όμως, και τα δυο.

Οι άντρες σε σχέση και κυρίως μακροχρόνια είναι βολεμένοι(το 99,9% που λέγαμε).
Λίγοι, μη σου πω και ως είδος προς εξαφάνιση, είναι εκείνοι που είναι, ακόμα, ερωτευμένοι με το έτερόν τους ήμισυ. Θα ξενοκοιτάξουν, θα ξενοπηδήξουν αλλά τη σιγουριά της σχέσης δε θα την αφήσουν.

Άντε, ας μην γινόμαστε πολύ κακοί. Ίσως, να τους κρατάνε και κάποια συναισθήματα ή ορισμένες καταστάσεις που έχουν περάσει.
Αλλά το κέρατο, κέρατο! Και το Μαράκι που γνώρισαν στο μπαρ, κορμάρα!

Ε, συγγνώμη! Αλλά όσο κι αν καταπιέζουμε τους εαυτούς μας να κρατήσουμε επίπεδο μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις που βλέπουμε, μια χολή μας βγαίνει αυθόρμητα. Όχι, γιατί είμαστε ηθικολόγοι αλλά γιατί έχουμε μπλέξει λίγο τα πηδήματα με τον έρωτα.

Ποια συναισθήματα έχεις εσύ, ρε φίλε; Απʾ τη στιγμή που σκέφτηκες πως θα δείξεις στο Μαράκι τις βάρκες που κουνιούνται, δεν έχεις αγάπη για την σχέση σου. Είσαι βολεμένος κι ανασφαλής.

Ok, μπορεί το Μαράκι να μην πληρεί τις προϋποθέσεις για να κάνεις σχέση μαζί της, αλλά για να μπεις στη διαδικασία να κάνεις την άλλη να περπατάει στο δρόμο και να σκίζονται τα σύννεφα απʾ το κέρατο σημαίνει ότι δε σε γεμίζει. Και γνώμη μου είναι πως ότι δεν λύνεται, κόβεται.

Δεν είσαι καλά στην σχέση σου; Υπάρχει εκείνη η διαδικασία που συζητάς με την άλλη κι αν δεν υπάρχει λύση στα προβλήματά σας το διαλύετε. Χωρισμός λέγεται, σε περίπτωση που δεν το ξέρεις.

Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ, αν βρεθείς στη θέση που είναι και το Μαράκι. Είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να είναι μαζί σου ένας τέτοιος τύπος, γι’ αυτό θα πει όλες τις μαλακίες που ξέρει για να σε ρίξει.
Θα σου πει πως θα χωρίσει, πως σε θέλει σαν τρελός, πως μπήκες στη ζωή του και του την άλλαξες και πως θέλει λίγο χρόνο για να ξεκαθαρίσει τη θέση του.
Παπαριές!

Λίγο χρόνο να σε πηδάει και να περνάει καλά μαζί σου ήθελε, μέχρι να σε βαρεθεί και να γυρίσει εκεί που τον βρήκες. Το θέμα βέβαια είναι και το τι θες εσύ.
Αν είσαι σε φάση που θες απλά να περνάς καλά, πάω πάσο. Αν, όμως, έχεις συναισθήματα για τον τύπο, τότε λυπάμαι,  έχασες!

Κάνε πλάνο στο μυαλό σου τη διαδικασία που θα μπεις: κρυφά ραντεβού μέσα στα σκοτάδια μη σας πετύχει κανένας γνωστός του, τηλέφωνα και μηνύματα από μεριάς σου, φυσικά απαγορευμένα.
Θα μπορεί να σε βρει μόνο αυτός, όποτε θέλει κι ό,τι ώρα θέλει κι εσύ θα ξεροσταλιάζεις πάνω από ένα κινητό όλη μέρα με το να περιμένεις.

Δε θα μπορέσεις ποτέ να κυκλοφορήσεις μαζί του χεράκι˗χεράκι, να τον φιλήσεις δημόσια, να πάτε στη συναυλία που γουστάρετε ή ακόμα να πιείτε ένα ποτό. Κοινώς θα είσαι η γυναίκα˗φάντασμα.

Αν έχεις ίχνος εγωισμού και αξιοπρέπειας για το άτομό σου, πίστεψε με δε θα αντέξεις για πολύ. Θα αρχίσεις να απαιτείς, να διεκδικείς, να θες να είσαι η μία. Αυτή που θα έχει την αποκλειστικότητα.

Απʾ την άλλη, ρε φιλενάδα, να σου θέσω και το εξής ερώτημα: θα μπορούσες να εμπιστευτείς έναν τέτοιο άνθρωπο σε περίπτωση που, όντως, χώριζε για πάρτη σου;  Όλα εξαρτώνται από σένα.

Ας δούμε λίγο και το 0,01% που σου είπα ότι είναι και το χειρότερο. Η πιθανότητα είναι απειροελάχιστη αλλά όχι ανύπαρκτη. Ας πούμε, λοιπόν, πως είσαι από τις τυχερές των περιπτώσεων.

Γνωρίζεις τον τύπο που πιστεύεις πως έχει όλα όσα ήθελες σε μια σχέση. Δεν ξέρεις τίποτα ακόμα για αυτόν, αλλά είτε από εκείνον, είτε από κάποιον κοινό γνωστό, μαθαίνεις ότι δεν είναι μόνος.

