728x90 AdSpace

Latest Articles

11 Σεπ 2015

Οι ασυμβίβαστοι του έρωτα - Ανώνυμος - 11 Σεπ 2015


Μιας κι ο Σεπτέμβρης μας κάνει τη χάρη κι έχει ακόμα καλό καιρό, πίνουμε τη καθιερωμένη βραδινή μπιρίτσα με τη παρέα στο γνωστό στέκι.
Κόσμος περνά απ’ έξω κι μόλις υπάρξει αφορμή αρχίζει ο αναμενόμενος κοινωνικός σχολιασμός (βλ. κουτσομπολιό).

-Βρε παιδιά, άλλον βρήκε η Ζωίτσα, παρατηρεί ο πιο κουτσομπόλης της παρέας.
-Πώς γίνεται αυτή και ταιριάζει πάντα καλά στις σχέσεις της απορώ, συμπληρώνει η Άννα.                                                                                   

Από εκεί και  έπειτα ο διάλογος καλά κρατεί με φράσεις και πειράγματα . Οι μεν κατηγορούν τους υπόλοιπους για παραξενιές και εκείνοι υπερασπίζονται τις επιλογές τους με τη δικαιολογία πως δεν θέλουν να συμβιβαστούν.
-Αφού είστε περίεργοι ρε εσείς και δεν στεριώνεται με άνθρωπο!
-Άσε που είμαστε εμείς περίεργοι. Απλά δεν θέλουμε να συμβιβαστούμε!

Τα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Τελικά η συζήτηση δεν οδηγεί κάπου, αλλά εγώ έχω ήδη αρχίσει να προβληματίζομαι.

Καλώς ή κακώς στις σχέσεις μας δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν αυτοί που στεριώνουν εύκολα, μπορούν να ταιριάξουν αρκετά καλά και για ικανοποιητικό σχετικά χρονικό διάστημα με έναν άνθρωπο. Ωστόσο,  υπάρχουμε κι εμείς που έχουμε μονίμως αυτό το αίσθημα του ανικανοποίητου στις ερωτικές μας σχέσεις.

Αν λοιπόν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία αυτών που δεν μπορούν εύκολα να μείνουν ικανοποιημένοι με τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους, που οι σχέσεις τους δεν διαρκούν στο χρόνο… τότε αυτό το άρθρο σε αφορά! -

Τι φταίει λοιπόν;
Για αρχή θα κάνουμε αναφορά σε αυτό το είδος που κυκλοφορεί ανάμεσά μας και μπορούμε να το ονομάσουμε «γκόμενες/οι πασπαρτού».

Ναι, καλά κατάλαβες. Είναι αυτά τα άτομα που μπορούν και ταιριάζουν με όλους. Δεν έχουν ιδιαίτερα κριτήρια επιλογής συντρόφου, (και κατ΄ επέκταση ούτε και δική τους προσωπικότητα), οπότε εύκολα από τη στιγμή που ψάχνονται έχουν και άπειρες επιλογές.
Πρόκειται για ικανοποιητικά εμφανίσιμα άτομα, βολικά, χωρίς  ιδιαίτερες απαιτήσεις που εξυπηρετούν ιδιαίτερα ως αξεσουάρ.

Δε μιλάνε πολύ, σπάνια έχουν δική τους γνώμη και συνήθως ακολουθούν τυφλά το ταίρι τους. Προχωρούν εύκολα από τη μια σχέση στην άλλη και σε σύντομο χρονικό διάστημα και κυρίως το επόμενο τους ταίρι από το προηγούμενο δεν έχει ουσιαστικές διαφορές σε στιλ και χαρακτήρα.

