728x90 AdSpace

Latest Articles

5 Ιαν 2016

Δε βαρέθηκες να είσαι attention whore; - Αναστασία Λούλατζη - 5 Ιαν 2016


Facebook: Διαδικτυακός ιστότοπος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Όλοι μας, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων διαθέτουμε ένα λογαριασμό στο Facebook! Κάποιοι το χρησιμοποιούν για να κρατήσουν επαφή με το ξαδέρφι απʾ την Αμερική, άλλοι για να διαφημίσουν από προϊόντα μέχρι εκδηλώσεις. Μέχρι εδώ, αναφερόμαστε στη σχετικά σωστή χρήση του συγκεκριμένου ιστοτόπου.

Υπάρχει, όμως, κι η κατηγορία χρηστών που χρησιμοποιούν το Facebook για να προβάλλουν μία ακαταμάχητη εικόνα, ώστε να συγκεντρώσουν τα περισσότερα like. Ναι, σωστά καταλάβατε. Αναφέρομαι σʾ εκείνο το μαλακισμένο μπλε χεράκι, που απʾ τη μέρα της εμφάνισής του τα πράγματα πήραν άλλη τροπή.

Αναδύονται επί καθημερινής βάσεως, στις αρχικές μας σελίδες φωτογραφίες από κοπέλες σε πόζες προκλητικές, με το γυμνό στοιχείο να πρωταγωνιστεί. Αν αναρωτιέστε «γιατί», αδίκως μπαίνετε σʾ αυτή τη διαδικασία. Μα φυσικά για το like γίνονται όλα.

Το θέμα, όμως, δεν είναι αν αυτό είναι μια νέα τάση, ή γιατί υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν αυτή τη μόδα.
Το θέμα είναι από πού συγκέντρωσε το like button όλη αυτή τη δύναμη. Για ποιο λόγο οι κοπέλες, κυρίως, έπαψαν να σέβονται το σώμα τους και το προβάλλουν με κάθε ευκαιρία στον κάθε τυχάρπαστο διαδικτυακό φίλο.

Καταλήγω να πιστεύω πως τροφή αυτής της ενέργειας, αποτελούν η έλλειψη αυτοεκτίμησης, η ανασφάλεια κι η ανάγκη αυτοπροβολής.
«Είσαι πανέμορφη, τι άλλο να σε νοιάξει, ο κόσμος βλέπει, δεν νιώθει, εντάξει;».
Μʾ αυτή τη φράση πορεύεσαι και δημοσιεύεις το καινούργιο σου tattoo ψηλά στον γοφό. Ίσως να μην ενδιαφέρει και κανέναν, μα εσύ θα πάρεις like.

Η συνέχεια γνωστή. Θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή σου και θʾ αποδείξεις περίτρανα πόσο κενός άνθρωπος είσαι.

Σκέφτηκες ποτέ να εκθέσεις το μυαλό σου κι όχι το σώμα σου; Ή καλύτερα να δείξεις ποιος πραγματικά είσαι, κι όχι τους κοιλιακούς ή τον κώλο σου;
Το μέσα είναι πραγματικά πιο όμορφο απʾ το έξω σου! Σταμάτα να παριστάνεις την εξέλιξη του ταπεινού χαμομηλιού. Κατά βάθος είσαι ο ίδιος άνθρωπος, και το προφίλ σου ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Άρα, λοιπόν, γιατί δέχεσαι να παίξεις ένα ρόλο που δε σου ταιριάζει; Υιοθετείς στοιχεία μιας ανεγκέφαλης τάσης κι αλλοιώνεις το ποιόν του χαρακτήρα σου.
Ανακάλυψε αυτό το «κάτι» που διαθέτεις. Όταν το βρεις, προσπάθησε να το κάνεις όμορφο. Τότε θα είσαι και εσύ στʾ αλήθεια όμορφος.Τι νομίζεις; Σου πηγαίνει να γίνεσαι ρεντίκολο επειδή τονίζει τα ζυγωματικά και τον κώλο σου; Sorry, ξεχάστηκα, μια τέτοια φωτογραφία αγγίζει τα 500 like!

