728x90 AdSpace

Latest Articles

5 Νοε 2015

#irunmarathon? Μάλλον #iστοδιάολοΕθνική - Ιωάννης Σιδέρης - 5 Νοε 2015

Από την αρχή που το Facebook μπήκε τόσο ενεργά στην ζωή μας, μάθαμε ότι «οτιδήποτε κάνεις είναι καλό, αρκεί να το μάθουν όλοι οι φίλοι σου και να πατήσουν Like».
Κάπως έτσι οτιδήποτε προσωπικό ή μη, έγινε προσωπικό όλων. Όλοι μία καλή και όμορφη παρέα. Σωστά;Όχι, φεισμπουκικέ μου φίλε. Σε αυτήν την πολύ ωραία στημένη και με χρυσό περιτύλιγμα πλάνη βασίστηκε, λοιπόν, και η Εθνική Τράπεζα και μας πούλησε φιλανθρωπίες και «συμπαράσταση» με το τσουβάλι και την προσκυνήσαμε κι όλας.

Βγήκε λοιπόν η είδηση ότι η τράπεζα μοιράζει λεφτά και μάλιστα τα δίνει σε μία σημαντική φιλανθρωπία, για το Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά. Και ενώ, συνήθως θα προσπερνούσαμε αυτήν την είδηση σαν τα παλιά
spam email που λαμβάναμε, τα οποία λέγανε με εξαιρετικά Νιγηριανά Αγγλικά το μήνυμα «Κοινοποίησε αυτό το email και το δωδεκάχρονο κορίτσι στο Κουτσεμπουκιστάν με καρκίνο στο τρίτο βυζί θα λάβει θεραπεία και θα σωθεί χορεύοντας break dance πάνω σε δύο ρινόκερους», στην προκειμένη περίπτωση δεν το προσπεράσαμε.

Μάλιστα το υποστηρίξαμε. Και σε τόσο μαζικό βαθμό που η Εθνική Τράπεζα θα φαλήριζε από τα ποσά που έπρεπε να δώσει.
Η επίσημη ανακοίνωση της λέει «Για κάθε
share και like που θα γίνεται σε social media όπως Facebook, Twitter, Instagram η Εθνική Τράπεζα θα δίνει 0,50 ευρώ για το εν λόγω Νοσοκομείο». Ωραία μέχρι εδώ; Μπράβο στην Εθνική Τράπεζα που αντί να κατασχέτει σπίτια και να τρώει τα δάνεια της Ευρώπης, δίνει και μερικά ψίχουλα σε εμάς; Μπράβο της.

Όχι, φύγε εσύ μικρή και ενοχλητική διαβολική φωνή που μου ψιθυρίζεις ότι όλα είναι πλεκτάνη. Ένα καλοστημένο κόλπο
Marketing για την προβολή της Τράπεζας και της ενδεχόμενης της πίεσης για μεγαλύτερη ανακεφαλαίωση. Φύγε σου λέω, οι άνθρωποι είναι ευεργέτες, θέλουν να βοηθήσουν το Κέντρο Φροντίδας, ώστε να μπορούν μετά να του κάνουν κατασχέσεις με το γάντι.

Επειδή όμως η διαβολική φωνή τελευταία έχει ανεβάσει ντεσιμπέλ και δε με αφήνει σε ησυχία, ας ψάξω λίγο καλύτερα τους όρους αυτής της ανακοίνωσης.
«Το ύψος του τελικού ποσού που θα διαθέσει η Τράπεζα στον ως άνω Οργανισμό στο πλαίσιο του Προγράμματος εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια και στην απόλυτη κρίση της Τράπεζας»

Μωρέ τι μας λες; Δηλαδή εμείς θα ξεσκιστούμε τόσες μέρες να πετάμε
hashtags με το #irunmarathon σε προφίλ, φωτογραφίες, comments, album, τσελεμεντέδες και τηλεκάρτες αλλά το τελικό ποσό θα το καθορίσετε εσείς; Βάση ποιων κριτηρίων; Με το πόσες πιστωτικές και prepaid κάρτες βγάλατε λόγω της διαφήμισης; Με το ποιοι θα τρέξουν να καταθέσουν τα λεφτουδάκια τους στον λογαριασμό των ευεργετών της Εθνικής Τράπεζας, για να μπορείτε να τα κινείτε πιο εύκολα;