Υπάρχουμε όμως (ναι εμείς!) και οι ασυμβίβαστοι. Ο σύντροφός μας επιλέγεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις και δεν ταιριάζουμε με όλους. Στη σχέση μας είμαστε απαιτητικοί, και μόλις δούμε το πρώτο σημαντικό στραβό, αποχωρούμε χωρίς  δεύτερη σκέψη. Συχνά μας αποκαλούν περίεργους, ή ιδιότροπους, απαιτητικούς όμως η αλήθεια είναι μία:
Απλά δεν θέλουμε να συμβιβαστούμε.
Όχι στον έρωτα!

Δεν υπάρχει χειρότερο αίσθημα από το να ξυπνήσεις ένα πρωί και να συνειδητοποιήσεις πως έχεις περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου με τον λάθος άνθρωπο.

Συχνά, οι περισσότεροι άνθρωποι, εξαιτίας του φόβου της μοναξιάς ή  επειδή αφήνουν τις ανασφάλειες τους να επικρατήσουν, μένουν σε μια σχέση. Τι και αν δεν είναι η ιδανική; Τι και αν δεν νιώθουν  απόλυτα ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι; Παραμένουν εκεί μόνο και μόνο γιατί φοβούνται ότι δεν θα βρουν κάτι καλύτερο και θα καταλήξουν μόνοι για πάντα.

Στον έρωτα όμως δεν πρέπει να συμβιβάζεσαι! Κάνουμε καθημερινά στη ζωή μας πολλές υποχωρήσεις –εργασία, χρήματα, παρέες.  Αν όμως στον  έρωτα δεν έχεις το ιδανικό για σένα, τότε τι;

Αν τον άλλον δεν τον θαυμάζεις και δεν σε θαυμάζει για κάτι, αν δεν υπάρχει αλληλοσεβασμός τότε γιατί είσαι μαζί του; Αν όταν τον βλέπεις δεν σου κόβονται τα πόδια, αν δεν τον σκέφτεσαι όλη την ώρα-, αν ο χρόνος που περνάτε μαζί δεν σας είναι ποτέ αρκετός, τότε γιατί να είστε μαζί; Αν δεν είσαι ερωτευμένος ή νιώθεις πως ο άλλος δε νιώθει το ίδιο για σένα, τότε απλά δεν κάνετε μαζί! Αν δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα, αν δεν έχετε τι να πείτε τότε δεν καταλαβαίνω  τι βρίσκεις ελκυστικό σε αυτό το άτομο και επιμένεις να το έχεις δίπλα σου;.

Κάποια στιγμή είχα ρωτήσει σύντροφο μου, γιατί είναι μαζί μου (θα πείτε τι ήθελα και ρώτησα) και πήρα την αποστομωτική απάντηση: Γιατί είσαι όμορφη και καλή κοπέλα.

Λυπάμαι, αλλά δε θέλω κάποιον που με βρίσκει απλά όμορφη και καλή. Τι θα τον κρατήσει δίπλα μου από το να βρει μια εξίσου ή περισσότερο όμορφη και καλή κοπέλα; Τίποτα. Γιατί πολύ απλά για τον συγκεκριμένο δεν ήμουν κάτι ξεχωριστό.

Οι σχέσεις είναι σαν κομμάτια παζλ. Κάθε κομμάτι έχει το δικό του μοναδικό ταίρι. Αν πρέπει να πιέσεις ή να χαλάσεις τα κομμάτια για να ταιριάξουν τότε επιμένεις σε λάθος συνδυασμό. Όταν όμως νιώσεις ότι βρήκες το μοναδικό για σένα κομμάτι του παζλ, μπορεί να μην ξέρεις πόσο θα κρατήσει, όμως, πίστεψε με έχει μεγαλύτερες πιθανότητες και αντοχές από μια σχέση που στηρίζεται στο συμβιβασμό.

Κάπου εκεί έξω υπάρχει το μοναδικό σου κομμάτι. Με λίγη υπομονή, επιμονή σίγουρα θα το βρεις! Ίσως ταλαιπωρηθείς λίγο, αλλά θα ξέρεις τι ψάχνεις και τι θα σε κάνει ευτυχισμένο!


  • Facebook Comments
Scroll to Top