728x90 AdSpace

Latest Articles

13 Οκτ 2015

Με ένα σφηνάκι δεν έπεσε καμιά! - Unknown - 13 Οκτ 2015



Πάει που λες το κορίτσι το όμορφο σ’ ένα μπαρ. Να πιει, να χορέψει και –γιατί να το κρύψομεν άλλωστε- να φλερτάρει. Την μπανίζεις από μακριά και συμπεραίνεις πως περνάει καλά. Έχει κάνει ήδη check in, κουνιέται, βγάζει φωτογραφίες με το κινητό κι ανεμίζει το μαλλί όπως ακριβώς το έχει δει στην TV. Είναι, αν μη τι άλλο, διαβασμένη. Μιλάει με τις φίλες της και ρίχνει ματιές στο περιβάλλον να δει τι παίζει.

Έχεις κολλήσει. Την κοιτάς και συνειδητοποιείς πως το γουστάρεις το γκομενάκι. Θα ήθελες να το ‘χεις λίγο δίπλα σου, πάνω σου, κάτω σου –όπως βολεύεται ο καθείς.

Δεν είσαι άλλωστε κι εσύ κακός. Μπορεί να μη διαθέτεις το ακαταμάχητο βλέμμα του Κλούνεϊ, αλλά η μανούλα σου «παλικάρι μου» σε ανεβάζει «παλικάρι μου» σε κατεβάζει. Είσαι, όπως χαρακτηριστικά λέει, «δυο μέτρα παιδί» και ως γνωστόν το μέγεθος μετράει. Να στο πω μασημένα: δεν σου λείπει τίποτα. Η μόνη έλλειψη που έχεις αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι το εν λόγω γκομενάκι. Κι εσύ θες να το διεκδικήσεις ρε φίλε σαν γνήσιο αρσενικό που είσαι.

Δε θέλεις να το πολυζορίσεις για να βρεις έναν άλλο τρόπο, έχεις αποφασίσει να δοκιμάσεις την παλιά γνωστή μέθοδο «τα σφηνάκια στην κιουρία από μένα».

Πλησιάζεις λοιπόν την παρέα της, πας να μπλεχτείς ανάμεσά τους αλλά δεν σου βγαίνει. Ξεχωρίζεις και πάλι σαν τη μύγα μες στο γάλα. Θα μπορούσες να σκεφτείς και μια θανατηφόρα ατάκα, αλλά η δυνατή μουσική δε βοηθάει.
Οπότε, μετράς τα λεφτά στο πορτοφόλι σου κι αφού σιγουρευτείς ότι σε παίρνει, κάνεις νόημα στον μπάρμαν για να κεράσεις ένα γύρο σφηνάκια όλη την παρέα.  Δεν είσαι τόσο τσίπης για να πάρεις μόνο ένα γι αυτήν. Θεωρείς την κίνησή σου έξυπνη. Πρωτότυπη όμως;

Πρόσεξε τώρα. Μπορεί να σου φανεί πεζός ο τρόπος που θα στο εξηγήσω, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση εσύ δεν είσαι παρά ένας απλός πωλητής του εαυτού σου. Αυτή, αντίστοιχα, είναι μια πελάτισσα που της προτείνεις απ’ όλους όσους την έχουν προσεγγίσει μέχρι τώρα, να διαλέξει εσένα.

Απλά μαθήματα Marketing. Με ποιον τρόπο λοιπόν την καλείς να γνωρίσει το προϊόν σου; Πώς θα την κάνεις να θέλει κι αυτή να σε γνωρίσει καλύτερα; Πες μου, ειλικρινά τώρα, θεωρείς πως μαυτόν τον κλισέ τρόπο θα ξεχωρίσεις από το πλήθος; Περιμένεις πως θα σε δει και θα πει «τι σκέφτηκε ο τύπος για να με ρίξει;»

Ή μήπως θα της φανείς ως μια απελπισμένη διαφήμιση telemarketing που παίζει όλο το βράδυ μπας και πιάσει κανέναν ξάγρυπνο δυστυχισμένο; Με πόσα σφηνάκια πρέπει να την ποτίσεις για να μην μπορεί τελικά να πάρει τα πόδια της και να πέσει στην ανάγκη σου;

Πριν φωνάξεις το γκαρσόνι σκέψου με ποιον τρόπο θα μιλάει αύριο για σένα στις φίλες της. Πώς θα χαρακτηρίσει την κίνησή σου; Μήπως αντί για πρωτοτυπία εκπέμπει μόνο απελπισία; Έχει καμιά σχέση ο τρόπος που θα την προσεγγίσεις με όσα έχει δει στο Hollywood κι ονειρεύεται να συμβούν και στην ίδια;  

Λυπάμαι που στο λέω, αλλά είναι κοινό μυστικό πως μ’ ένα σφηνάκι δε γάμησε κανείς. Θα πρέπει ν ανακαλύψεις νέους, πιο προσωπικούς τρόπους για να το ρίξεις το μωρό. Ίσως χρειάζεται να βάλεις λίγο το μυαλό σου να δουλέψει. Βλέπεις, οι πελάτες είναι πλέον εκπαιδευμένοι και τα προϊόντα στο ράφι αρκετά. Βρες άλλον τρόπο να ξεχωρίσεις.



  • Facebook Comments
Scroll to Top