Και τι εννοείς ακριβώς ρε Εθνική Τράπεζα όταν λες ότι «Εν τέλει το μέγιστο ποσό που θα πληρωθεί θα κλείσει όταν οι κοινοποιήσεις φτάσουν τις 10.000»; Ή απευθύνεσαι σε τελείως αγράμματους που δεν ξέρουν να κάνουν μία διαίρεση και να υπολογίσουν ότι πάνω από 5 χιλιάρικα δε θα σκάσεις τελικά ή σε τελείως ηλίθιους που ακόμα πιστεύουν στην μαγική νεράιδα με το ραβδί, όπου θα αγγίξει τα 5 χιλιάρικα και θα τα κάνει 50 έτσι, γιατί μπορεί.

Επειδή στην Ελλάδα του σήμερα δεν ξέρω πόσοι ανήκουν στην πρώτη και πόσοι στην δεύτερη κατηγορία, εγώ θα σου πω το εξής. Το
Facebook και όλα τα social media μπορεί να έχουν προβατοποιήσει μέχρι ένα σημείο την κριτική γνώμη του μέσου Έλληνα, αλλά είναι και ασυγχώρητα.

Όσο γρήγορα μάζεψατε
likes, shares και διαφήμιση για αυτό το καλοστημένο κόλπο, τόσο γρήγορα θα σας γυρίσει μπούμερανγκ γιατί ο κοσμάκης πλέον σιχάθηκε.
Και τα φθηνά τερτίπια μεγαλοτραπεζών που παίζουν με την νοημοσύνη του.
Και τις απρόσωπες δικαιολογίες όταν όλα βγαίνουν στην φόρα και πάει το σκατό στην κάλτσα

Όταν λοιπόν θα θέλετε να πετύχετε σε κάποιο τέτοιο κόλπο, τουλάχιστον κάντε το σωστά και προσθέστε μία φωτογραφία ενός παιδιού να κλαίει γοερά και ένας κοστουμαρισμένος Καλός Σαμαρείτης κρατώντας μία καρτούλα της Εθνικής Τράπεζας να του χαιδεύει το κεφαλάκι και να λέει «Μην κλαις, στο επόμενο στεγαστικό θα σου πάρω και το συναρμολογούμενο αυτοκινητάκι».

Ο εμετός μου έκανε εμετό και σας τον παραδίδω ολόκληρο.
Μην πάθετε και τίποτα από την πολύ φιλανθρωπία και σας πέσει βαρύ το βραβείο Νόμπελ.
Καληνύχτα σας.

Υ.Γ. Την επόμενη φορά που θα με πάρει εισπρακτική εταιρία για την κάρτα που ΔΕΝ σας χρωστάω πλέον, θα της πω να κάνει
Like & Share στο hastag #tsimpa_ena_@ και άσε την να ψάχνει που κρύβεται το υπόλοιπο mail μετά το @.
Ιωάννης Σιδέρης

Στα 30 μου χρόνια ένα πράγμα έμαθα καλά. Τίποτα δεν γυρνάει πίσω. Ούτε τίποτα χαρίζεται. Ρεμάλι φοιτητής, αθεράπευτα ταξιδιώτης στα μονοπάτια της φαντασίας, σκυλί στην εργασία. Περήφανος πατέρας που αγαπάει τις ιστορίες τρόμου, τις ταινίες πόνου και τους ανθρώπους που τρώνε σουβλάκι απ'όλα. Γιατί η ζωή τα θέλει όλα. Ο έρωτας μου γύρισε την πλάτη, του την γύρισα κι εγώ. Και τώρα θα ανακαλύψουμε ο ένας τον άλλον. Είστε έτοιμοι;

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top