728x90 AdSpace

Latest Articles

11 Δεκ 2015

Μέτριο δεν πίνω ούτε τον καφέ μου - Κυριακή Τσανικίδη - 11 Δεκ 2015


Όνειρα. Μια λέξη, χιλιάδες σκέψεις περιτριγυρισμένες σ᾽ ένα μυαλό που ποθεί ανεκδιήγητα να διώξει τα σύννεφα για να τις κάνει πραγματικότητα.


Ο συμβιβασμός δεν είναι η λύση σε καταστάσεις που νιώθεις πως δε σου αρμόζουν. Βολεύεσαι σε μια σχέση, μια δουλειά ακόμα και σε μια φιλία. Όταν η ψυχή και η καρδιά σου δεν είναι ολοκληρωμένες και τα συναισθήματα σου είναι άχρωμα, τότε κάνε την ανατροπή και βάλε το χρώμα που θες!

Σκέψου να έτρωγες το αγαπημένο σου φαγητό χωρίς καθόλου αλάτι . Άγευστο και άνοστο. Ο ουρανίσκος σου δε θα ήταν ευχαριστημένος γιατί κάτι θα έλειπε.
Φαντάσου τώρα μια πανέμορφη γυναίκα να περνάει από δίπλα σου. Όμως, εσένα σου περνάει αδιάφορη παρά την εκθαμβωτική της παρουσία. Τ᾽ ανέκφραστο βλέμμα της δε σου δημιουργεί καμία έλξη, κανένα αίσθηση. Σ᾽ απωθεί η παγωνιά που  αναδύεται από μέσα της.  
                               
Έτσι είναι και η ζωή. Αν δεν νιώθεις ολοκληρωμένος άνθρωπος, μάλλον απ᾽ τη ζωή σου λείπει το αλάτι, η ζάχαρη, το χρώμα, το άρωμα. Μην αναλώνεσαι σε μια σχέση που δε σε γεμίζει. Ή όλα ή τίποτα.

Αν δεν αγγίζεις τον άνθρωπό σου και δεν ανατριχιάζεις, αν ο ένας για τον άλλον δεν έχετε βαθιά κι αληθινά αισθήματα, τότε είσαι σε λάθος δρόμο.

Μέτριο αν θες πιες τον καφέ σου αλλά μην παραμένεις σε μια σχέση μέτριων συναισθημάτων. Μην ανέχεσαι έναν άνθρωπο που δε σε έχει ως προτεραιότητα, που έχει ρηχά αισθήματα για εσένα, που δεν καρδιοχτύπα όταν σε συναντάει.
Αν δεν ανυπομονείτε να δείτε ο ένας τον άλλον, τότε είστε σε μια σχέση ανάγκης για κάλυψη κενών.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο έρωτας που θα σ᾽ ολοκληρώσει αλλά και η αγάπη σου για τη δουλειά που θες να κάνεις. Για ποιο λόγο να καταπιέζεσαι σε μια εργασία που μισείς, που την κάνεις μόνο για τις οικονομικές απολαβές.

Ο συμβιβασμός πάλι στη μέση. Άσε στην άκρη το φόβο σου και προσπάθησε για τη δουλειά που ονειρεύεσαι. Μην ανέχεσαι τον εργοδότη σου με τις παράλογες απαιτήσεις του ή τις υπερωρίες που κάνεις, αλλά δεν αμείβεσαι για αυτές. Όσο ανέχεσαι δε θα αλλάξει τίποτα στη δίχως νόημα ζωή σου.

Όσο είσαι ακόμα νέος προσπάθησε. Για όσο αντέχεις πάλεψε για όσα επιθυμείς. Αλλιώς μείνε να συνεχίσεις τη χλιαρή ζωή σου.

Κανείς δε θέλει τη μετριότητα, όμως, ποιος πολέμα για να την αντιμετωπίσει; Μην αφήνεις τις σκέψεις να σ᾽ αφήνουν πίσω στο ρηχό κι ασφαλές.


Βάλε λίγη ζάχαρη στη ζωή και στον καφέ σου. Και πού ξέρεις; Ίσως ο γλυκός καφές να σου αρέσει καλύτερα!



Κυριακή Τσανικίδη

Στην Αθήνα γεννημένη Μεγάλη Πέμπτη τον Απρίλιο του 1991. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όνειρο μου από μικρή η δημοσιογραφία με ιδιαίτερη έφεση στην αρθρογραφία. Αγάπη και έρωτας το αγαπημένο μου θέμα. Έντονη προσωπικότητα με ευαίσθητες πτυχές. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω πράγματα. Η περιέργεια χαρακτηριστικό μου στοιχείο. Για 'μένα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να ευτυχήσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη για τη δουλειά του και η εύρεση του άλλου του μισού!. Πολύ ρομαντική για την εποχή μας. Θα με ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top