728x90 AdSpace

Latest Articles

31 Οκτ 2015

Με πληρώνει, του κάθομαι - Μαριλένα Χωριτάκη - 31 Οκτ 2015




Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει της μοδός ιστοσελίδες που σκοπό έχουν την αναζήτηση ενός sugar daddy, ελληνηστί χορηγού, για τους αδαείς. Νεαρά κορίτσια 18 με 25 ετών δηλώνουν κατάφωρα μέσα από τα προφίλ τους σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες, ότι αναζητούν κάποιον που θα τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο. Με ανταλλάγματα φυσικά. Τι ανταλλάγματα μπορεί να είναι αυτά; Μπορείτε να βάλετε το πονηρό σας μυαλουδάκι να δουλέψει.


Μετά λύπης διαπιστώνω πως αυτό δε συμβαίνει μόνο στον κυβερνοχώρο. Πραγματικά αυτό που βλέπω γύρω μου με αηδιάζει. Έχει γεμίσει ο τόπος με μικρές μπίμπο που αναζητούν χορηγό. Όχι ό,τι κι ό,τι όμως. Κάποιον από αυτούς τους επιτυχημένους που το φυσάνε και πουλάνε μούρη με ακριβό αμάξι, σαράντα πέντε ακίνητα και βίλα με πισίνα. Αλίμονο, τι θα κυνηγούσαν κανένα φτωχαδάκι; Πώς αλλιώς θα εξασφαλίσουμε ζωή χαρισάμενη χωρίς να ζορίσουμε το μυαλουδάκι μας και να κουραστούμε; Πώς θα κάνουν το κομμάτι τους τα κοριτσάκια;

Κάποιοι τις θεωρούν χαζές, άλλοι έξυπνες. Εγώ; Απογοητευτικές. Πραγματικά, αδυνατώ να αποτυπώσω με λέξεις την απογοήτευση μου. Φεμινίστρια ούσα άλλωστε, ναι το παραδέχομαι, ποτέ δεν μπορούσα να χωνέψω πως υπάρχουν γυναίκες που εκμεταλλεύονται τόσο αδιάντροπα το προνόμιο του να είναι θηλυκά. Θεωρώ πως η σωστή γυναίκα διακρίνεται από το ήθος, την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια της. Εσύ «μικρό κι αθώο» μου πλάσμα τι από αυτά διαθέτεις; Θα σου πω αμέσως. Οι μόνες δεξιότητες που διαθέτεις είναι πώς να αποσπάς χρήματα και να ανοίγεις τα πόδια σου. Ίσως η ενόργανη που έκανες μικρή βοήθησε και σε κάτι.

Πολύ πιθανόν αυτή τη στιγμή να διαβάζεις το άρθρο μου. Πολύ πιθανόν, επίσης, να αναρωτιέσαι αν όντως έχουν έτσι τα πράγματα και να σπεύσεις να με κατηγορήσεις για απόψεις μισογυνισμού. Κάνεις λάθος. Ίσως θα ήμουν το τελευταίο άτομο στον κόσμο που θα μπορούσες να κατηγορήσεις για αυτό. Αλλά πώς αλλιώς να στο πω; Είναι απαράδεκτο που του κάθεσαι μόνο και μόνο για τα λεφτά και τα ακριβά του δώρα. Ακούγεται σκληρό, αλλά έτσι είναι και συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αλήθεια, ο μπαμπάς σου το ξέρει; Και η μαμά; Είναι περήφανη γι'αυτό; Ωχ, συγνώμη μήπως φοβάσαι μην το μάθουν;

