728x90 AdSpace

Latest Articles

1 Σεπ 2015

Δε φεύγω αν δε φύγουμε μαζί - ilov gr


Η κρυφή ιστορία του Στέλιου Μακρή.

Ο Στέλιος θέλησε να δει την ιστορία του γραμμένη από εμάς γιατί δε μπορούσε να βάλει σε σειρά τις σκέψεις του από μόνος του. Η κρυφή του ιστορία είναι κάτι που τον κάνει να ντρέπεται πολύ και μας τονίζει πως το τέλος της δεν έχει ακόμα γραφτεί.


Μας θύμισε το ρητό που λέει «όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Αν δεν είναι όλα καλά τότε δεν είναι αυτό το τέλος».

Έδειχνε μια απίστευτη αισιοδοξία πως αν έβλεπε δημοσιευμένο όλο αυτό που ζούσε, ίσως, και να κατάφερνε ό,τι μέχρι σήμερα δεν είχε κατορθώσει μ' άλλους τρόπους. Και για κάποιο μαγικό λόγο αυτό συνέβη.

Η ιστορία του Στέλιου άλλαξε στη διαδρομή…

Ο Στέλιος είναι παντρεμένος και έχει και δυο μικρά παιδιά. Από την αρχή μας έγραψε πόσο αγαπάει τη γυναίκα του και πως πάντα την θεωρούσε ανώτερη από εκείνον, σε βαθμό που, ίσως, εκείνος δεν της άξιζε. Ο γάμος τους πέρασε από πολλές δυσκολίες που θα έκανε άλλες σχέσεις να διαλυθούν.

Όμως, εκείνοι κατάφεραν και νίκησαν την απόσταση, και τις κακές γλώσσες και στη συνέχεια κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας που προέκυψαν και, τέλος, αρκετές οικονομικές δυσκολίες. Το ζευγάρι αυτό με επιμονή κι αγάπη περνούσε τον έναν σκόπελο μετά τον άλλον.

Όταν μας έστειλε την ιστορία του ο Στέλιος, μας ανέφερε πως αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πραγματικά δύσκολα. Είχαν γίνει, πλέον, δυο ξένοι που ζούσαν στο ίδιο σπίτι με δυο παιδιά. Ο Στέλιος φοβόταν πως αυτή τη φορά ο γάμος τους θα διαλυόταν.
Δεν περνούσε, πλέον, καθόλου χρόνο με τη γυναίκα του. Δεν έβγαιναν, δε γέλαγαν, δε διασκέδαζαν. Όταν κοιμόνταν τα παιδιά κι έμεναν μόνοι τους δεν είχαν τι να πουν.  

Ένα τρίτο πρόσωπο είχε μπει στη μέση με πρόσχημα να βοηθήσει στην επανένωση, αλλά τελικά έπαιξε ένα εντελώς κόντρα ρόλο. Ο άντρας αυτός, προφανώς, είπε στη γυναίκα του όλα αυτά που εκείνη είχε ανάγκη να ακούσει. Αυτά που ο Στέλιος μέσα στις τόσες αναποδιές είχε ξεχάσει να αναφέρει. Εξάλλου, οι γυναίκες ερωτεύονται με τα αυτιά.

Ο Στέλιος μας τόνιζε πως δεν είναι διατεθειμένος να φύγει από αυτή τη σχέση και θα μείνει εκεί να της αποδείξει πως την αγαπάει και είναι κρίμα να διαλυθεί μια οικογένεια όταν υπάρχει αγάπη.

Ζητούσε από εμάς μια κάποια συμβουλή, μια ιδέα έστω που θα μπορούσε να βοηθήσει να σώσει τον γάμο του.

Όπως φάνηκε, όμως, το μόνο που χρειαζόταν για τον Στέλιο ήταν να συνειδητοποιήσει κι ο ίδιος τα συναισθήματά του και να τα εκφράσει με όποιο κόστος.

Όχι, δεν έγινε κανένα μαγικό και απέκτησε η ιστορία του Στέλιου το πολυπόθητο happy end.

Αυτό που είναι πιθανό να συνέβη είναι πως ο Στέλιος γράφοντας την ιστορία του έγινε πιο σίγουρος για την απόφασή του να επιμείνει.

Στον έρωτα ο εγωισμός είναι κακός σύμβουλος. Ο Στέλιος το κατάλαβε. Μίλησε για άλλη μια φορά στη σύζυγό του με απλά αληθινά λόγια και μικρές πράξεις αγάπης. Της απέδειξε και πάλι πως είναι δίπλα της ό,τι και αν έχει προηγηθεί, μόνο και μόνο επειδή πιστεύει σε εκείνη και στη σχέση που με τόσο κόπο έχουν χτίσει. Και τα κατάφερε!

Το ζευγάρι έχει ήδη έρθει πιο κοντά και είναι έτοιμοι να περάσουν και αυτόν το σκόπελο που λέγεται τρίτο άτομο στη σχέση. Αν θα έπρεπε να πάρουμε ένα μάθημα από αυτή την ιστορία θα ήταν η επιμονή στο αληθινό συναίσθημα και η σιγουριά πως όντως η πραγματική αγάπη μπορεί όλα να τα νικήσει.

Ο Στέλιος δεν έφυγε…





  • Facebook Comments
Scroll to Top