728x90 AdSpace

Latest Articles

27 Δεκ 2015

Σ' αγαπώ γιατί μαζί σου γελάω σαν παιδί - Μαριλένα Χωριτάκη - 27 Δεκ 2015


Απόψε θα αφήσω στην άκρη όλα τα γλυκανάλατα κι ερωτιάρικα λόγια. Ήρθε η ώρα να μιλήσω γιʾ αυτό που πραγματικά με κάνει να σε λατρεύω, για το χιούμορ σου.


Έχω πιάσει αρκετές φορές τον εαυτό μου να επαναλαμβάνεται, λέγοντας παντού πως το χιούμορ είναι εκείνο το μικρό κι ιδιαίτερο στοιχείο του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που τον κάνει γοητευτικό κι ας μην είναι.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, τυχαίνει να είμαι από εκείνους που λίγο ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνιση του άλλου. Αυτό που πάντα με γοήτευε στους ανθρώπους και με κρατούσε κοντά τους, είναι η ιδιαίτερη αυτή ικανότητα που διαθέτουν να κάνουν τα πάντα να φαντάζουν κωμικά. Επίσης, η ταχύτητα στη σκέψη, στην απάντηση, στην ατάκα ή ακόμη και στη γκριμάτσα είναι δείγμα πως οι άνθρωποι με χιούμορ θεωρούνται πιο ευφυείς κι εγώ έχω δηλώσει, ουκ ολίγες φορές, πως δεν αντέχω την ηλιθιότητα και τη χαζομάρα.

Αυτό το « κάτι», λοιπόν, με τράβηξε σʾ εσένα απʾ την πρώτη στιγμή που σε γνώρισα. Εφόσον διέθετες χιούμορ κι ευφυΐα, για μένα τα είχες όλα. Για την  ακρίβεια μʾ έκανες να καταλάβω πως ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που μου αρέσει να έχω δίπλα μου.

Όλα αυτά τα αστεία που έλεγες με τόση παραστατικότητα, παρά τα παραπάνω ποτηράκια που είχες πιει εκείνο το βράδυ, μʾ έκαναν να σε ξεχωρίσω. Αργότερα κατάλαβα πως δεν ήταν μόνο το ποτό που σε έκανε αστείο, πως είσαι έτσι κάθε μέρα, ακόμη κι όταν περνάς δύσκολα.

Ειλικρινά, θαυμάζω το ταλέντο σου και δε μετανιώνω στιγμή που είμαι μαζί σου αφού κατάφερες να μάθεις και σʾ εμένα πώς να δείχνω την αστεία μου πλευρά.

Από τότε, κάθε μας μέρα ξεκινάει με γέλια. Μάλλον είναι κι αυτό που μας κάνει να δενόμαστε περισσότερο. Όσο περνάει ο καιρός φτιάχνουμε δική μας γλώσσα επικοινωνίας, με τα inside jokes μας να δίνουν και να παίρνουν στις καθημερινές μας συζητήσεις. Λυνόμαστε στα γέλια ακόμη και την ώρα που απλώνουμε τα ρούχα για να στεγνώσουν. 

Κάπου εδώ, έρχεται για να με δικαιώσει η επιστήμη. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, δημοσιευμένη στο περιοδικό Personal Relationships, τα ζευγάρια που γελάνε μαζί, μένουν και μαζί για περισσότερο διάστημα.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας, εβδομήντα ένα ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις μελετήθηκαν απʾ το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα. Ζητήθηκε στον κάθε σύντροφο να μιλήσει για τα χαρακτηριστικά του συντρόφου του και τον τρόπο με τον οποίο γνωρίστηκαν.

Τα αποτελέσματα κρίθηκαν απʾ τη διάρκεια που γελούσε κάθε ζευγάρι: όσο περισσότερο γελούσαν, τόσο καλύτερη ήταν η ποιότητα της σχέσης τους. Είναι, βέβαια, γνωστό πως το γέλιο προσφέρει ευφορία, μειώνει το στρες και μεγαλώνει τη διάρκεια της ζωής μας, πόσο μάλλον όταν γελάμε με τον άνθρωπό μας. Εκεί σίγουρα τα οφέλη γίνονται διπλάσια.

Αυτό, λοιπόν, το σχεδόν ασήμαντο, καθημερινό πραγματάκι που άλλοι μπορεί να χαρακτηρίσουν χαζό, κάνει θαύματα στις ανθρώπινες σχέσεις. Άλλωστε, κακά τα ψέματα, δεν είναι όλα τα ζευγάρια ευτυχισμένα, ούτε γελάνε με τη ψυχή τους ώστε να κάνουν τις σχέσεις τους πιο δυνατές.

Αν πράγματι το μυστικό είναι αυτό, μη σταματήσεις ποτέ να μου λες τα κρύα σου ανέκδοτα και να μιμείσαι αυτή τη χαζή φωνούλα από καρτούν που με κάνει να πεθαίνω στα γέλια. 


Σʾ αγαπώ!




Μαριλένα Χωριτάκη

Ξεκίνησα, πριν ένα χρόνο, ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της ερωτικής αρθρογραφίας. Μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή αλλά και μέσα στην κουζίνα μου, συνήθως εκτονώνω δημιουργικά τη νευρικότητα ή τις συναισθηματικές μου απογοητεύσεις. Μισώ τα ορθογραφικά λάθη, το πλύσιμο των πιάτων και τη διπροσωπία. Διατηρώ δυο προσωπικά blogs, το CaliforniaDreamersInc και το FashionRoom, ενώ δε θα μπορούσα να λείπω από τα διαδικτυακά ερτζιανά του www.forceradio.gr. Αν εκτός από τις συμβουλές μου, χρειαστείτε και τις νομικές γνώσεις που αφομοιώνω στην γοητευτική Κομοτηνή, είμαι στη διάθεσή σας.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top