728x90 AdSpace

Latest Articles

19 Νοε 2015

Τα one night stands δεν οδηγούν σε σχέση - Sofia Drosou - 19 Νοε 2015


Οne night stands. Eλληνιστί σχέσεις μιας νύχτας, μιας βραδιάς ή αν το θες και της μιας στιγμής. Μπορούν να οδηγήσουν σε σχέση;
Σʾ έναν κόσμο που συνεχώς γυρίζει και τα παράλογα γίνονται λογικά, σαν μια πρώτη απάντηση θα έλεγα ναι, γιατί όχι; Όλα είναι δυνατά σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων. Δεν αρνούμαστε νόμους φυσικούς. Επειδή, όμως, μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις, οι παγκόσμιες σταθερές (σχεδόν;) πάντα καταρρίπτονται.

Εξαρτάται απʾ την οπτική γωνία που θʾ αντιμετωπίσεις την πρακτική one night stand, μήπως τελικά γίνει two ή three nights stand και τελικά σχέση for ever and ever till death do us part. Διότι η πρακτική των σχέσεων της μιας φοράς είναι θεωρία, είναι τρόπος ζωής και όχι… «στιγμιαίο λάθος».

Σενάριο πρώτο: Είσαι ο τύπος του σεξ χωρίς δέσμευση. Ελεύθερος σκοπευτής που απολαμβάνει περιστασιακό σεξ, μια στιγμιαία σαρκική απόλαυση. Βλέπεις, στοχεύεις, χτυπάς. Καταλήγεις σʾ άγνωστα κρεβάτια, μʾ άγνωστο παρτενέρ κι άγνωστη κατάληξη της βραδιάς σου. Είσαι εθισμένος στην εξερεύνηση ενός καινούριου κάθε φορά κόσμου που σε τραβάει νʾ αποκαλύψεις και νʾ αποκαλυφθείς σωματικά, νʾ ανακαλύψεις την «Αμερική» σου.

Σενάριο δεύτερο: Είσαι ο τύπος-κυνηγός που μαρκάρει ό,τι κυκλοφορεί και ό,τι κάτσει γιατί απλούστατα είναι ωραίο να σε θέλουν, ρε φίλε, και να σʾ αποθεώνουν με κραυγές και συνθήματα την ώρα της κορύφωσης.

Ζεις για τη στιγμή που θα εξέλθεις champion απʾ τα αποδυτήρια ενός γυμναστηρίου ή απʾ τις τουαλέτες του γνωστού μπαρ που τα πίνεις με τα φιλαράκια σου, τραγουδώντας «από κανάρα σε κανάρα θα πετάω».

Σενάριο τρίτο: Είσαι ο τύπος που έχεις ήδη σταθερή σχέση -πολύ πιθανόν γάμο και παιδιά- δε γουστάρεις παράλληλες ιστορίες και τρίγωνα ερωτικά και βολεύεσαι με το τυχαίο, αυτό που δε θα πεις ούτε στον παπά. Είναι σχέση της μιας φοράς ως βαλβίδα ασφαλείας για φυγή από την πραγματικότητα που ζεις.

Πάντα υπάρχει σταθερή γραμμή πλεύσης και σταθερό σενάριο που δεν αφήνει ίχνη πίσω του, μην ξεφτιλιστούμε κιόλας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίδοξο, άγνωστο παρτενέρ που τον/την ανακάλυψα στο σημείο του τραγουδιού που λέει «κερασμένα στην κυρία από μένα», ξενοδοχείο δ' κατηγορίας (γιατί περνάμε και οικονομική κρίση), kinky καταστάσεις -γιατί αν ήθελα απλό σεξ θα καθόμουν σπίτι μου-, σταθερή μέρα και ώρα, δηλαδή μετά τον αγώνα που βλέπω κάθε Σάββατο με τους φίλους μου. Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε και μην τον είδατε τον Παναή.
Αύριο πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς, μη χάσεις το κυριακάτικο τραπέζι στα πεθερικά, παρέα με τα υπέροχα ανιψάκια σου να σου βγάζουν το ψητό απʾ τη μύτη.

Υποομάδα στην πιο πάνω κατηγορία των one night standers είναι και αυτή του σεξουαλικού πειραματισμού σʾ ερωτική συνεύρεση μʾ άτομα του ίδιου φύλου, έτσι για την αλλαγή, βρε παιδί μου, ή γιατί δεν πειραματίστηκες όταν έπρεπε.

Τώρα σου ʾχω ένα καλό σενάριο τέσσερα: one night stand από εκδίκηση. Ακούγεται περισσότερο ως γυναικείο προνόμιο. Σʾ απάτησε ή σε χώρισε αδικαιολογήτως ο σύντροφός σου. Νιώθεις απόρριψη και πως δεν μετράς.

Συνταγή κλασσική και δοκιμασμένη ανά τους αιώνες στη γυναικεία σεξουαλική συμπεριφορά. Δωσʾ του να καταλάβει με όποιον βρεις μπροστά σου. Φόρεσε του κέρατο, ζήσʾ το, «κάνε την αλλαγή» φωνάζει η εσωτερική επαναστάτρια της ψυχής σου. Τόσα χρόνια που φοβόσουν μη σε πάρουν για εύκολη τι κατάλαβες; Από αύριο βλέπουμε.

Last but not least σου άφησα το σενάριο πέντε, τη σχέση μιας βραδιάς μετά από τρελό μεθύσι, κραιπάλες με mojitos και margaritas σε καλοκαιρινό μπαρ. Πιώμα μέχρι τελικής πτώσεως. Πτώση στους ηθικούς φραγμούς, στα «πρέπει» και τα «μη» με μπόλικο sex και πάθος σαρκικό. Το απόλυτο αισθησιακό βίωμα που την επομένη θα αντικατασταθεί από έναν τρομερό πονοκέφαλο.

Μπορεί αύριο να μη θυμάσαι ποιος ήσουν και τι έκανες, μπορεί το όνομα και το τηλέφωνό σου να είναι γραμμένο στο κουτί  απ’ τα τσιγάρα ενός αγνώστου, μπορεί να μη βρίσκεις τα ρούχα σου και να μην ξέρεις πού είσαι. Ήταν η τρέλα της μιας βραδιάς.

Αν, λοιπόν, απʾ όλα τα παραπάνω νομίζεις πως αυτό που έζησες μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση, μάλλον γελιέσαι. Μη μπερδεύουμε το «θέλω σεξ» με το «θέλω σχέση», έγραψε ευφυέστατα μια φίλη. Γινόμαστε τσίρκο!

Τα one night stands  έχουν τη δική τους θεωρία, τη θεωρία της ηδονής. Η σχέση δεν είναι μόνο στιγμή ηδονής. Τώρα αν ερωτεύτηκες με την πρώτη ματιά και θες όλο αυτό να συνεχιστεί δεν έχεις παρά να το διεκδικήσεις.

Τι και αν αρνηθεί;

Τι είχαμε, τι χάσαμε και πάμε παρακάτω.


Sofia Drosou

Γεννημένη στην Αθήνα, μεγαλωμένη στα Ιωάννινα. Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και λοιπά ξένα πανεπιστήμια στο αντικείμενο της ψυχολογίας , με βασικό αντικείμενο την εξελικτική ψυχολογία. Εργαζόμενο κορίτσι από τα 18, μητέρα από τα 25. Σήμερα, ζω και εργάζομαι, ως ιδιώτης ψυχολόγος , στα βόρεια προάστια Αττικής.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top