728x90 AdSpace

Latest Articles

3 Δεκ 2015

Όταν είσαι σε σχέση σε θυμούνται όλοι οι πρώην - Δώρα Κουτσογιάννη - 3 Δεκ 2015


«Είναι ωραία η ελευθερία, αγάπη μου. Kάνεις ό,τι γουστάρεις και δε δίνεις λογαριασμό σε κανέναν», σου λέει ο σοφός φίλος.
«Μωρέ, ναι, άδικο δεν έχεις, αλλά πάνε τρεις μήνες που χώρισα, ήρθαν και τα Χριστούγεννα, δε θέλω να τη βγάλω σόλο καριέρα» αποκρίνεσαι εσύ ο γνωστός σχεσάκιας.


Γιατί, πώς να το κάνουμε; Τον έκλαψες τον πρώην, σύρθηκες στα πατώματα για χάρη του και μέθυσες ατελείωτα βράδια μέχρι να τον ξεπεράσεις.
Πέρασες όλο το καλοκαίρι γυρνώντας από πάρτι σε πάρτι και ξεσάλωνες απολαμβάνοντας την ελευθερία σου. 

Ναι, την πέρασες τη μεταβατική περίοδο του χωρισμού και τώρα έφτασε η ώρα να «σοβαρευτείς» σαν παιδί κι εσύ.  Βρήκες τον άνθρωπό σου και περνάτε καλά μαζί. Ούτε που θυμάσαι τον πρώην πια και καμία συζήτηση σχετικά με αυτόν δε σε πληγώνει.

Κι εκεί που όλα κυλούν όμορφα, έχεις τη σχέση σου, είσαι ερωτευμένος και πλάθεις στο μυαλό σου εικόνες για το κοινό σας μέλλον, το κάρμα αποφασίζει να σ᾽ εκδικηθεί για ό,τι μαλακία έχεις κάνει στη ζωή σου.

Ο υπέροχος ήχος που έχεις επιλέξει ν᾽ ακούγεται στο κινητό σου όταν σε καλούν, φαντάζει πιο εκνευριστικός από ποτέ όταν τρυπάει το τύμπανό σου στις τρεις τα μεσάνυχτα. 

«Τέτοια ώρα τηλέφωνο; Κάτι θα έγινε», σκέφτεσαι μ᾽ όσο μυαλό μπορεί να έχεις εκείνη τη στιγμή. Ανοίγεις μετά βίας τα νυσταγμένα μάτια σου και κοιτάζεις το κινητό σου. 
Ένας αριθμός που δεν υπάρχει αποθηκευμένος στις επαφές σου, αναβοσβήνει εκνευριστικά κι επίμονα στην οθόνη.
Με μια δεύτερη ματιά σου μοιάζει γνώριμος.
Με μια τρίτη, πετάγεσαι απ᾽ το κρεβάτι, γουρλώνεις τα μάτια σαν ψάρι που ασφυκτιά έξω απ᾽ το νερό και συνειδητοποιείς πως αυτός ο αριθμός δεν είναι δυνατόν να καλεί το δικό σου νούμερο. Και ωσάν ντουβάρι το σηκώνεις.

«Παρακαλώ;» απαντάς όσο πιο ψύχραιμα μπορείς, προσποιούμενος πως δεν ξέρεις ποιον θ᾽ ακούσεις στην απέναντι γραμμή.
«Γεια σου, ομορφιά μου. Εγώ είμαι, κοιμάσαι;»

Όχι, φίλε, δεν είχα τι να κάνω κι είπα να παίξω beach volley στις τρεις το χάραμα, προφανώς και κοιμάμαι. Τι θες πουλάκι μου τέτοια ώρα; Και βασικά τι θέλεις γενικώς;

Και μετά σου πετάει την κλισεδιά του αιώνα.
«Ήμουν έξω μωρέ, τα έπινα μόνος και σε σκεφτόμουν. Χαθήκαμε τελείως, θέλεις να πάμε για μια μπίρα να τα πούμε;»
Πλάκα κάνει το τυπάκι έτσι; Τι εννοεί χαθήκατε; Hello φίλε, χωρίσατε πριν τρεις μήνες, το θυμάσαι;

Δεν μπαίνεις στη διαδικασία ν᾽ ασχοληθείς. Κλείνεις απλά το τηλέφωνο μ᾽ ένα τυπικό «νυστάζω, καληνύχτα» αλλά, τελικά, δεν καταφέρνεις να κλείσεις μάτι.

Τι θέλει αυτός ξαφνικά; Μήπως κατάλαβε επιτέλους τα λάθη του; Πολλές σκέψεις, πολλές πιθανές αιτίες εκείνου του τηλεφωνήματος, άπειρα σενάρια και μια μικρή ελπίδα πως μετάνιωσε για τον χωρισμό σας είναι οι λόγοι που σε οδηγούν στον ψυχολόγο-φίλο για περαιτέρω ανάλυση συμπεριφοράς.

Σαν δικηγόρος του διαβόλου, οφείλει να σου πει την αλήθεια. Και στη λέει, στεγνά.
«Ξέμεινε από καβάτζες και επιχείρησε να κάνει μια προσπάθεια και με σένα.»

