728x90 AdSpace

Latest Articles

3 Σεπ 2015

Θανάσιμες πεθερές - Μαρίζα Μόσχου



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, με βάση ένα γνωστό σε όλους μας «παραμυθάκι»:  Ο Αδάμ κι η Εύα ζουν ωραία και καλά στον Παράδεισο, κάνουν ότι γουστάρουν και γενικά την περνάνε ζάχαρη, μέχρι που ένα φίδι κολοβό πλησιάζει την Εύα και της προσφέρει ένα αθώο μηλαράκι.


Η Εύα είχε κάτι λιγούρες εκείνες τις μέρες, λόγω επερχόμενης περιόδου, οπότε έπεσε με τα μούτρα. Ευτυχώς θυμήθηκε να δώσει και λίγο στον Αδάμ, ο οποίος μεταξύ μας ήταν γνωστός κοιλιόδουλος κι αν δεν του είχε κρατήσει, έστω ένα κομματάκι θα την είχε ταράξει στη γκρίνια.

Ο Θεός όμως τα πήρε κρανίο, μάλλον γιατί ήθελε τα μήλα για μηλόπιτα και κομπόστα και τα είχε μετρημένα. Έτσι, πριν τους ξαποστείλει μια και καλή από το κηπάριο της Εδέμ, τους έριξε και δυο τρεις ξεγυρισμένες κατάρες, να έχουν να τον θυμούνται.

Μέσα σε αυτές και μία που κανείς μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να αναφέρει. Ήρθε όμως η στιγμή να το μάθετε από μένα, που διατηρώ φιλικές σχέσεις με φίδι -απόγονο της γνωστής οικογενείας- και μου τα ρουφιάνεψε.

«Εσύ γυναίκα και η μητέρα του άντρα σου, να μη σώσετε να κάνετε ποτέ χωριό». Αυτό είπε ο εκ των άνωθεν στην Ευούλα κι έκτοτε, ακόμα το πληρώνουμε.

Η πεθερά, λοιπόν!

Ένας άνθρωπος -μάλλον- σε μια κρίσιμη ηλικία που ενώ θα έπρεπε να προσέχει για καρδιακά επεισόδια και εγκεφαλικά, εκείνη τα επιδιώκει!

Αφού το παρουσίασα από θρησκευτικής πλευράς, οφείλω να παραθέσω και την επιστημονική άποψη, σύμφωνα με την οποία η πεθερά  θεωρείται απόγονος των homo - provlimaticus και homo - spazarxidius. Είναι ον απρόβλεπτο και δυνητικά άκρως επικίνδυνο και τοξικό.

Μόλις λοιπόν δει το βλαστάρι της να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας δίπλα σε «αυτήν» -με ύφος «έχω κατεβάσει δύο λίτρα λεμονάδα σπιτική χωρίς ζάχαρη»- δαιμονίζεται.

Η φράση «Έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν» από το στόμα του πάτερ, ηχεί στα αυτιά της σαν σύνθημα για το ξεκίνημα μιας μάχης μέχρι τελικής πτώσεως.

Σκέφτεται ήδη ότι δε θα έπρεπε να περιμένει πως και πως τη μέρα που θα τον καμαρώσει γαμπρό, μιας και τελικά αυτή είναι από τις χειρότερες της ζωή της. Ίσως θα έπρεπε να είχε νοικιάσει μια κοπέλα για έναν εικονικό γάμο. Κι έναν καλό φωτογράφο για να γεμίσει και τις κορνίζες που περιμένουν κενές πάνω στα 18000 τραπεζάκια που κοσμούν(;) το σπίτι της. Και μη μου πεις για τα εγγόνια. Υπάρχουν κι οι παρένθετες μητέρες.

Από εδώ και πέρα ότι κάνει η νύφη θα παρακολουθείται και θα σχολιάζεται ανελλιπώς, με μεγαλύτερη έμφαση σε ότι που δεν κάνει καλά ή σ’ αυτά που δεν κάνει καθόλου.

Πράγματα τα οποία θα αναφέρονται τυχαία, με κάθε ευκαιρία μπροστά στο γιο, μήπως επιτέλους καταλάβει πόσο λάθος επιλογή έκανε.

Ξαφνικά, θα αγαπήσει όλες τις πρώην αγαπημένες του, μη σας πω ακόμα και τα one night stand, και θα αναρωτιέται συχνά «Τι να κάνει κι εκείνο το κορίτσι το Πηνελοπάκι; Πολύ καλό παιδί». Κι ας ξέρετε όλοι ότι τις μισούσε όλες συμπεριλαμβανομένου του Πηνελοπακίου.

Εννοείται ότι το παιδί της θα της φαίνεται πάντα αδυνατισμένο όπως κι αργότερα το εγγόνι της, το οποίο, ενδόμυχα εύχεται να το παρατήσει η ανεπρόκοπη και να σηκωθεί να φύγει, ώστε να αναλάβει εκείνη την κηδεμονία και τη διαπαιδαγώγησή του.

Όπως και να το κάνεις «μεγάλωσε παιδιά και ξέρει καλύτερα». Αν νύφη και πεθερά μένουν κοντά όλο αυτό το πανηγυράκι πολλαπλασιάζεται καθημερινά. Αν θα μπορούσε να κοιμάται με το ζευγάρι θα το έκανε ή μάλλον μόνο με το παιδί της.

Θεωρεί τη νύφη μια φιλική συμμετοχή, που θα μαγειρεύει (όχι καλύτερα από εκείνην) και θα κρατάει καθαρό το σπίτι -λέμε τώρα. Για εκείνην θα είναι πάντα ένα αχούρι κι ο γιος της θα κινδυνεύει στα σίγουρα να νοσήσει από πανούκλα.

Η επιχείρηση διάσωσης του παιδιού της θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Δηλαδή έως ότου την κακομοίρα τη νυφούλα την πάρουν σηκωτή από το σπίτι δύο με ζουρλομανδύα καθώς θα έχει υποστεί νευρικό κλονισμό, παραισθήσεις, σχιζοφρένεια και μανιοκατάθλιψη, τουλάχιστον.

Αν θεωρείς πως είμαι κομματάκι υπερβολική και η δική σου πεθερά δεν είναι έτσι, αν δε σου έχει δώσει ούτε ένα δείγμα, από τη μία εύχομαι να έχεις δίκιο. Σίγουρα υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Από την άλλη, ψάξε καλού κακού το σπίτι για κοριούς! Η εκδίκηση της είναι ένα πιάτο που τρώγεται ΚΑΙ κρύο.




https://www.youtube.com/watch?v=jA3DoZXGxh0
Μαρίζα Μόσχου

Ατίθαση, παράξενη και πεισματάρα ως εκεί που δεν πάει. Διπολική εκ γενετής. Ο κυνικός μου εαυτός παλεύει καθημερινά να συμφιλιωθεί με τον ρομαντικό, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Μισώ τα πρέπει, την πίεση και τα όρια. Εκφράζομαι μόνο μέσα από τη μουσική και το γράψιμο. Η ωριμότητα προσπαθεί εδώ και χρόνια να με πιάσει, όμως, ευτυχώς της ξεφεύγω πάντα μ' ένα τραγούδι κι έναν έρωτα.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top