728x90 AdSpace

Latest Articles

26 Αυγ 2015

Ένα τσιγάρο δρόμος ο πόνος - Δώρα Καρακεχαΐδου - 26 Αυγ 2015


Δείξε μου έναν που να μην έχει να πει μια ιστορία πόνου ή, μάλλον, έρωτα. Όπως θες πες το. Ανάλογα, βέβαια, και ποιο απʾ τα δύο ήρθε πρώτο.


Αν ήρθε πρώτα ο πόνος και μετά ο έρωτας, τότε το παραμύθι τελειώνει με το «και ʾζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Αν, όμως, συμβεί το αντίθετο τότε τι γίνεται; Γιʾ αυτό ακριβώς θα μιλήσουμε σήμερα.

Την έννοια του έρωτα καθένας την ορίζει όπως αυτός την έχει ζήσει, για αυτό θα προχωρήσουμε παραπέρα στην έννοια του πόνου που έχει κοινές, για όλους μας, βάσεις.

Πόνος είναι να ακούς απʾ το στόμα του δύο γαμημένες λέξεις που, συνήθως, είναι και οι τελευταίες και να ξέρεις πως θα σε στοιχειώνουν για πολύ καιρό.
Να συγκρίνεις την πίκρα που σου αφήνει ο χωρισμός που, πρόσφατα, βίωσες, με την πικρία της απουσίας ενός αγαπημένου προσώπου που δε βρίσκεται πια στη ζωή. Και το θράσος αυτής της σύγκρισης σε κάνει να ντρέπεσαι τρομερά.

Πόνος είναι να μη μπορείς να κλείσεις την κάνουλα των ματιών σου για ώρες, μέρες, μέχρι που τελικά απʾ το πρήξιμο δεν κρατιούνται ανοιχτά και σε παίρνει ο ύπνος. Κι όταν, τελικά, αποκοιμιέσαι να ξυπνάς ιδρωμένος, μέσα στη νύχτα, απʾ τη μορφή του που τολμά να στοιχειώνει μέχρι και τα όνειρά σου.

Πόνος είναι να θες τόσο πολύ να του σπάσεις τα μούτρα και μόλις τον βλέπεις να επιθυμείς να πέσεις στην αγκαλιά του αλλά, τελικά, να μην το κάνεις.
Να σε ρωτάει πώς είσαι και να απαντάς μʾ ένα πνιχτό «καλά», ενώ στην άκρη της γλώσσας σου κρατάς ένα «άντε γαμήσου» κι ένα «σʾ αγαπώ».

Λογικά θα περιμένεις μια σωτήρια λύση για να τον κάνεις να σταματήσει. Θα περιμένεις νʾ ακούσεις πως όλα θέλουν χρόνο, πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός κι άλλα τέτοια κλισέ που έχεις βαρεθεί να σου λένε.
Μην τον σταματήσεις, μην προσπαθήσεις να τον σβήσεις. Μόνο ζήσε τον κι άσε κατά μέρους τις υπεράνω συμβουλές όλων όσων δεν βρίσκονται στη θέση σου και δεν ξέρουν τι περνάς.

Ο πόνος, ο έρωτας, ο θυμός, η αγάπη, το μίσος είναι ανθρώπινα συναισθήματα. Καθένα απʾ αυτά ξεχωριστά αλλά κι όλα μαζί μπορούν να σε διαλύσουν.
Υπάρχουν, όμως, στην καθημερινότητά μας για κάποιο λόγο που δεν είναι άλλος απʾ το να τα ζήσουμε και να αποκομίσουμε κάτι, έστω κι αναδρομικά.

Ναι, είναι κέρδος να έχεις νιώσει πόνο όπως και το να έχεις νιώσει αγάπη. Οφείλεις ό,τι σε βασανίζει να το αφήσεις να κάψει το πετσί σου. Μόνο έτσι θα φύγει από πάνω σου. 

Τον πόνο για να τον διώξεις πρέπει, πρώτα, να τον ντυθείς και να τον κολλήσεις πάνω σου σαν ρούχο άπλυτο. Κάποια στιγμή σιχαίνεσαι τόσο τον εαυτό σου που, τελικά, το βγάζεις και το πετάς παραπέρα.

Μη φοβάσαι εκείνο που σε γδέρνει. Ο πατέρας μου μου έλεγε πάντα πως ο πόνος, όσο δυνατός κι αν είναι, μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: ή ό,τι κάτι δεν πάει καλά ή ό,τι είσαι ακόμα ζωντανός.


Γιʾ αυτό σου λέω εκμεταλλεύσου τον και ζήσ’ τον.Δώρα Καρακεχαΐδου

Τρελή, πόντια και Σαλονικιά. Έχω και ένα πρόβλημα με τη χαζομάρα στον κόσμο... Μ’ ενοχλεί. Γράφω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και γράφω για να καθαρίσω το μέσα μου. Αποφάσισα και να το σπουδάσω. Εδώ μιλάμε για τις σχέσεις. Χωρίς τις σχέσεις δεν είσαι τίποτα φίλε μου. Από μία σχέση γεννήθηκες, μέσα από μία σχέση έζησες και για κάποια σχέση θα παλεύεις πάντα. Οικογένεια, έρωτας, φιλία. Μόνο το όνομα αλλάζει.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top