728x90 AdSpace

Latest Articles

11 Νοε 2015

Είναι υπέροχο να μεγαλώνεις με αδερφούς - Ανώνυμος - 11 Νοε 2015
Στη ζωή μας υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μας επηρεάζουν είτε αρνητικά είτε θετικά. Ένας όμως από τους καθοριστικούς παράγοντες που συμβάλλει κυρίως στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας, από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, είναι το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσαμε και η οικογένειά μας.


Άλλοι μεγαλώνουν σε πολυμελείς-πολύτεκνες οικογένειες και άλλοι ζουν σε οικογένειες με λιγότερα μέλη ή μονογονεϊκές. Είμαστε λοιπόν κι εμείς που έχουμε την τύχη (ή την ατυχία, θα δούμε..) να έχουμε αδέρφια. Εγώ σαν μικρό κοριτσάκι, μέχρι να πάω σχολείο και να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει στις οικογένειες των άλλων παιδιών, θεωρούσα ότι μεγάλωνα σε μια συνηθισμένη μορφή οικογένειας.

Εγώ, λοιπόν που λέτε. είχα τρία αδέρφια. Και μάλιστα τρία αγόρια μεγαλύτερα μου κατά 13, 12 και 9 χρόνια. Όποτε λοιπόν η δασκάλα μας ρωτούσε για την οικογένειά μας, εγώ πάντα αποτελούσα την έκπληξη, με τα άλλα παιδάκια και κυρίως τα μοναχοπαίδια, να με κοιτούν με ανοιχτό στόμα, λες και ήμουν εξωγήινη. Όσο περνούσε ο καιρός η «διαφορά» μου από τα άλλα παιδάκια γινόταν όλο και πιο εμφανής.

Αυτό λοιπόν θα αναλύσουμε σήμερα σε αυτό το άρθρο. Το πώς είναι να μεγαλώνεις με αγόρια. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Καταρχάς όταν ζεις σε ένα σπίτι με τόσα αγόρια, έχεις συνηθίσει να γίνεται χαμός από φωνές και σκανταλιές. Ζεις επικίνδυνα, όπως και να το κάνουμε. Ίδιο είναι να έχεις μια αδερφούλα και να παίζετε ήσυχες σε μια γωνία με τις κούκλες σας και ίδιο είναι να έχεις τρία αγόρια να παριστάνουν τον Ζορό, τον Μπάτμαν και πολλούς άλλους και να κάνουν τους κασκαντέρ πάνω σε τραπέζια και καναπέδες κρατώντας σπαθιά; Αν επιβιώσεις αρτιμελής, θα είναι θαύμα.

Επίσης, τα πρώτα σου παιχνίδια δεν είναι κούκλες και αρκουδάκια. Είναι νεροπίστολα, αυτοκινητάκια και μπάλες. Ακόμη, τις απόκριες όταν τα κορίτσια συνήθως ντύνονται βασίλισσες της νύχτας και μπαλαρίνες εσύ, ντύνεσαι καουμπόι ή ινδιάνος. Μην ρωτήσεις γιατί. Αυτές τις στολές έχεις στο σπίτι, αυτές θα βάλεις.

Πάμε τώρα στα επόμενα χρόνια που εσύ πια είσαι έφηβη. Τσακώνεσαι. Συνεχώς. Γιατί; Γιατί πολύ απλά τα αγόρια προκαλούν ακαταστασία. Αναγκάζεσαι να μαζεύεις πεταμένα ρούχα και παπούτσια σε όλο το σπίτι. Επιπλέον, θα τσακώνεστε για πού θα βάζετε τα πράγματα σας σε ντουλάπες και βιβλιοθήκες κι επίσης θα ζήσεις και καβγάδες μεταξύ τους. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από αγόρια να τσακώνονται για το ποιος θα πρωτοπάρει το μηχανάκι ή το αυτοκίνητο και γιατί ο ένας πήρε το μπουφάν του άλλου. Πάντως εσύ θα έχεις γίνει εξπέρ και θα μοιράζεσαι τις γνώσεις σου για μηχανάκια και αυτοκίνητα με όλη τη παρέα σου.

