728x90 AdSpace

Latest Articles

2 Δεκ 2015

Μη μου μιλάς, όταν δεν έχω πιει καφέ - Unknown - 2 Δεκ 2015




Αυτό που υπάρχουν άνθρωποι (εξωγήινοι είναι, είμαι πεπεισμένη) που δεν πίνουν καφέ όταν ξυπνήσουν και βγαίνουν από το σπίτι τους να πάνε στην δουλειά, πιάνουν συζήτηση με τον σύντροφό τους ή μιλάνε στο τηλέφωνο, με ξεπερνά.


Μια φορά θυμάμαι δεν πρόλαβα να πιω καφέ, γιατί με πήρε ο ύπνος και βγήκα από το σπίτι. Κόντεψα να τρακάρω, να με πάρει ο ύπνος στο μηχανάκι, να μαλώσω με όλο το σύμπαν και να ξεχάσω ποια είμαι, πώς με λένε και πού πάω. Δεν είναι να παίζεις με αυτά τα πράγματα.

Από τότε λοιπόν προτιμώ να αργήσω πέντε λεπτά στην δουλειά, παρά να βγω στους δρόμους χωρίς καφεΐνη και όποιον πάρει ο χάρος -και ο διάολος.

Αλήθεια τώρα. Υπάρχουν άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένης και της αφεντιάς μου, εννοείται) που για το καλό σου, μην ανοίξεις το στόμα σου να τους μιλήσεις, αν πρώτα δεν έχουν πιει καφέ.

Δε θυμάμαι πότε ξεκίνησε αυτό το κουσούρι μου, αλλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δεν ήμουν και πολύ ομιλητικός τύπος τα πρωινά -και όχι μόνο. Έχω δηλώσει σε φίλους, γνωστούς και οικογένεια να μην αναφέρονται στο άτομό μου, αν δεν έχει κυλήσει μια δόση καφεΐνης και τσιγάρου πρώτα μέσα μου! Σκοτώνω κόσμο, λέμε!

Καταρχάς ότι και να μου πεις εκείνη την ώρα, δε σε παρακολουθώ, απλά ακούω μια βαβούρα (αυτά που λες εννοώ) που μου προκαλεί πονοκέφαλο και νεύρα. Πολλά νεύρα. Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να τα ακούσεις, να με νευριάσεις και να μπεις στην black list μου.

Για να σκεφτείς πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή μου, έχει τύχει να μείνω σε σπίτι (εξωγήινου) πρώην που, επειδή δεν έπινε καφέ, κουβαλούσα πάντα μαζί τον δικό μου. Αν είσαι κι εσύ coffee-holic, καταλαβαίνεις απόλυτα τι εννοώ!

Πάντως, πέρα από την ιδιότητα να σε ξυπνάει, ο καφές έχει κι άλλες ιδιότητες και δράσεις που, όσο απίστευτο και να σου φαίνεται, λειτουργούν θετικά για τον οργανισμό σου.

Εκτός από την καφεΐνη που περιέχει είναι επίσης πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προστατεύουν το DNA των κυττάρων μας από αλλοιώσεις που δυνατόν να οδηγούν σε ασθένειες όπως ο καρκίνος, οι εκφυλιστικές νόσοι του εγκεφάλου και οι καρδιοπάθειες. Οι δράσεις της καφεΐνης είναι πολλές και η προσεκτική χρήση της μπορεί να προσφέρει πολλά τόσο σε υγιείς ανθρώπους, όσο και σε ασθενείς.

Πάντα με την σωστή χρήση όμως, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που ο καφές τους προκαλεί ταχυπαλμίες λόγω του ότι η καφεΐνη είναι ήπιο διεγερτικό και αυξάνει την εγρήγορση, τη συγκέντρωση, τη μνήμη, την πνευματική και τη σωματική απόδοση.

Γενικά τέσσερα με πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα, λένε, είναι ένα αρκετά καλό ποσοστό κατανάλωσης καφέ, το οποίο μόνο θετικά μπορεί να δράσει για τον οργανισμό. Οπότε, αγαπημένοι μου coffee-holics, ενωθείτε και πιείτε ελεύθερα!
Όσο για τους coffee-haters δείξτε λίγο σεβασμό στην «αρρώστια» μας και μη μας μιλάτε ποτέ πριν πάρουμε την δόση μας, για δικό σας καλό!




  • Facebook Comments
Scroll to Top