728x90 AdSpace

Latest Articles

29 Οκτ 2015

Ο άντρας πρέπει να είναι κυνηγός - ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΑΡΑΣ


Άρθρα επί άρθρων, συζητήσεις επί συζητήσεων γύρω από ένα θέμα, πάντα επίκαιρο και πάντα «καυστικό».
«Ο άντρας δεν είναι πια κυνηγός» από την μία, «ο άντρας είναι ένας ξενερωμένος κυνηγός» απʾ την άλλη.


Όσο πικρό κι αν ακούγεται, θα συμφωνήσω μόνο στο ότι οι εποχές που ο Ψάλτης και ο Γαρδέλης την έπεφταν στις γκόμενες με ατάκες του τύπου «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος» έχει περάσει.
Έχουμε μπει σε μια εποχή όπου, κατά τα λεγόμενα του γυναικείου φύλου, οι κόλποι των θηλυκών διανύουν κρίση κι η αυτοπεποίθηση των αντρών έχει κατατροπωθεί.

Αγαπητά μου αρσενικά, ποιος σας έμαθε πως η γυναίκα θα «πέσει» κερνώντας της δυο σφηνάκια ή δείχνοντάς της το «γεμάτο», λέμε τώρα, πορτοφόλι σας;
Πιστεύετε πως το να υποκύψει μια γυναίκα στην ερωτική σας αδηφαγία σας κάνει και κυνηγούς;
Ο καλός κυνηγός, λοιπόν, έχω να σας πω πως φαίνεται απʾ το θήραμα που έπιασε κι όχι μόνο από το ότι το «έπιασε».

Ας τα πάρουμε όμως λίγο από την αρχή τα πράγματα.
Ο άντρας ήταν απ’ αρχαιοτάτων χρόνων ο κυνηγός. Κυνηγούσε για να βρει γυναίκα (θυμάστε τις γραφικές γελοιογραφίες με το ρόπαλο και τη γυναίκα που την έσερνε απʾ τα μαλλιά).
Κυνηγούσε για να φέρει τροφή στο σπίτι.
«Κυνηγούσε» για να βρει τρόπους να προστατευθεί.
Ποτέ δεν έμενε στάσιμος και γιʾ αυτό την εποχή εκείνη και ο κόσμος ήταν ανδροκρατούμενος.

Ποιος, όμως, σας είπε πως τα πράγματα δεν αλλάζουν;
Οι εποχές αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αλλάζουν και τα χούγια.

Στην καλύτερη περίπτωση προσαρμόζονται, σύμφωνα με τον περίγυρό τους.
Εσείς (εμείς), λοιπόν, έχουμε προσπαθήσει μέσα σʾ αυτό το σεξουαλικό αλαλούμ που υπάρχει στην εποχή μας να προσαρμοστούμε.
Πιστέψτε με, όμως, το κάνουμε με λάθος τρόπο.

Η γυναίκα θέλει, χρειάζεται, αναζητά την επιβεβαίωση, τη σιγουριά, το διαφορετικό.
Δυστυχώς, όμως, το κάνετε με λάθος τρόπο. Τα μπράτσα και το ξυρισμένο στήθος δε θα κάνει την γυναίκα να έρθει. Η ντομπροσύνη κι η ευθύτητα θα της κινήσουν το ενδιαφέρον.
Όλα αυτά τα δήθεν που εφευρίσκετε κι αντιγράφετε από ταινίες, μόνο το επιθυμητό αποτέλεσμα δε θα σας φέρουν (έλα που δεν καταλαβαίνετε, πού το πάω!)

Προσφέρετε στη γυναίκα την σιγουριά του αρσενικού όπως την έχει ορίσει η φύση, κάντε την να νιώσει πως δεν μπορεί να την αγγίξει τίποτα άλλο εκτός από εσάς κι εκείνη θα κρυφτεί στην σιγουριά σας.
Θα σας παραδοθεί άνευ όρων γιατί θα ξέρει πως όλα όσα έψαχνε βρίσκονται σʾ εσάς, αβίαστα, χωρίς φαμφάρες και "τρύπια" συναισθήματα.

Επειδή, όμως, το νόμισμα έχει δύο όψεις, εσείς αγαπημένες δεσποινίδες μου, τι νομίζετε πώς κάνετε;
Ποιος σας είπε πως τα μαγκάκια που πάτε να παραστήσετε συνάδουν με την γυναικεία σας φύση;
Δε θα επικεντρωθώ σʾ όλα αυτά τα παλιομοδίτικα «η γυναίκα είναι φτιαγμένη να υπηρετεί τον άντρα».
Όχι! Προφανώς και όχι. Αν νομίζετε, όμως, πως οι άντρες είναι φτιαγμένοι για να σας παρακαλάνε και να τρέχουν πίσω σας προκειμένου να ενδώσετε, πλανάσθε πλάνην οικτρά.

