728x90 AdSpace

Latest Articles

8 Δεκ 2015

Τα καλύτερα ξενύχτια γίνονται με φίλους - Unknown - 8 Δεκ 2015


Ανοίγεις τα μάτια σου απʾ το ενοχλητικό φως του ήλιου που μπαίνει από τα παράθυρα. Ξέχασες να τα κλείσεις όταν γύρισες. Ίσως, εκείνη την ώρα να μη θυμόσουν καν πως έχεις παράθυρα.


Σηκώνεσαι και ξεκινάς να περπατάς μέσα σʾ ένα πεδίο μάχης. Σκορπισμένα τσάντες, παπούτσια, φιλτράκια από τσιγάρα, σακούλες από φαγητό. Βλέπεις το σκηνικό και συνειδητοποιείς πως έχεις κάποιο κενό μνήμης. Προχωράς. Στον καναπέ αραγμένος ο κολλητός σου. Τον βλέπεις. Θυμάσαι. Γελάς.

Πόσες φορές έχει τύχει σʾ όλους μας παρόμοιο σκηνικό; Πόσες φορές έχουμε ξυπνήσει απʾ τη χθεσινοβραδινή έξοδο χωρίς να θυμόμαστε τα πάντα αλλά μʾ ένα ευχάριστο συναίσθημα; Εν μέρει ευχάριστο δηλαδή, γιατί το κεφάλι που προετοιμάζεται για έκρηξη, περισσότερο βάσανο το λες παρά ευχαρίστηση.

Χαλάλι, όμως, κι αυτό. Αντικειμενικά είναι απʾ τις καλύτερες στιγμές η έξοδος με τους φίλους. Εκείνους του κολλητούς που λέτε πως θα βγείτε για ένα χαλαρό κρασάκι και καταλήγετε στο γνωστό μπαρ παρέα μʾ ένα μπουκάλι τεκίλα.

Όταν ξύπνησες, είχε πάει κιόλας μεσημέρι κι αναρωτιόσουν αν όντως ο χρόνος τρέχει τελικά σε μαραθώνιο. Φυσικά και δεν περιμένεις τον κολλητό σου να ξυπνήσει. Τον ξυπνάς για να μάθεις κάθε λεπτομέρεια που έχεις παραλείψει απʾ το χθεσινό βράδυ. Όπως και για να απαριθμήσετε τα γεγονότα που θυμάστε κι οι δύο που θα σας κάνουν να γελάσετε μέχρι δακρύων.
Γιατί, αν δεν είναι μια έξοδος με τους φίλους σου απʾ τα καλύτερα πράγματα, τι άλλο θα μπορούσε να ήταν;

Αρχικά, μαζί τους έχουμε τρομερή οικειότητα. Ξέρουμε πως ό,τι κι αν κάνουμε δε θα μπουν στη διαδικασία να μας παρεξηγήσουν. Σʾ αυτά τα 1-2 ποτηράκια παραπάνω θα είναι εκεί για να μας φροντίσουν. Επίσης, θα πιουν κι αυτοί άλλα δυο ποτηράκια παραπάνω.
Το αποτέλεσμα θα είναι να γελάτε με τους άλλους τριγύρω που δεν μπορούν να βγάλουν άκρη μαζί σας. Μόνο μεταξύ σας μπορείτε να συνεννοηθείτε.

Μια έξοδος με τους φίλους είναι αναγκαία όταν σου την είπε τʾ αφεντικό στη δουλειά ή όταν ο δαιμονικός καθηγητής στη σχολή σʾ έκοψε στο μάθημα για πολλοστή φορά.
Είναι ευεργετική, όταν προηγήθηκε ο χωρισμός με τη σχέση σου. και Εσύ ήθελες να μείνεις στον βολικό καναπέ του σπιτιού κοιτώντας το ταβάνι κι ο κολλητός σου ήρθε να σε πάρει για να βγείτε.

Τις καλύτερες στιγμές σου σίγουρα δε θα ήθελες να τις περνάς μόνος και κλεισμένος στο σπίτι. Αντιθέτως, ένα τηλέφωνο αρκεί για να σε κάνει να βρεθείς έξω, παρέα με τους φίλους σου, για να γιορτάσετε. Όποια κι αν είναι η αφορμή, ξέρετε πως θα διασκεδάζετε μαζί ως το πρωί. Μια προαγωγή στη δουλειά ή η ορκωμοσία για το πτυχίο πηγαίνουν πάντα πακέτο με την παρέα.

Ποιος είπε, όμως, πως θα έπρεπε να υπάρχει κάθε φορά λόγος για να προγραμματιστεί μια έξοδος; Αναμφίβολα, εκείνες οι βόλτες που δεν υπήρχαν στο πρόγραμμα, αποδείχτηκαν το καλύτερο κομμάτι της ημέρας. Αυτή η ιδέα του ενός που του ήρθε ξαφνικά στο κεφάλι, κατέληξε σʾ αξέχαστη ανάμνηση και για τους δύο.

Οι φίλοι σου είναι από τους βασικότερους παράγοντες της κοινωνικοποίησής σου. Συμβάλουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σου αλλά και στο κομμάτι της ψυχικής σου υγείας. Είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου.

Μια αληθινή φιλία είναι ικανή να ξεπεράσει κάθε φουρτούνα που θα βρεθεί στο δρόμο της. Σπάνιο στις μέρες μας να υπάρξει κάτι τόσο αληθινό, αλλά αν το βρεις να το φροντίσεις καλά για να μην το χάσεις
.
Κάθε ξενύχτι κουβαλά τη δικιά του ιστορία. Κάθε ξενύχτι με τους φίλους σου είναι ανεκτίμητο. Γιʾ αυτό την επόμενη φορά μην πεις «όχι» σε μια πρόταση για μια βραδινή βόλτα.


  • Facebook Comments
Scroll to Top