Στο σημείο αυτό βέβαια ας μην αφήνουμε απέξω τους ίδιους τους χορηγούς. Άνθρωποι- πολλές φορές παντρεμένοι- αναζητούν κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά. Τι να το κάνεις βρε θείο το κοριτσάκι; Πατέρας του θα μπορούσες να είσαι. Αλλά εσείς εκεί. Και δη οι παντρεμένοι που μόλις περάσει η περίοδος χάριτος με τη γυναίκα σας ψάχνετε νέα μπουμπούκια, για να διανθίσετε τη συλλογή του καρδιοκατακτητή -τρομάρα σας. Εσένα η γυναίκα σου το ξέρει ή να αρχίσω τα ανώνυμα τηλεφωνήματα εδώ πέρα και να σας κάψω τη γούνα; Αχ, αχ και να ήταν και η κόρη σου στη θέση του μπουμπουκιού που γυροφέρνεις με ένα γεροξεκούτη κοντά στη ηλικία σου. Εκεί να σε δω να παίρνεις με τις χούφτες τα Χanax.

Παρ' όλα αυτά παρατηρούμε πως ούτε από τη μια ούτε από τη άλλη μεριά υπάρχει η παραμικρή ντροπή. Μήπως εγώ είμαι πουριτανή και δεν το έχω καταλάβει τότε; Αλλά κάτι δε μου κολλάει εδώ. Να πουλάς το κορμί σου για να καλύπτεις τις οικονομικές σου ανάγκες μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει.

Για να μην παρεξηγηθώ, δε με νοιάζει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, αυτό αφορά καθαρά προσωπικές επιλογές και είναι προσωπικό θέμα του καθενός, αυτό που με βγάζει από τα ρούχα μου όμως είναι να το κάνεις τρόπο ζωής. Μόχθησε βρε μάνα μου, να δεις πώς βγαίνει το ρευστό. Δούλεψε, έχε το κεφάλι σου ψηλά ντε!

Ωστόσο, για να κλείσω κάπου εδώ, μια από τις πολλές ιδρύτριες των προαναφερθέντων ιστοσελίδων αναφέρει πως οι σχέσεις χορηγίας δε θα πρέπει να συγχέονται με την πορνεία.
«Αυτή είναι μια λανθασμένη αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι για τα site μας. Επειδή υπάρχουν χρήματα ή κάποιο αντικείμενο ως αντάλλαγμα για ένα ραντεβού, ο κόσμος βιάζεται να μιλήσει για πορνεία. Η πορνεία είναι μια ασπρόμαυρη ανταλλαγή (σεξ) με χρήματα. Πρώτα απ’ όλα, κανένα από τα site μας δεν επιτρέπει, πρακτικά, να ανταλλάξεις σεξ με λεφτά και επιπλέον απαγορεύονται οι πόρνες. Υπάρχουν τόσο πολλοί εξαιρετικοί άνδρες στο site! Και το κάνουν για να βοηθήσουν νέες κοπέλες, στις οποίες βλέπουν δυνατότητες. Πολλοί από αυτούς, αγαπούν την διδακτική πτυχή του να είσαι ένας sugar daddy. Χαίρονται πολύ με το να βλέπουν ένα κορίτσι να μεταμορφώνεται από οικονομικής άποψης σε μια γυναίκα που ευδοκιμεί με τον δικό της τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο VICE.

Μάλιστα. Κι εγώ μετά από αυτές τις δηλώσεις θα σκίσω τα πτυχία που δεν έχω.
Άντε γεια!


Μαριλένα Χωριτάκη

Ξεκίνησα, πριν ένα χρόνο, ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της ερωτικής αρθρογραφίας. Μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή αλλά και μέσα στην κουζίνα μου, συνήθως εκτονώνω δημιουργικά τη νευρικότητα ή τις συναισθηματικές μου απογοητεύσεις. Μισώ τα ορθογραφικά λάθη, το πλύσιμο των πιάτων και τη διπροσωπία. Διατηρώ δυο προσωπικά blogs, το CaliforniaDreamersInc και το FashionRoom, ενώ δε θα μπορούσα να λείπω από τα διαδικτυακά ερτζιανά του www.forceradio.gr. Αν εκτός από τις συμβουλές μου, χρειαστείτε και τις νομικές γνώσεις που αφομοιώνω στην γοητευτική Κομοτηνή, είμαι στη διάθεσή σας.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top