Ο καλός ο κυνηγός όταν το θήραμά του δεν πέσει με την πρώτη, άντε με την δεύτερη, «λάκισε», την έκανε για άλλα δάση κι άλλους κάμπους.

Ποιος σας έδωσε την πληροφορία πως είναι απαραίτητο να έρθει να σας φλερτάρει ο Bond, James Bond, με εκείνες τις macho man ατάκες του;
Ποιος σας είπε πως οι επιλογές σας είναι απεριόριστες και πως μπορείτε να παίζετε τη «μαύρη χήρα» με τον εκάστοτε «κύριο» που θα έρθει να σας προσεγγίσει;
Η ξενερωσιά έχει γίνει δεύτερη φύση σας με πρόφαση το slogan «δεν υπάρχουν άντρες πια, δεν υπάρχουν αυτοί οι κυνηγοί που υπήρχαν κάποτε».

Φυσικά και δεν υπάρχουν.
Όταν για να καταφέρει κάποιος να σας μιλήσει και να σας προσεγγίσει πρέπει να περάσει από 45 κύματα, όταν πρέπει να πληροί μια λίστα από 102 προϋποθέσεις, όταν περιμένετε πάντα κάτι έξυπνο, κάτι χιουμοριστικό, όταν θέλετε να φοράει καλά παπούτσια, να κερνάει αβίαστα και να καμακώνει ως άλλος Alain Delon… Ε! επόμενο είναι να ξενερώσουμε κι εμείς.

Αφεθείτε, χαλαρώστε και δώστε χώρο στο αντίθετο φύλο να σας προσεγγίσει.

Κάπου διάβασα πως ακόμα και ο μεγαλύτερος κυνηγός της φύσης, το λιοντάρι, αν το αιχμαλωτίσεις χρόνια σʾ ένα κλουβί με τον θηρευτή του να το έχει «ευνουχισμένο», χωρίς να του δίνεις την ευκαιρία να «εξασκήσει» την φύση του, όταν το αφήσεις ελεύθερο στη ζούγκλα, θα πεθάνει απʾ την πείνα.

Η απόρριψη και το «σπάσιμο» του τσαμπουκά που εσείς θεωρείτε πια δεδομένο συστατικό της «τροφικής αλυσίδας» του φλερτ, η ματαιοδοξία σας, καταλήγουν νʾ αποστειρώνουν τον κυνηγό σας.
Να τον ευνουχίζουν μέχρι θανάτου, μετατρέποντάς τον σʾ άλλο ένα θήραμα για το επόμενο θηλυκό «κυνηγό», χωρίς καμία αίσθηση της αξίας του. Έρμαιο της επόμενης, η οποία βλέποντας αυτή την εικόνα θα βάλει άλλο ένα λίθο στον μύθο «δεν υπάρχουν πια άντρες».

Μάθετε να επιβραβεύετε τον άντρα που θα σας προσεγγίσει και με τη σειρά του θα μάθει να σας επιβραβεύει για τον χώρο που του δώσατε.

Κλείνοντας να σας πω και κάτι άλλο.
Ίσως είναι πια καιρός να αποποιηθούμε τις ταμπέλες και νʾ αφεθούμε.
Φλερτάρετε χωρίς υποκοριστικά και «αμερικανιές» στις προσδοκίες σας.
Ο άντρας και η γυναίκα σήμερα έχουν ίσες ευκαιρίες στο ρίσκο και στο φλερτ, η φύση μας, όμως, είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία. Όλα στις σχέσεις είναι αμοιβαία, δεν κρίνονται από το «έκανες, έκανα», κρίνονται από το «σε θέλω, με θέλεις».

Το αυθόρμητο είναι το καλύτερο διεγερτικό. Φλερτάρετε επειδή σας καλεί η φύση σας και όχι για να «μοστράρετε» άλλη μια επιτυχία στους κολλητούς σας.



ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΑΡΑΣ

Το μεράκι του «γράφειν» μπορεί να πει κανένας οτι το είχα από μικρός όπου κατάφερνα με μεγάλη ευκολία να σχηματίζω τετράστιχα για τους παιδικούς μου έρωτες και τέτοιους έχω πολλούς. Ραδιόφωνο, πληροφορική, φωτογραφία, μπάλα, πολυπράγμων δηλαδή, ως ένας γνήσιος δίδυμος. Τρελός με την κόρη μου, μαζεύω παραδείγματα ζωής από την παιδική της αθωότητα και την ερωτεύομαι κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Μ' αυτούς που αισθάνομαι οικεία μιλάω με υποκοριστικά. Οπότε... Μην παρεξηγηθείτε.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top