728x90 AdSpace

Latest Articles

3 Οκτ 2015

Άδωνις Γεωργιάδης: ο λαός με θέλει για πρωθυπουργό. - Unknown - 3 Οκτ 2015

Μπορεί οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 να είχαν μεγαλύτερη αποχή κι από το ετήσιο φεστιβάλ των Mazoo and the Zoo, μπορεί ο πρωθυπουργός μας να έδωσε ρεσιτάλ greeklish στην Αμερική και να έσκισαν τα πτυχία τους οι Άγγλοι, αλλά την είδηση της εβδομάδας κλέβει φυσικά η περιπετειώδης υποψηφιότητα του κ. Άδωνι Γεωργιάδη.


Πάντα παρόντες στα κοσμοϊστορικά γεγονότα που διέπουν την καθημερινότητα μας, το ilov.gr βρισκόταν και πάλι εκεί για μία αποκλειστική συνέντευξη του (παρ'ολίγο) υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ανταποκριτής μας, ο πασίγνωστος ρεπόρτερ μας Τάκης Βουλής.
Τον συναντήσαμε στα νεανικά καφέ της πλατείας Συντάγματος.
Χαλαρός, άνετος, με το κράνος της μηχανής αγκαλιά και με το «
Born to be Wild» να παίζει στο mp3 του, έκατσε δίπλα μας για να ξεκινήσουμε την συνέντευξη.

Τ.Β. -
Καλημέρα σας κ. Γεωργιάδη.


Α.Γ. - Υποψήφιος Πρόεδρος, παρακαλώ. Ακούω και στο «Υποψήφιος». Και στο «Πρόεδρος».

Τ.Β. -
Μα από ότι γνωρίζω δε δέχθηκαν την υποψηφιότητα σας, γιατί αργήσατε δύο λεπτά να την υποβάλλετε.

Α.Γ. - Ένα μικρό και ανθρώπινο λάθος, το οποίο θα διορθωθεί. Μίλησα με την Ευγενία, η Ευγενία μίλησε με τα άστρα και τα άστρα μου εγγυήθηκαν ότι τα πράγματα θα πάνε μια χαρά.

Τ.Β. - Μάλιστα κ. Υποψήφιε. Ομολογώ ότι δεν το έχω ξανακούσει αυτό. Και τι σας είπαν τα άστρα δηλαδή;

Α.Γ. - Ότι ο λαός μου πλέον δεν μπορεί άλλο να περιμένει να ανέβει στον θρόνο ο ηγέτης του. Όπως η Ντενέρυς που από ένα άβγαλτο κοριτσάκι έπεσε στα χέρια του ηγέτη Καλ Ντρόγκο και διεκδικεί τον θρόνο της, έτσι κι εγώ από ένας μικρός, πλην τίμιος βιβλιοπώλης, διεκδικώ τη θέση που μου ανήκει. Και θα την κερδίσω.

Τ.Β. - Δηλαδή κ. Υποψήφιε παρομοιάζετε την Ευγενία Μανωλίδου με τον Καλ Ντρόγκο;

Α.Γ.-  Όχι, κύριε μου, τι πράγματα είναι αυτά που λέτε; Ένα παράδειγμα ήταν. Αν και η Ευγενία έχει σθένος και πυγμή σαν τον ηγέτη των Ντοθράκι. Πρέπει να τη δειτε στο σπίτι όταν κάνω, κάνουμε ήθελα να πω, φασίνα.

Τ.Β. - Ενδιαφέρον. Ας επιστρέψουμε όμως στο ζητούμενο. Πώς κι αποφασίσατε τελικά να θέσετε υποψηφιότητα γνωρίζοντας ότι έχετε ισχυρούς αντιπάλους;

Α.Γ. - Απορώ πραγματικά με τις ερωτήσεις σας. Ο κόσμος πλέον έχει βαρεθεί να βλέπει τα ίδια και τα ίδια. Άκουγα τον παλμό του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας τα μοναχικά βράδια που περνούσα στην εκπομπή μου. Εκεί μέσα από τις πολύκροτες σελίδες των εκπληκτικών βιβλίων μου, ένιωθα τη δυστυχία και την απόγνωση των θαυμαστών μου, οι οποίοι ζητούσαν, βασικά παρακαλούσαν, να βγω στην πολιτική σκηνή. Για βουλευτής. Για υπουργός. Για πρωθυπουργός!

