728x90 AdSpace

Latest Articles

2 Σεπ 2015

Δύσκολέ μου χαρακτήρα πάλι λάθος δρόμο πήρα - Δώρα Καρακεχαΐδου - 2 Σεπ 2015


Αντρικός εγωισμός. Θα μπορούσε να γραφτεί μια νέα Πάπυρους Λαρούς επ᾽ αυτού. Κυκλοφορεί ανάμεσα μας σε διάφορα σχήματα χρώματα και, κυρίως, μεγέθη.


Και μην ακούς τι λένε ότι το μέγεθος δεν παίζει ρόλο. Τουλάχιστον όσον αφορά αυτό ζήτημα, παίζει καθοριστικό ρόλο. Συνήθως, είναι αντιστρόφως ανάλογος των συναισθημάτων που είναι ικανός να διαχειριστεί ένας άντρας, χωρίς να καταστρέψει την εικόνα που έχει σχηματίσει ο ίδιος για τον εαυτό του.

Τα παραδείγματα πάρα πολλά και τις περισσότερες φορές ξεκινούν από τον στενό πυρήνα της οικογένειας. Ο αδερφός σου που έχει πάει τριάντα και δε σου έχει πει ούτε μισή φορά πόσο σε αγαπάει, γιατί φοβάται μη χαλάσει το προφίλ του «γαμάω όποιον σε πειράξει» που είχε από τότε που πήγαινες σχολείο και σε πείραζαν οι συμμαθητές. Ο μπαμπάς σου που του έχει ζητήσει, επανειλημμένα, η μάνα σου να φτιάξει τη βρύση που στάζει κι αρνείται πεισματικά με το να λέει: «θα το κάνω όταν θελήσω εγώ».

Όταν βγεις, βέβαια, στην αγορά του έρωτα είναι που πέφτεις στα βαριά. Γνωρίζεις τον έναν, σου κάνει τη μαλακία αλλά η λέξη «συγγνώμη» διασχίζει σαν αστραπή το μυαλό του και χάνεται στο άπειρο πριν προλάβει να την ξεστομίσει. Γνωρίζεις τον άλλον κι ενώ του έχεις εξηγήσει πως σε πληγώνει με την συμπεριφορά του, συνεχίζει το ίδιο βιολί επειδή «έτσι είναι αυτός».
Αμ, τον άλλο, που τον πας; Που δε θες να χωρίσετε γιατί είσαι καψούρα, αλλά με τη συμπεριφορά του σ᾽ οδηγεί σ᾽ αυτό.
Μάταια εσύ περιμένεις μία κίνηση, μία του λέξη για να σου δείξει τι νιώθει αλλά ο εγωισμός του δεν τον αφήνει. Η λίστα, φυσικά, συνεχίζεται δίχως να γνωρίζει τέλος.

Κι όμως υπάρχει λύση! Όπως όλα δείχνουν, υπάρχει ένα μαγικό φίλτρο που μειώνει εκπληκτικά τα επίπεδα εγωισμού κι έχει τρομερά αποτελέσματα σε σχέσεις που κινδυνεύουν ή καταστράφηκαν εξαιτίας αυτού. Κυκλοφορεί παντού και σε προσιτή τιμή. Δυστυχώς, όμως, η επίδραση του είναι παροδική και πολύ σύντομη. Ο λόγος φυσικά για το αλκοόλ.

Μεθυσμένα μηνύματα και κλήσεις στις τρεις και τέσσερις το χάραμα, ερωτικές εξομολογήσεις που μυρίζουν ουίσκι, μπερδεμένα λόγια, πόρτες που ανοίγουν για να καλωσορίσουν την επιστροφή του ασώτου και να περιθάλψουν με αγάπη και Proderm τον πληγωμένο. Αυτό, βέβαια, στην ιδανική περίπτωση.

Στην άλλη, όταν δηλαδή οι πόρτες δεν ανοίξουν, γιατί πλέον έχει θεριέψει η αξιοπρέπειά σου μ᾽ αποτέλεσμα να κατασπαράξει τον εγωισμό του, τότε η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη. 

Δε θα μασήσει, θα τον μαζέψει από κάτω ακόμα κι αν του τον έκανες κομφετί και μετά θα κλειστεί στην σπηλιά του και θα ανασυντάξει τις δυνάμεις του. Έστω κι αν αυτό σημαίνει πως θα του πάρει χρόνο και φαιά ουσία. Ή ότι δε θα υπάρξει επόμενη για πολύ καιρό στην καρδιά του, τουλάχιστον, γιατί απ᾽ το κρεβάτι του θα περάσουν πολλές. Είναι κι αυτό ένα συστατικό του μοναδικού αυτού χαρακτηριστικού.

Η επιβεβαίωση που παίρνει μόλις ρίξει μία γυναίκα είναι τρομερό τονωτικό. Και μόλις επανέλθει δε θα είναι ποτέ όπως πριν. Θα έχει βρει καινούργια κομμάτια να στολίσει και να ενισχύσει την πανοπλία του. 

Μεταξύ μας τώρα, όταν μιλάμε για αντρικό εγωισμό, ουσιαστικά, μιλάμε για τον φερετζέ που κρύβει το μικρό αγοράκι που έτρεχε στην μαμά του όταν χτυπούσε κι εκείνη του έλεγε «οι άντρες δεν κλαίνε», βάζοντας το πρώτο λιθαράκι για χτιστεί αυτός ο πελώριος φράχτης.

Η επόμενη που θα θελήσει να μπει στη ζωή του είναι να την λυπάσαι. Πού πας κουκλίτσα μου; Το παλικάρι αναγεννήθηκε απ᾽ τις στάχτες του και είναι αποφασισμένο να μην ξανακάνει τα ίδια λάθη. Και τώρα που κατάφερε να κρύψει ακόμα πιο βαθιά τις ευαισθησίες του, νιώθει ανίκητος κι εσύ μονό κακό θα του κάνεις.

Μόνο που ο φτερωτός θεός ξέρει την «αχίλλειο πτέρνα» του κι εκεί ακριβώς είναι που θα στοχεύσει το επόμενο του βέλος. 

Δώρα Καρακεχαΐδου

Τρελή, πόντια και Σαλονικιά. Έχω και ένα πρόβλημα με τη χαζομάρα στον κόσμο... Μ’ ενοχλεί. Γράφω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και γράφω για να καθαρίσω το μέσα μου. Αποφάσισα και να το σπουδάσω. Εδώ μιλάμε για τις σχέσεις. Χωρίς τις σχέσεις δεν είσαι τίποτα φίλε μου. Από μία σχέση γεννήθηκες, μέσα από μία σχέση έζησες και για κάποια σχέση θα παλεύεις πάντα. Οικογένεια, έρωτας, φιλία. Μόνο το όνομα αλλάζει.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top