Δε θέλεις να το πιστέψεις. Όχι, δε γίνεται να είσαι μόνο μια καβάτζα. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο σχέσης πώς θα μπορούσες να είσαι μόνο μια καβάτζα;  
Σε πιάνει και το παράπονο παραδίπλα!

Μετά από πολύωρη τηλεφωνική σύσκεψη, αποφασίζεις να μη δώσεις άλλη έκταση στο συμβάν. Έτσι, συνεχίζεις την όμορφη σχέση σου ατάραχος! Λίγες μέρες αργότερα, ένα μήνυμα στο Facebook από έναν πρώην ακόμα, έρχεται για να σε αποτελειώσει.

«Τι παίχτηκε, ρε παιδιά, ξαφνικά και με θυμηθήκατε όλοι; Τόση ξηρασία έπεσε κι είπατε να δοκιμάσετε τη συνταγή του ευκαιριακού σεξ με την πρώην;» αναρωτιέσαι.

Ξεκινά, λοιπόν, ο δεύτερος γύρος συζητήσεων με γνωστούς και φίλους κι όλοι σου λένε το ίδιο πράγμα: Όταν είσαι ελεύθερος κι ωραίος, πρόθυμος να κάνεις ό,τι χαζομάρα σου περάσει απ᾽ το μυαλό και να πας με όποιον σου γυαλίσει, κανείς δε σε θυμάται.
Μόλις αποφασίσεις να σοβαρευτείς και βρεις έναν άνθρωπο που περνάς καλά μαζί του, όλοι πέφτουν σαν τα κοράκια.

Μπορεί να λάβεις μηνύματα απ᾽ τον πιο πρόσφατο πρώην σου, μέχρι και τον παιδικό έρωτα που είχες στα οχτώ σου, ένα καλοκαίρι στο νησί που φτιάχνατε μαζί καστράκια στην άμμο και ξαφνικά θυμήθηκε πως είσαι ο άνθρωπος της ζωής του και θέλει να σε παντρευτεί.
Δε μας χέζεις, ρε Νταλάρα;

Άνθρωποι από το παρελθόν σου, κάνουν είσοδο σ᾽ άκυρες χρονικές στιγμές λες και το κάνουν επίτηδες. Λες και θέλουν να καταδικάσουν την ευτυχία σου. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν δηλαδή. 
Άντε τώρα εσύ να εξηγήσεις στο πρόσωπο πως δεν είχες καμία επικοινωνία μαζί τους και μόνοι τους σε θυμήθηκαν όλοι. Άντε ν᾽ αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας, όταν ο μόνος με προβοσκίδα τριγύρω, είσαι εσύ.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως να υπάρχει κάποια μυστική οργάνωση που συγκεντρώνει στοιχεία για τη ζωή σου κι αποφασίζει να σε τιμωρήσει για ό,τι κακό μπορεί να έχεις κάνει.
Έτσι, μαζεύει όλους τους πρώην σου και τους δασκαλεύει να σε προσεγγίσουν και να σε φλερτάρουν, όταν εσύ θα βρίσκεσαι σε μία σχέση. Τη στιγμή που θα καταλάβουν πως είσαι ευτυχισμένος θ᾽ αρχίσουν να ξεφυτρώνουν πρώην από το πουθενά με σκοπό να στην καταστρέψουν.

Δε βρίσκω κάποια λογικότερη εξήγηση. Αν έχετε εσείς, είμαι πρόθυμη να την ακούσω και να την ενστερνιστώ.

Και για να τελειώνουμε μ᾽ όλο αυτό το τσιρκολίκι, ακούστε με προσεκτικά.
Για να ονομάζεστε πρώην, σημαίνει πως ανήκετε στο παρελθόν. Καθίστε στη θεσούλα σας κι αφήστε τους νυν ν᾽ αναλάβουν τα υπόλοιπα.

Αν μετανιώνετε γι᾽ αυτό που χάσατε, κοπανίστε λίγο το κεφάλι σας στον τοίχο κι όλα θα ισιώσουν. Αν πάλι έχετε ξεμείνει και ψάχνετε απεγνωσμένα κάποιον για να κάνετε σεξ, βγείτε για ένα ποτό κι όλο και κάτι θα προκύψει.

Τόσο απλά. Χωρίς φασαρίες, χωρίς ενοχλήσεις και μεταμεσονύκτια τηλεφωνήματα.


Life goes on!




Δώρα Κουτσογιάννη

Αθεράπευτα ρομαντική μέχρι αηδίας, αγαπώ τη μουσική και την επιρροή που έχει στους ανθρώπους. Ανέκαθεν έγραφα στιχάκια σε τοίχους και θρανία γιατί θεωρώ πως έτσι προσδίδουν μια πιο συναισθηματική πινελιά στη ζοφερή καθημερινότητα. Βαριέμαι τους ρεαλιστές κι αγαπώ τους ονειροπόλους. Αιθεροβάμων ίσως θα μπορούσε να είναι το πραγματικό μου όνομα, αφού μονίμως είμαι στο δικό μου ροζ συννεφάκι κι αρνούμαι να ζήσω στη μιζέρια του πραγματικού κόσμου. Πιστεύω ακράδαντα στα παραμύθια κι εύχομαι κάποια μέρα όλοι να έχουν το δικό τους happy end.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top