Τ.Β. -
Κύριε Γεωργιάδη;

Α.Γ. - Υποψήφιος είπαμε. Ή Πρόεδρος.

Τ.Β. - Δε χρειάζεται τόση θεατρικότητα. Δεν είστε σε τηλεοπτικό παράθυρο. Μόνο κάποιοι skaters μας βλέπουν και κάτι γιαγιάδες που βγάζουν σέλφι στο συντριβάνι.

(ο κ. Γεωργιάδης κοίταξε τριγύρω του)

Α.Γ. - Μάλιστα, κρίμα. Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι έπρεπε να μπω στην λίστα. Η ιδέα μου ήρθε ένα από τα βράδια που περνούσα μαζί με την γυναίκα μου στο σπίτι, όταν κάναμε πρόβα των μονολόγων που θα εκτελούσα στο πάνελ της Όλγας την επόμενη ημέρα. Εκεί πάνω στο κρεσέντο της λογοδιάρροιας μου, ένα φως έλαμψε έξω από το παράθυρο. Γύρισα απότομα και κοίταξα. Ένα αστέρι έπεσε από τα δεξιά. Η Ευγενία έπεσε στα γόνατα απαγγέλοντας όλες τις ερωτήσεις που θυμόταν από την «Στιγμή της Αλήθειας». Η προφητεία είχε έρθει. Έπρεπε να την ακολουθήσω.

Τ.Β. - Κ. Υποψήφιε δεν έχω λόγια. Συγκλονιστικό. Γιατί όμως αργήσατε τόσο να υποβάλλετε την υποψηφιότητα, με κίνδυνο τώρα να αποκλειστείτε μαζί με τον Παναθηναικό;


Α.Γ. - Αυτό είναι δυστυχώς μία δυσάρεστη ιστορία. Καθώς περίμενα την τελευταία απαιτούμενη υπογραφή, για να πάω να υποβάλλω την υποψηφιότητα, με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου ο Πρετεντέρης. «Εκπομπή την Δευτέρα;» με ρώτησε, «Μασάει η κατσίκα ταραμά;» του απάντησα και το κλείσαμε. Αγχωμένος για την προετοιμασία που θα έπρεπε να κάνω για την εκπομπή, παράτησα την υποψηφιότητα και πήγα για μανικούρ, πεντικιούρ και σολάριουμ. Εκεί που έψηνα λοιπόν το λυγερό μου το κορμί, σκέφτηκα «Όχι, ρε πούστη, η προθεσμία!».
Πετάχτηκα μισόγυμνος από το σολάριουμ, έτρεξα με γυμνά πόδια να πάρω τη λίστα και λαχανιασμένος έφτασα στα κεντρικά της Ν.Δ. Δυστυχώς δεν πρόλαβα για δύο λεπτά, γιατί σταμάτησα να αγοράσω ένα από τα βιβλία μου στο περίπτερο δίπλα.

Τ.Β. -
Απίστευτη ιστορία κ. Υποψήφιε! Αφοσιωμένος και στην τέχνη σας και στο επάγγελμα. Νομίζω ότι όλοι θα καταλάβουν τις θυσίες και θα δεχθούν την αίτηση.

Α.Γ. - Κι εγώ αυτό πιστεύω, φίλτατε. Και τώρα σας αφήνω γιατί πρέπει να συνεχίσω το σολάριουμ, μην πάω στην εκπομπή μισοψημένος.

(Πληροφορίες μας είπαν ότι αμέσως μετά τη συγκλονιστική μαρτυρία του κ. Γεωργιάδη έγινε δεκτή η υποψηφιότητα του και θα κυνηγήσει την προεδρία του κόμματος μαζί με τους υπόλοιπους. Του ευχόμαστε καλή τύχη, πρωθυπουργός και με δική του έκθεση βιβλίων!)

Η παρούσα συνέντευξη ειναι προϊόν μυθοπλασίας και ουδεμία σχέση εχει με την πραγματικότητα.


  • Facebook Comments
Scroll to Top