728x90 AdSpace

Latest Articles

11 Σεπ 2015

Δε σε θέλω μοντέλο, γυναίκα σε θέλω - Σπύρος Θεοδώρου - 11 Σεπ 2015




Για να δούμε…
Ένα απ’ τα προσωπικά μου αγαπημένα «ψυχοπαράξενα» (θα το λανσάρω αυτό, μ’ άρεσε) είναι η συμπεριφορά ορισμένων γυναικών οι οποίες πάσχουν από έντονες ανασφάλειες.

Δύο τα τινά: κιλά και τουπέ.

«Πρέπει να χάσω πέντε κιλά, πρέπει να μείνω τέσσερις ώρες μπροστά από ένα καθρέφτη να παστώνομαι, πρέπει να βγω έξω καλύτερη απ’ τις άλλες κλπ κλπ κλπ…»

Ελάτε, πείτε μου ότι έχω άδικο.

Με αφορμή πολλές συζητήσεις τόσο με γυναίκες με ασφαλή εικόνα για τον εαυτό τους όσο και με άλλες οι οποίες ζουν σε έναν κόσμο δικό τους, μακριά από μας (και εκεί να μείνουν), ιδού το πόνημα:
Όχι, δε σε παχαίνει αυτό το παντελόνι. ΚΑΝΕΝΑ παντελόνι δε σε παχαίνει! Επειδή δεν έχεις περιττό γραμμάριο πάνω σου. Όχι, δεν πρέπει να αλλάξεις πάλι ρούχα επειδή δεν σου έκανα κομπλιμέντο. Eιδικά εγώ δεν πρόκειται να σου κάνω κομπλιμέντο, τώρα θα με μάθεις;

Φάε επιτέλους. Και γλυκό, ναι! Χωρίς να σκέφτεσαι αν θα χαλάσει η εικόνα σου, χωρίς να φοβάσαι μήπως χάσεις την πρωτοκαθεδρία στα μάτια μου. Μην αγχώνεσαι, και ξέρω καλά πώς θα τα χάσεις, αν αυτό είναι που ουσιαστικά φοβάσαι!

Δε θέλω να βγω με μοντέλο, επειδή ούτε εγώ είμαι. Και μεταξύ μας, ούτε και τα ίδια τα μοντέλα δεν είναι τόσο πια εξωπραγματικά. Εικόνες είναι ρε συ, που σε κάνουν να αμφιβάλεις για σένα και για την (ήδη υπάρχουσα) ομορφιά σου. Θα σε επέλεγα αν δεν την έβλεπα; Θα σε γούσταρα τόσο;

Ειλικρινά, δεν υπάρχει πιο αντισεξουαλικό πράμα από μία πολύ όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα η οποία διαρκώς ψάχνει για επιβεβαίωση. Πόσα ποτά σε κέρασαν χτες όταν βγήκες; Πόσες φωτογραφίες έβγαλες; Πόσα like μάζεψες;
Μπράβο, στα 1000 Like κερδίζεις το χρυσό παπάρι!

Ναι, δε λέω, οι διάφοροι κλαρινο-λαϊκο-νεοελληνο-κάγκουρες θα εντυπωσιαστούν από τα κάλλη σου (ψώνισες από σβέρκο, by the way) και ίσως θεωρήσουν και «χαριτωμένη» τη μύτη σου που φλερτάρει με το ταβάνι και το μπλαζέ υφάκι, αλλά ξέρεις κάτι; Ξινίλα λέγεται.

Και άπαξ και σε κατάλαβε ο άλλος ότι είσαι ξινή… Home alone. Κι ας είσαι και το πιο ωραίο μουνί στο μαγαζί. Στεγνά. Δεν του κάνεις πλέον κούκου ρε παιδί μου.

Είναι τυχαίο που οι πιο επιτυχημένες στον ερωτικό τομέα γυναίκες είναι εκείνες που χαμογελούν, αντιδρούν θετικά στο φλερτ -δε φαντάζεσαι πόσους πόντους σου δίνει ένα χαμόγελο- και δείχνουν πιο ακομπλεξάριστες;

Δε νομίζω Τάκη!

Μάθε να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και τις ανάγκες του, και μη σκέφτεσαι συνέχεια το πώς θα φανεί κάτι. Κοίτα να καταλάβεις ότι είσαι στο ίδιο επίπεδο με τον υπόλοιπο χώρο, και όχι δύο τρία σκαλιά παραπάνω. Αφού νιώθεις άβολα εκεί και το καταλαβαίνεις!

Εκτός βέβαια κι αν έχεις μάθει εκεί, και ανάμεσα στους δεκάδες ταραμάδες που στην έχουν πέσει δε βρέθηκε ποτέ κανείς να σου πει: «Ξεκαβάλα λίγο».

Δε θα σε κακοχαρακτηρίσουν αν χαμογελάσεις. Δε θα σε πουν «εύκολη» και τα συναφή αν κρατήσεις μία συζήτηση με κάποιον, ακόμα και άγνωστο. Εντάξει, δε λέω, αν ο τύπος κατάγεται από τα Ορκ και τόσο η εικόνα όσο και το φλερτ του αποπνέουν σπηλιά, ε τότε εντάξει, δε μπορείς να κάνεις και πολλά.

Εδώ να σου δώσω κι ένα ελαφρυντικό: σε καταλαβαίνω, κυκλοφορούν πολλά Ορκ εκεί έξω…

Συμπέρασμα; Μην αγχώνεσαι λοιπόν, και μην προσπαθείς να φερθείς σαν κάτι που δεν είσαι. Επειδή είναι σαν το βήχα η ανασφάλεια και το ντεμέκ σταριλίκι, δεν κρύβεται. Μην το παίζεις ιστορία, γιατί μόνο γελοία γίνεσαι.

Δε σε θέλω μοντέλο, γυναίκα σε θέλω. Και δεν είμαι ο μόνος. Σκέψου το…


Σπύρος Θεοδώρου

Χαίρετε... Εγώ είμαι ο Σπύρος, ο θαυματουργός ψυχολόγος της παρέας (εξ ου και το nickname). Το μότο μου ήταν και είναι ένα: «το μόνο που χρειάζεται είναι βενζίνη και διάθεση». Όσοι έχετε την απέραντη τύχη να με γνωρίζετε ήδη, δε χρειάζεται να σας πω και πολλά. Οι υπόλοιποι, welcomeaboard! Μαζί θα δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά απ' ό, τι έχετε συνηθίσει...

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top