728x90 AdSpace

Latest Articles

28 Οκτ 2015

Έχω και Cabrio, πάμε μια βόλτα; - Ράνια Ψύλλα - 28 Οκτ 2015





Ώρα: 15:45μμ.
Ψόφια, γυρίζω από τη δουλειά και κατευθύνομαι προς την πλατεία για να πάρω το λεωφορείο. Τα καταστήματα είναι κλειστά και γενικά η κίνηση είναι πολύ περιορισμένη.

Όπως περπατώ αμέριμνη ακούω να πλησιάζει ένα αυτοκίνητο που παίζει στη διαπασών το «Η πιο ωραία στην Ελλάδα». Το αυτοκίνητο περνά ακριβώς δίπλα από το πεζοδρόμιο όπου περπατάω, ο οδηγός έχει ανοιχτό το παράθυρο και όλο και κόβει ταχύτητα. Κι έτσι όπως ακούγεται το «Ζαλίζομαι απτό πολύ ποτό», «Τικα-τακα-τικα-τα, άκου, πως ηχεί η καρδιά μου για σένα», μου κλείνει ο τύπος το μάτι, λέει κι ένα «Γεια σου όμορφη» και μαρσάροντας περνά το σταυροδρόμι αφήνοντας με να εισπνέω το καυσαέριο από την εξάτμιση.

Βρε πανάθεμα σε, τι νομίζεις πως πέτυχες τώρα;
Ότι -και καλά- τώρα με τρέλανες και θα αρχίσω να τρέχω πίσω από το αυτοκίνητο, παρακαλώντας σε να σταματήσεις;
Ότι θα κράτησα τον αριθμό της πινακίδας και θα ψάξω να σε βρω, μετά το κεραυνοβόλο έρωτα που μου προκάλεσες;

Γι' αυτά τα αλάνια που κυκλοφορούν στους δρόμους θα μιλήσουμε, λοιπόν, σήμερα. Αυτοί οι επίδοξοι εραστές της ασφάλτου δρουν συνήθως με συγκεκριμένους τρόπους.

Αρχικά, είναι άτομα τα οποία έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη για το αμάξι τους. Περνούν πολλές ώρες να το καθαρίσουν και να το στρώσουν και το θεωρούν τη μέγιστη γκομενοπαγίδα. Επίσης, αυτοί οι τυπάδες, κάνουν τις λεγόμενες «γύρες». Παίρνουν δηλαδή το αυτοκίνητο τους και γυρίζουν για ώρες γύρω από πλατείες, πεζόδρομους, πολυσύχναστους δρόμους με καταστήματα και καφετέριες και όταν εντοπίσουν το «ωραίο» γκομενάκι, βάζουν όλη τους τη τέχνη, να το εντυπωσιάσουν. Το στερεοφωνικό παίζει ένα από τα τελευταία hit τέρμα τα ντεσιμπέλ, αυξάνουν ταχύτητα, πατούν και καμιά κόρνα και λένε πρωτότυπες ατάκες, τύπου, «Γεια σου κουκλάρα μου» και «Πού πας όμορφη;».

Επίσης το αυτοκίνητο τους είναι συνήθως το άκρον άωτον της καγκουριάς καθώς είναι «φτιαγμένο». Έχει κάποια ιριδίζουσα απόχρωση ή φώτα περίεργα, φιμέ τζάμια και πατέντα στην εξάτμιση για να κάνει παραπάνω θόρυβο. Και δε φτάνει αυτό, η μουσική που παίζουν είναι κυρίως nonstop από Πάολα, Παντελίδη, Αρσενίου, όλα δηλαδή τα ελληνικά, κυρίως χιλιοπαιγμένα τραγούδια. Και με τα παραπάνω θεωρούν ότι θα ρίξουν γκόμενα; Κι όμως.

Επιπρόσθετα, αυτοί οι τύποι είναι οι ίδιοι που όταν χωρίσουν θα γυρίζουν και πάλι γύρω από πλατείες και γειτονιές παίζοντας στο τέρμα, τραγούδια πόνου όμως αυτή τη φορά και με υπονοούμενο για την άπιστη. Όμως δεν θα κάνουν καμάκι. Θα περνούν απλά συχνά από τη γειτονιά της και ακόμη θα αράζουν για λίγο και κάτω από το σπίτι της λεγάμενης, βάζοντας να παίζει το «Δε ταιριάζετε σου λέω» και το «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς» και όλο γενικά το άλμπουμ του αγαπημένου τους καλλιτέχνη Παντελή Παντελίδη. Δόξα το Θεό έχει μπόλικα τραγούδια με νόημα για τα ακούσει το «πρόσωπο» και να καταλάβει το λάθος της. Εμείς όμως βρε αγόρι μου τι φταίμε να μας ξεσηκώνεις και να μας ξυπνάς επειδή το Χριστινάκι σε άφησε για άλλον; Θες να της αφιερώσεις τραγούδι; Κάλεσε την στο κινητό και βάλτο να παίζει να το ακούσει. Διαθέτεις καλή φωνή; Τραγούδησέ της το κιόλας. Εμείς οι γείτονες και λοιποί περαστικοί τι σου φταίμε; Και πες μου ειλικρινά πιστεύεις ότι έτσι θα την καταφέρεις να γυρίσει και πάλι κοντά σου; Κι ο Στάθης Ψάλτης έκανε ολόκληρη εκπομπή στο ραδιόφωνο για τη Κούλα αλλά όσες φορές και να της φώναξε, «Κούλα μ ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος», είδες η Κούλα να άλλαξε γνώμη; Ίσα ίσα που δεν ήξερε που να κρυφτεί αφού την είχε κάνει ρεζίλι σε όλη τη Καστέλα τη γυναίκα.

Κλείνοντας λοιπόν θα επισημάνω το εξής. Δυστυχώς αγόρια εν έτη 2015, οι γκόμενες δεν πέφτουν με τέτοια κόλπα. Κάποτε ίσως τέτοιες μέθοδοι να είχαν κάποιο αποτέλεσμα, στη τελική η άλλη ίσως να κολακευόταν κιόλας.

Όμως τα 80s και 90s έχουν περάσει προ πολλού. Για αυτό, βρείτε νέους τρόπους «καμακώματος», βάλτε λίγη φαντασία και προσεγγίστε με άλλο τρόπο αυτή που σας ενδιαφέρει. Στη σύγχρονη κοινωνία όπου «Τα πάντα ρεί», όλα, ακόμα και το καμάκι έχει αλλάξει. Μη μένετε πίσω.





Ράνια Ψύλλα

Είμαι 25 ετών, πτυχιούχος νηπιαγωγός. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω βιβλία, ενημερώνομαι μέσα από site και blogs. Μου αρέσει να γράφω για εμπειρίες της δικής μου καθημερινότητας, για θέματα που προκύπτουν μέσα από κουβέντα με φίλους και γενικά για ότι μπορεί να με προβληματίσει ή να μου κινήσει το ενδιαφέρον. Τα λέω σε φίλους και γνωστούς, τα λέω σε συγγενείς και συναδέλφους αποφάσισα να τα γράφω κιόλας τώρα. Με χιούμορ και καλή διάθεση για να ενημερωνόμαστε και πάνω απ' όλα να περνάμε όμορφα!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top