Στην πραγματικότητα αυτό που, ίσως καταφέρεις, είναι να ερωτευτεί κάποιος την εικόνα που προβάλλεις. Μία εικόνα που δεν μπορείς να την υποστηρίξεις. Σκέφτηκες ποτέ πόσο θα πληγωθείς και θα ταπεινωθείς, όταν ο άλλος τʾ ανακαλύψει και σʾ αφήσει για νʾ αναζητήσει την εσωτερική ομορφιά κι ουσία ενός άλλου συντρόφου;

Τότε δε θα σʾ απασχολούν τα like, αλλά δε θα μπορείς και νʾ αλλάξεις κάτι. Οι διαδικτυακοί σου φίλοι θα σταματήσουν να σε θαυμάζουν και να ακολουθούν τις ενέργειές σου, γιατί απʾ τα μάτια σου θα φαίνεται το κενό που κουβαλάς μέσα σου.
Μη γίνεις μάζα, όσο όμορφη κι αν είναι! Γίνε διαφορετικός απʾ τους άλλους, ώστε να συγκεντρώσεις περισσότερη δύναμη εσύ, κι όχι το εικονικό αυτό χεράκι.

Επικοινώνησε ουσιαστικά με τον άλλο και ψυχαγωγηθείτε, προβάλλοντας τα μυαλά και τον χαρακτήρα σας. Τότε θα τραβήξετε τις πιο όμορφες φωτογραφίες και κανένας δε θα μπορέσει να τʾ αμφισβητήσει αυτό.

Απόφευγε να μπαίνεις στο τριπάκι να ξεγυμνώσεις την ψυχή σου επειδή πονάς, επειδή χώρισες, επειδή αρρώστησε το γατί σου. Κάνε κάτι για νʾ απαλύνεις τον πόνο σου κι άσε τις αναρτήσεις. Κανέναν μας δε νοιάζει. Τόσο ωμά.

«Αν αγαπάς κάποιον, ασʾ τον να φύγει. Αν δε γυρίσει, ξεφτίλισέ τον στο Facebook κι εμείς θα σου κάνουμε like».


Έτσι κλείνω το κείμενο στην προσπάθεια μου να κρύψω τη λύπη μου απέναντι σʾ αυτές τις ενέργειας και κρατώ το χαμόγελο που μου προκαλούν τέτοιου είδους ξεκατινιάσματα. Προσπερνώ τις φωτογραφίες και συνεχίζω αμέριμνη να χαζεύω την αρχική μου σελίδα.




Αναστασία Λούλατζη

Αν και ακόμη με ανακαλύπτω θα αποπειραθώ να μου προσδώσω χαρακτηρισμούς ώστε να γνωριστούμε! Ταξιδιάρα ψυχή κατά κύριο λόγο, να σπάω τη ρουτίνα και να γεμίζω εικόνες κι εμπειρίες. Μαθαίνω απ' τις δεύτερες και διαμορφώνω χαρακτήρα! Από αδυναμίες έχω τον ρεαλισμό και από συμπάθειες, τις ρομαντικές και απλές υπάρξεις! Μου αρέσει να ταιριάζω το χάος και να διατηρώ την αταξία. Yπεραισιόδοξη με αγαπημένο μου χρώμα το μαύρο! Λάτρης της μουσικής, αφήνομαι στους ρυθμούς της κ και χορεύω. Χιούμορ και αυτοσαρκασμός ίσως το δεύτερο όνομά μου. Κάθετα διαφορετικός από μένα ο έρωτας. Σκέψου, λοιπόν, εσύ πόσο διαφέρεις από εμένα πριν με γνωρίσεις.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top