728x90 AdSpace

Latest Articles

2 Ιαν 2016

Δε χρειάζεται να είσαι τέλειος για να αγαπηθείς - Αριστείδης Τσοπανάς - 2 Ιαν 2016


Άνθρωποι πηγαινοέρχονται στις ζωές των άλλων κι όλοι τους ψάχνουν να βρουν το τέλειο, κάτι που θα τους συναρπάσει. Όμως εδώ είναι το θέμα: Μερικές φορές δε χρειάζεται να ψάχνεις ν᾽ αγαπήσεις το τέλειο. Πρέπει πρώτα ν᾽ αγαπηθείς απ᾽ τον εαυτό σου.

Όλοι μας θέλουμε ν᾽ αγαπήσουμε και ν᾽ αγαπηθούμε και γι᾽ αυτό κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε τέλειοι για τα μάτια των άλλων. Ξεκινάμε με το εξωτερικό περιτύλιγμά μας κι έπειτα προσαρμόζουμε τον εαυτό μας σε πρότυπα που πουλάνε, για να απογειώσουμε την όλη φινέτσα.

Γινόμαστε φαινομενικά αψεγάδιαστοι, αλλά ήδη χαιρετάμε από μακριά τον παρατημένο εαυτό μας που κρύβεται στη γωνία.

Υπάρχουν άνθρωποι που, όταν θυμούνται τους εαυτούς τους στο παρελθόν, λένε «κοίτα πού ήμουν και πού έφτασα». Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν φτάσει, πλέον, ψηλά κι έχουν ξεχάσει από πού ξεκίνησαν.

Δεν είναι κακό να θες να βελτιωθείς και να γίνεις το καλύτερο που μπορείς, αν το κάνεις για σένα. Δεν είναι κακό να έχεις φτάσει ψηλά, αν θυμάσαι ακόμα ποιος είσαι. Ο κόσμος δεν είναι τέλεια φτιαγμένος πράγμα που σημαίνει πως κι αυτοί που βρίσκονται μέσα σ᾽ αυτόν δεν είναι τέλειοι, απλώς μπορούν να το αγγίξουν.

Το να αγαπηθεί κάνεις στις μέρες μας είναι δύσκολο κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν ενδιαφέρει σχεδόν κανέναν. Νοιάζονται μόνο να περνούν καλά και να εντυπωσιάζουν τους άλλους, για να πέσουν στα δίχτυα τους.

Όλο αυτό μέχρι να τους αφήσουν στην επόμενο σταθμό, μέχρι να πάρουν τη επιβεβαίωση, να νιώσουν πως είναι τέλειοι. Παρ’ όλα αυτά, τέτοιου είδους άτομα μόλις γυρίσουν σπίτι τους και κλείσουν την πόρτα, καταλαβαίνουν πόσο άδειοι είναι, γιατί δεν αγάπησαν κι ούτε αγαπήθηκαν. Λάτρεψαν το τέλειο εαυτό τους δίχως ίχνος της αληθινής τους προσωπικότητας.

Αυτό που πρέπει να μάθουμε αρχικά είναι να υποστηρίζουμε τον εαυτό μας. Δε χρειάζεται να λέμε: «αυτός είμαι και άμα γουστάρετε» επειδή έτσι δείχνουμε ότι έχουμε παρατήσει τον εαυτό μας.

Οι άνθρωποι οι τέλειοι δε γεννήθηκαν, ούτε έγιναν.  Εμείς τους δημιουργήσαμε για να νιώθουμε πως έχουμε ένα στόχο να πετύχουμε. Μόνο που ξεχάσαμε το βασικό, την αλήθεια.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε, δε χρειάζεστε ούτε ακριβά ρούχα ή αντικείμενα για να τραβάτε την προσοχή, ούτε φανφάρες. Το μοναδικό που χρειάζεστε είναι μια καλοσιδερωμένη προσωπικότητα, το καθαρό σας βλέμμα κι ένα χαμόγελο. Μ᾽ αυτόν τον τρόπο όλοι θα δουν τη λάμψη που κρύβεται μέσα σας, αρκεί να πιστεύετε σ᾽ εσάς.

Ξέρω πως στην κοινωνία που ζούμε, υπάρχουν παντού τα κακοπροαίρετα σχόλια, πόσο μάλλον οι άνθρωποι που τ᾽ ανέχονται. Αν είσαι άσχημος, χοντρός, κοντός, ή οτιδήποτε άλλο που οι άλλοι θεωρούν μη-τέλειο, μάθε να στέκεσαι στα πόδια σου. Να είσαι αυτό που είσαι για σένα, ν᾽ αγαπάς και να βελτιώνεις τον εαυτό σου για σένα.

Οι μέρες του φωτός θα έρθουν και για σας. Θα το καταλάβετε γιατί τότε πρώτα θα εντυπωσιάσετε τους εαυτούς σας, μετά θα σας αγαπήσουν, και τέλος, θα εντυπωσιάσετε κι αυτούς που ποτέ δεν πίστεψαν πως μπορούσατε να τα καταφέρετε.

Δε χρειάζεται να είστε τέλειοι για ν᾽ αγαπηθείτε. Αφήστε μονάχα την προσωπικότητα σας να κλέψει τις εντυπώσεις.



Αριστείδης Τσοπανάς

Η εικόνα μου ισούται με χίλιες λέξεις. Η προσωπικότητά μου ισούται με εκατομμύρια λέξεις. Στις παρέες μου και συγκεκριμένα στις φίλες μου, είμαι γνωστός με τη φράση : « Όχι δεν το είπε, βρείτε μου πέτρα να κρυφτώ». Σαν άνθρωπος έμαθα αυτό : «Σκέφτομαι άρα υπάρχω, εκφράζομαι άρα ζω». Δεν φοβήθηκα ποτέ τις κριτικές γιατί μου έδιναν τον λόγο για να γράφω, να σχολιάζω πράγματα που κανείς δεν παρατηρεί και να καταλαβαίνω καλύτερα πως παίζεται το παιχνίδι που λέγεται ζωή. Σκοπός μου να μάθω τον κόσμο να αγαπάει τον εαυτό του γιατί είμαστε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top