728x90 AdSpace

Latest Articles

26 Σεπ 2015

Γιατί αύξησα το φάρμακο στα 750 δολλάρια - Unknown - 26 Σεπ 2015
Βγαίνει τόσος κόσμος συνέχεια και με ρωτάει μ᾽ επίμονο τρόπο «Γιατί ανεβάσατε την τιμή του φαρμάκου στα 700 δολάρια;».


Τους κοιτάω μ᾽ απαθέστατο βλέμμα κι απορώ πώς είναι δυνατόν ο κόσμος να είναι τόσο ηλίθιος; Πραγματικά, πρέπει να εξηγήσω τ᾽ αυτονόητα δηλαδή; Μετά από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης εξέλιξης κι έρχονται οι αμοιβάδες και με ρωτάνε γιατί;

Απογοήτευση. Μόνο απογοήτευση! Επειδή όμως πέρα από υπεύθυνος επιχειρηματίας, είμαι κι άνθρωπος με κατανόηση, θα μπω στη διαδικασία να το αναλύσω: Οι λόγοι αγαπητά μου Όρκ που ανέβασα το φάρμακο 
Daraprim απ᾽ την εξευτελιστική τιμή των 13,5 δολαρίων στην προσιτή και σεβαστή τιμή των 750 δολαρίων είναι οι εξής:

Κατά αρχάς αγοράζεις φάρμακο που καταπολεμά τον καρκίνο και το 
AIDS! Τι δεν καταλαβαίνεις; Το φάρμακο πολεμάει δύο απ᾽ τις πιο σοβαρές και με μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων αρρώστιες και όχι μία γριπούλα ή μαγουλάδες! Μου έρχεται η άλλη η κυράτσα στο φαρμακείο με τη γόβα και το φορεματάκι, πετάει ένα 20δόλαρο στον ταμεία αγοράζοντας το φάρμακο μου και μετά με τα ρέστα παίρνει και μία κρέμα νυκτός!

Λες και αγοράζει σιροπάκι για το βηχαλάκι! Αγοράζεις την επιστήμη κυρά μου, το υπέρτατο φάρμακο, το Άγιο δισκοπότηρο, τι νόμιζες ότι θα το πληρώσεις πενταροδεκάρες;

Χάνει την αξία του έτσι! Φυσικά και θα το ανεβάσω για να έχει νόημα η απόκτηση του! Να το παίρνεις με τον μισό μισθό σου και να νιώθεις ότι πήρες φάρμακο και όχι αλοιφή για τα πόδια!
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;

Κατά δεύτερον, το σημαντικότερο που διαχωρίζει τη δική μου ύπαρξη από τη δική σας είναι το επιχειρηματικό μου μυαλό. Δεν περιμένω από όλα τα απολειφάδια να καταλάβουν βέβαια το παρακάτω σκεπτικό, αλλά για τους ελάχιστους λογικούς θα προσπαθήσω να το εξηγήσω. Στη συνέχεια φυσικά εννοείται πως περιμένω επιστολές με τις οποίες θα με παρακαλάτε να σας συγχωρέσω μετά από τη λάσπη που μου έχετε τόσες μέρες εξαπολύσει.

Ο καρκίνος είναι μία αρρώστια που σκοτώνει. Και το 
AIDS. Για να θεραπευτεί χρειάζεται μία πολυδάπανη διαδικασία και χρονοβόρα, σωστά; Τι θα έπρεπε να κάνουμε λοιπόν για να μην ταλαιπωρείται και να μην ξοδεύει μία περιουσία ο κακόμοιρος καρκινοπαθείς; Να φτιάξουμε ένα φάρμακο που θα θεραπεύει τον καρκίνο πιο γρήγορα!

Και εδώ έρχεται το πολυμήχανο σχέδιο μου. Όλοι οι επιστήμονες και ερευνητές που ψάχνουν μία καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο έχουν αποτύχει ως τώρα παταγωδώς. Και γιατί αυτό; Πέρα από το ότι είναι άχρηστοι εκ φύσεως, δεν έχουν και τα κατάλληλα εργαλεία. Δεν υπάρχει αρκετή χρηματοδότηση ούτε ένα ουσιαστικό κίνητρο.

Εδώ λοιπόν έρχομαι εγώ και δίνω την απόλυτη λύση. Με τα λεφτά που θα μαζέψω από εσάς που θα πάρετε το χάπι μου στα 700 δολάρια θα χρηματοδοτήσω μία ερευνητική αποστολή με την οποία θα προσλάβω τους καλύτερους για να βρω μία θεραπεία για τον καρκίνο! Τι, δεν σας άκουσα; Μείνατε μαλάκες; Μα εννοείται! Τα λεφτά των καρκινοπαθών θα πάνε για να βρεθεί θεραπεία, ώστε να γιατρευτούν οι καρκινοπαθείς!

Και επειδή σίγουρα το βρώμικο και απαίδευτο μυαλό σας βάζει με τον νου του ότι εγώ θα πάρω τα λεφτά αυτά, έρχομαι να σας αποστομώσω θριαμβευτικά και να σας στείλω σπίτια σας.

Πόσο κοστίζει πλέον το φάρμακο; 700 δολάρια.

Ε, στην τσέπη μου θα βάζω τα 340! Λιγότερα από τα μισά!
Έχετε δει εσείς πολλούς επιχειρηματίες να δίνουν περισσότερα από τα μισά έσοδά  τους για ανθρωπιστικούς σκοπούς; Δεν σας άκουσα, έχετε; Σταματήστε λοιπόν να με θεωρείτε απατεώνα.

Ε, ως εδώ πια. Δίνω τα πάντα και ότι έχω για το καλύτερο του ανθρώπινου είδους και έρχονται τα τελευταία απομεινάρια της γης να με κατηγορήσουν για εκμετάλλευση.

Σύντομα όμως η αλήθεια θα λάμψει. Κοράκια, φορέστε μαύρα γυαλιά για να μην τυφλωθείτε!


 Σημείωση: Ύστερα από αλλεπάλληλες πιέσεις και την αποκάλυψη της αλήθειας από το ilov.gr o Martin Shkreli αποφάσισε να συμμορφωθεί και να κατεβάσει την τιμή του φαρμάκου.


Υ.Σ: Το παραπάνω άρθρο είναι προϊόν φαντασίας και σκοπό έχει να καυτηριάσει τις απάνθρωπες, κερδοσκοπικές συμπεριφορές. 


  • Facebook Comments
Scroll to Top