Και τώρα τι; «Γάμησε το», λες, «άλλος ένας καβατζωμένος».

Κι εκεί που τον σκέφτεσαι όλη μέρα χωρίς καν να μπορείς να εξηγήσεις γιατί, κι αφού δεν τον ξέρεις(ας σου έκανε το κλικ),  λες στον εαυτό σου  να το αφήσει και να πάει παρακάτω με βαριά καρδιά.

Και ξαφνικά.Τσουπ!! Σκάει το μήνυμα: «Θες να βρεθούμε το βράδυ;»
Αμ, θες! Πώς να μη θέλεις! Αλλά είναι και που ξέρεις πως δεν είναι μόνος .
Διάφορες σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό σου. Να πας ή να μην πας; Ιδού η απορία.

Μωρέ, θα πας και ας σου βγει και σε κακό που έλεγε κι ο αγαπημένος Νίκος Παπάζογλου. Στην τελική τι έχεις να χάσεις; Μια μπιρίτσα θα πιεις μόνο!

Και πας και περνάς όμορφα. Γελάς, συζητάς και γενικά επικοινωνείς μαζί του όπως με κανέναν άλλον. Κι αρχίζεις να γουστάρεις ακόμα πιο πολύ.

Μπαίνεις, όμως, σʾ επικίνδυνη περιοχή. Σε παίρνει η κατρακύλα αλλά δε σε νοιάζει. Θες να το ζήσεις, να τον γνωρίσεις, να είσαι μαζί του. Σου μιλάει και κρέμεσαι από τα χείλη του. Σε κοιτάει και λιώνεις.
Ο ήχος της φωνής του σε χαλαρώνει τόσο, που άνετα σε στέλνει για ύπνο, με την καλή έννοια. Μπράβο! Μόλις την πάτησες.

«Πάμε κάπου αλλού;» σου προτείνει κι εσύ, χωρίς να το σκεφτείς πολύ, συμφωνείς.
Ανεβαίνετε στη μηχανή και να σου, η ρομαντζάδα στη θάλασσα.
Και να, και το πρώτο φιλί, εκείνο που ήθελες να του σβουρίξεις απʾ την πρώτη στιγμή. Ακολουθεί,φυσικά, η ανάλογη συζήτηση.

Και τώρα τι γίνεται; Αφού σε θέλει και τον θες, άσε να χύνεται ο καφές; Όχι, βέβαια!
«Θα χωρίσω», δηλώνει.
Όχι για σένα κοπελιά. Εσένα μόλις σε γνώρισε. Απλά μιας και τον χωρισμό τον είχε στο πρόγραμμα, δεν τον χάλασε η συγκυρία.

Εσύ, με τη σειρά σου, σκέφτεσαι πως όσα ακούς είναι μόνο λόγια, λόγια, λόγια. Κρατάς, όμως, και μια πισινή και περιμένεις να δεις αν αυτά θα γίνουν πράξεις.

Ως εκ θαύματος τον βλέπεις σιγά-σιγά να τις πραγματοποιεί. Σε παίρνει τηλέφωνα κάθε μέρα, ψάχνει χρόνο για να σε δει και το κάνει, έρχεται κάτω απʾ το σπίτι σου, σε παίρνει για να βγείτε, σου φέρνει κρέπα με μερέντα και μπισκότο μαζί με αναψυκτικό, για να σε γλυκάνει στις 3 το πρωί και το μόνο που σου ζητά είναι λίγος χρόνος, λίγες μέρες για να φύγει από μια μακροχρόνια σχέση.

Λίγη κατανόηση.

Ε, ναι! Ο άντρας που τον λόγο του τον κάνει πράξη, αξίζει. Αξίζει λίγο χρόνο, γιατί σου το δείχνει κάθε μέρα με τον τρόπο του ότι σε θέλει, πως επιδιώκει να είναι μαζί σου.

Ίσως, λοιπόν, να είσαι απʾ τις τυχερές, από εκείνες τις απειροελάχιστες περιπτώσεις που δεν είναι ακατόρθωτες. Ίσως αξίζει το ρίσκο κι ας ήσουν το τρίτο πρόσωπο για λίγο.

Τώρα, θα μου πεις, με την εμπιστοσύνη τι γίνεται; Αυτή κερδίζεται με τον χρόνο και θέλει μια βάση από πράξεις. Κι αυτήν την βάση την έχεις.

Με την ευχή μου, λοιπόν!
Και να θυμάσαι πως αξίζει να ρισκάρεις. Είτε χάσεις, είτε κερδίσεις,  δε θα μείνεις μʾ απωθημένα και απορίες αλλά  μόνο με εμπειρίες.


Τζο Ραπτουδη

Θεσσαλονίκη, κάπου στο 1986 άνοιξα τα μάτια μου, σ' έναν καινούριο κόσμο. Νευρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ανήσυχο πνεύμα θα έλεγα. Λάτρης κάθε μορφής τέχνης. Κυρίως της φωτογραφίας με την οποία και ασχολούμαι. Πάντα έγραφα αλλά για μένα. Ευαίσθητη, ρομαντική, αλλά ταυτόχρονα και δυναμική. Αντράκι. Ίσως, να με μάθεις μέσα απ' τα άρθρα μου. Ίσως κι όχι, αν σκεφτείς ότι και ‘γω ακόμα με μαθαίνω.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top