728x90 AdSpace

Latest Articles

30 Οκτ 2015

Όμορφη δε σημαίνει χαζογκόμενα - Κυριακή Τσανικίδη - 30 Οκτ 2015


Χαζογκόμενα: η θελκτική γυναίκα που στρέφει όλη την προσήλωσή της στην εξωτερική της εμφάνιση. Οι ανούσιες κι ανεδαφικές συζητήσεις που κάνει με τις φίλες της κατευθύνονται γύρω από το πώς θα γίνει ασυναγώνιστης ομορφιάς.


Οι επιδιώξεις της; Να βρει έναν χορηγό για να γίνουν εφικτά τα χλιαρά και επιφανειακά όνειρα της. Αναζητεί τρόπους να περνάει καλά, δίχως να βάζει το χέρι στην τσέπη της. Τη βασανίζουν ερωτήματα όπως: πώς θα κάνει μια εκθαμβωτική κώμη στα μακριά της μαλλιά, τι χρώμα θα βάψει τα νύχια της, ποιο συνολάκι της να βάλει για να είναι αρεστό στους άντρες και ζηλευτό στις γυναίκες. Δεν την απασχολούν συζητήσεις εποικοδομητικές, δε διαβάζει βιβλία, δεν τη νοιάζει να διευρύνει το νου της.

Τι να τον κάνει, άλλωστε, τον νου όταν θεωρεί πως με την ομορφιά της θα κατακτήσει τον κόσμο. Δεν μπορεί νʾ αντιληφθεί πως η νίκη κι η κατάκτηση θέλει κόπο.

Δεν αρκούν τα ξανθά της μαλλιά και τα πράσινά της μάτια. Θέλει δύναμη και τόλμη η κατάκτηση. Δεν αρκεί να είσαι μια ακόμα ωραία χαζογκόμενα.
                 
Ουκ ολίγες φορές συγχέεται η ομορφιά με την αφέλεια.  Ένα απʾ τα πιο συχνά χαρακτηριστικά  της λεγόμενης «χαζογκόμενας» είναι η ομορφιά. Το απαράμιλλο κάλλος μιας γυναίκας πολλές φορές την καθιστά τον αποδιοπομπαίο τράγο.

Όταν αντικρίζει κανείς μια ευπαρουσίαστη και περιποιημένη γυναίκα βιάζεται να της δώσει τον τίτλο αυτό. Όταν είναι εκ φύσεως προικισμένη ή της αρέσει να καλλωπίζεται δεν υποδηλώνει πως είναι μια ακόμα χαζογκόμενα.

Δεν περιστρέφεται η ζωή της γύρω απʾ την ομορφιά της, ούτε θέλει να βρει χορηγό. Θέλει και μπορεί να στηριχτεί στα δικά της πόδια. Είναι όμορφη αλλά δε μένει στην εικόνα της.

Έχει φιλοδοξίες νʾ ανέλθει επαγγελματικά βάζοντας ως όπλο το μυαλό της και τη γνώση της. Ή έχει ήδη απογειώσει την καριέρα της με την ευστροφία της. Δεν εκμεταλλεύεται την ομορφιά της για μια θέση εργασίας .

Της αρέσουν τα βιβλία που της δίνουν ερεθίσματα και λατρεύει το θέατρο.  Είναι συνειδητοποιημένη και δεν πετάει στα σύννεφα ούτε βουλιάζει στη ματαιοδοξία της. Της αρέσει να ενημερώνεται για τη μόδα - είναι στη φύση της- αλλά δε θα τη νοιάξει αν φορέσει κάτι που δε συνάδει με την τελευταία τάση της.
Μαζί της μπορείς να κουβεντιάσεις για θέματα ποικίλης ύλης κι όχι μόνο για το πόσο μοιραία και ωραία είναι. Θέλει να συμφωνείτε για το είδος της διασκέδασης σας και όχι να αποφασίζει μόνη της.

Θέλει να την φιλήσεις χωρίς να φοβάται μην της φύγει το κραγιόν ή μη της χαλάσει το χτένισμα.  Περιποιείται τον εαυτό της αλλά δεν έχει πρόβλημα να βγει κι άβαφτη. Αυτή η γυναίκα σίγουρα δεν είναι χαζογκόμενα.

Μη βιαστείς, λοιπόν, να της βάλει ταμπέλα επειδή φοράει τις ψηλοτάκουνες γόβες της και το στενό φόρεμά της. Επειδή το άρωμα τής περιλούζει το λαιμό και τα χείλη είναι βαμμένα κόκκινα, δεν είναι ανάγκη να την κατατάσσεις σε κατηγορία.

Επειδή τη βλέπεις να βγαίνει με τις φίλες της κι επειδή εσύ δεν μπορείς να την πλησιάσεις λόγω της προσεγμένης παρουσίας της, δε σημαίνει πως ντε και καλά είναι μια γυναίκα που αναζητεί πρίγκιπα και μελλοντικό χρηματοδότη.

Είναι λάθος όμως να κρίνεις έναν άνθρωπο από την εικόνα που βλέπεις. Γνώρισε την και άφησε την να σου αποδείξει το αντίθετο. Πάψε να ζεις με θεωρίες. Υπάρχουν άνθρωποι που συνηθίζουν να δείχνουν κάτι που δεν είναι. Νιώθουν πως αμύνονται μʾ αυτόν τον τρόπο.

Μη μένεις στην επιφάνεια αυτού που βλέπεις. Εμβάθυνε στην ουσία. Ψάξε, ανακάλυψε και έπειτα κρίνε. Επιτέλους, βάλε ένα τέλος στο μύθο αυτό που βάζει τίτλο «χαζογκόμενες» στις ωραίες και περιποιημένες γυναίκες.
Κατάρριψε τα στερεότυπά σου και πού ξέρεις; Ίσως εκπλαγείς ευχάριστα!





Κυριακή Τσανικίδη

Στην Αθήνα γεννημένη Μεγάλη Πέμπτη τον Απρίλιο του 1991. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όνειρο μου από μικρή η δημοσιογραφία με ιδιαίτερη έφεση στην αρθρογραφία. Αγάπη και έρωτας το αγαπημένο μου θέμα. Έντονη προσωπικότητα με ευαίσθητες πτυχές. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω πράγματα. Η περιέργεια χαρακτηριστικό μου στοιχείο. Για 'μένα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να ευτυχήσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη για τη δουλειά του και η εύρεση του άλλου του μισού!. Πολύ ρομαντική για την εποχή μας. Θα με ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top