Πάμε τώρα να αναλύσουμε το θέμα αγόρια. Ναι καλά καταλάβατε. Η έφηβη αδερφή δε θα έχει και κανένα φλερτ; Η απάντηση είναι όχι. Δεν τολμάει να σε κοιτάξει αγόρι ή να σου μιλήσει, γιατί πολύ απλά έχεις από δίπλα τρεις bodyguards, ικανούς για όλα. Συν ότι σου έχουν δηλώσει ότι αν σε πειράξει κανένας θα έχει να κάνει μαζί τους. Οπότε ή αναγκάζεσαι να βγαίνεις μόνο με κοριτσοπαρέα και έντεκα η ώρα το πολύ θα είσαι πίσω στο σπίτι, αλλιώς για πιο αργά θα κυκλοφορείς πάντα με τη συνοδεία του ενός αδερφού. Δε θα τολμάει να σε πειράξει κανένας πάντως. Θα νιώθεις πάντα ασφάλεια. Συν ότι θα είσαι φίρμα στα μαγαζιά και θα γνωρίζεις κόσμο ως «αδερφή του Γιάννη», (του Χρήστου και πάει λέγοντας).

Πάμε τώρα στα επόμενα χρόνια που πια είστε όλοι ενήλικες. Εξακολουθείτε βέβαια να έχετε μεγάλη διαφορά ηλικίας, συν ότι πάντα για αυτούς θα είσαι «το μικρό», αλλά η σχέση σας πια είναι διαφορετική. Τότε καταλαβαίνεις ότι είσαι τυχερή που έχεις αδερφούς. Πλέον, είστε φιλαράκια. Μπορείτε να βγαίνετε και να συζητάτε τα πάντα.

Επίσης τα αδέρφια σου είναι πάντα εκεί για σένα. Να σε συμβουλεύσουν, να σε βοηθήσουν με κάθε τρόπο και να σε στηρίξουν. Ακόμη καλώς ή κακώς ένα κορίτσι που έχει μεγαλώσει με αγόρια είναι πιο μαγκάκι. Δε μιλάμε να είναι αγοροκόριτσο. Αλλά ζώντας με άντρες σε ένα σπίτι, ξέρεις καλύτερα να χειριστείς και μπορείς να καταλάβεις περισσότερο τους άντρες που θα γνωρίσεις μετέπειτα και θα συνάψεις μαζί τους σχέσεις.

Έχεις στο χαρακτήρα σου και κάποια στοιχεία πιο αντρικά. Έτσι δεν θα «μασάς» εύκολα όταν θα μείνεις μόνη σου σε άλλη πόλη, ούτε θα τα χάνεις με τη πρώτη αναποδιά στη ζωή σου.

Αργότερα, τα αδέρφια σου θα κάνουν τις δικές τους οικογένειες και θα έρθει η στιγμή που στο μέλλον θα έχεις κι εσύ το δικό σου σύντροφο να συμβιώνεις ή το σύζυγό σου. Ίσως πια να μην μένετε όλοι στην ίδια πόλη και να σας χωρίζουν χιλιόμετρα.

Παρόλα αυτά, το δέσιμο που έχουν τα αδέρφια δεν χάνεται ποτέ. Ό,τι και να συμβεί, θα είστε πάντα ενωμένοι σαν μια γροθιά και θα είστε πάντα εκεί ο ένας για τον άλλο. Πάντα θα χαίρεστε με τη χαρά του άλλου και θα είστε δίπλα του τις δύσκολες στιγμές. Στη ζωή σου δεν θα νιώσεις ποτέ μοναξιά. Ακόμα κι όταν νιώσεις πως δεν έχεις κανένα, ακόμα κι όταν οι γονείς σας δε θα είναι εκεί για σας, εσείς θα έχετε πάντα ο ένας τον άλλο.

Κλείνοντας λοιπόν, αξίζει να επισημάνουμε μόνο αυτό. Το να μεγαλώνεις με αγόρια έχει και τα κατά του αλλά, τα υπέρ τελικά, είναι περισσότερα. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που οι γονείς σας επέλεξαν να κάνουν παραπάνω από ένα παιδί.

Για να είναι ήσυχοι πως όταν θα είναι απόντες, εσείς δεν θα χωρίσετε ποτέ.


  • Facebook Comments
Scroll to Top