728x90 AdSpace

Latest Articles

8 Ιαν 2016

Γράψε τη σελίδα της ζωής με χρυσά γράμματα - Ιωάννα Κοσκινά - 8 Ιαν 2016


2015. Μια χρονιά γεμάτη συναισθήματα. Τόσες σκέψεις, τόσα γεγονότα. Ακόμη κι αν νομίζεις πως η χρονιά πέρασε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο, στύψε το μυαλό σου, και θα θυμηθείς λεπτομέρειες, λόγια, βλέμματα, πράξεις, που σ᾽ έκαναν είτε να χαρείς και ν᾽ αγαπήσεις το έτος, είτε να λυπηθείς και να το μισήσεις. Πάμε για μια ανασκόπηση;


Ξεκινάμε με τον Ιανουάριο. Μπήκε και μάλλον το γιόρτασες σε κάποιο ξέφρενο πάρτι με το ποτό να ρέει άφθονο. Ή απλά οικογενειακά με κρασάκι, ουισκάκι, χαρτάκι κ.ο.κ. Αμέτρητες ευχές, χαιρετούρες, αγκαλιές. Από ανθρώπους που συμπαθείς, μα κι από άλλους, που, ok, δεν πετάς και τη σκούφια σου. Όλο και κάτι σου έμεινε απ᾽ όλο αυτό. Μα ακόμη κι αν όχι, παραδέξου πως πέρασες καλά μ᾽ όποιον κι αν ήσουν.

Συνεχίζουμε δυναμικά με τον Φεβρουάριο. Ναι, ναι. Ο μήνας της αγάπης, των τριαντάφυλλων, των διαφημίσεων της Lacta, της γιορτής του κόκκινου.

Διόλου απίθανο να μην είχες ταίρι σου να γιορτάσετε παρέα. Ακόμη κι αν έκατσες μοναχούλικο σπίτι σου, βλέποντας ρομαντικοαηδιαστικές αμερικανιές και τσακίζοντας πιτόγυρα, το ευχαριστήθηκες μ᾽ όλο σου το είναι.

Υπάρχει η περίπτωση, βέβαια, να είσαι σαν εμένα. Που παίρνεις τα ελεύθερα φιλαράκια σου και παρτάρεις δίχως αύριο κάπου έξω, να ξεχάσεις τα σεκλέτια σου. Καλά κάνεις! Ίσως κάπου εκεί να βρήκες τ᾽ άλλο σου μισό, ώστε του χρόνου τέτοια μέρα να περπατάς μαζί του αγκαζέ, χαζεύοντας τα υπερστολισμένα μαγαζιά.

Προχωρούμε, κι υποδεχόμαστε την άνοιξη με τον Μάρτιο. Ε, ανθίζουν τα λουλουδάκια, κελαηδούν τα πουλάκια, τα οποία σε κουτσουλούν ενίοτε, σιγομουρμούριζες τον εθνικό ύμνο και τα εμβατήρια της παρελάσεως, ενώ παράλληλα απορούσες με τα 13χρονα και το πόσο πιο κοντές φούστες μπορούν να βάλουν.

Έπειτα έλιωσες σε κάποιο κρασάδικο /τσιπουράδικο, απολαμβάνοντας τον ανοιξιάτικο ήλιο. Δεν είναι κι άσχημα, ε;

Απρίλιος. Αρχίζει λίγο να ζεσταίνεται η πλάση, σε πιάνει το πασχαλινό κλίμα, νηστείες, τσουρέκια, αυγά, κοκορέτσια, αρνιά. Πολύ φαΐ. Τεράστια τραπέζια σε αυλές, μπαλκόνια, ταράτσες, πεζοδρόμια, μανάδες, θειάδες και γιαγιάδες να βάζουν όλη τους τη μαεστρία να ευχαριστήσουν τους πάντες, ετοιμάζοντας εδέσματα για το σόι σου κι ολόκληρη τη στρατιωτική δύναμη της Ελλάδας.

Πολύ καλό, αν βέβαια εξαιρέσουμε πως πλησιάζει καλοκαίρι και δεν πρόλαβες καλά-καλά να χάσεις τα κιλά των Χριστουγέννων.

Τελευταίος και καταϊδρωμένος- κυριολεκτικά- ο Μάιος, σηματοδοτεί τη λήξη της άνοιξης και των αλλεργιών (γιούπιιιιιιιιιιι!!!) και τη χώνεψη του Πασχαλιάτικου φαγητού. Who cares, καλοκαίρι καταφθάνει, ωρέ!

Συμμαζεύω τους καλοκαιρινούς μήνες μαζί. Μπάνια, ξεκούραση, χωρίς σχολή ή σχολείο, διακοπές, cocktails, καρπούζια, φράουλες, πεπόνια, ανανάδες, κερασάκια, άμμος, θάλασσα, ήλιος, μαυρισμένα κορμιά να λιάζονται και να ατενίζουν τα πελάγη ή να παίζουν ρακέτες. Ο μόνος λόγος να πέρασες χάλια το καλοκαίρι είναι ή να χώρισες ή να δούλευες, που πονάει πιο πολύ και από το χωρισμό. Ε, δεν μπορεί! Όλο και κάποια γλύκα θα σου άφησε και το καλοκαίρι δαύτο.

Επόμενος πελάτης, φαίνεται να είναι το φθινόπωρο. Ήπια πράγματα, εξεταστική. Λησμονείς τα ξέφρενα, καυτά, καλοκαιρινά βράδια κι υποδέχεσαι όχι και τόσο ευχάριστα τις πρώτες ιώσεις. Βολεύεις μαγιό και τιραντάκια, ξε-βολεύεις φούτερ, ζακέτες, κλειστά παπούτσια, αγοράζεις καλσόν… Αλλά όλα καλά, έρχονται Χριστούγεννα!

Ήρθε ο Δεκέμβρης, έφερε τα λαμπάκια, τα παλτό, τα δέντρα, τα κάλαντα, τα γλυκά, τις προετοιμασίες, τα χαλιά, τα γλυκά, το χριστουγεννιάτικο mood.

Βάζεις όλη σου την καλή διάθεση, στρώνεις τα γιορτινά τραπέζια, φοράς τα καλά σου, τρως τα γλυκά, γιορτάζεις τους Νικολάδες και τους ναυτικούς με τ’ αργασμένα χέρια και τα λαξεμένα κορμιά, τρως, τρως, τρως, τρως. Όπως και να ᾽χει, Χριστούγεννα είναι μωρέ! Είναι όμορφα από μόνα τους.

Πέρασε, λοιπόν η χρονιά με τ᾽ άσχημα και τα καλά της. Μπορεί να ήταν για σένα η χειρότερη χρονιά. Σκέψου, όμως, πως πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Ε, δε θα κάτσεις να σκάσεις κιόλας.

Τώρα μπήκε το 2016. Τι θα κάνεις; Θα ζήσεις το κάθε δευτερόλεπτο μοναδικά και ανεπανάληπτα. Πάντα κάτι θα σε ρίχνει. Εσύ, όμως, πρέπει να βρίσκεις πάντα τρόπο να υπερπηδάς τα εμπόδια και να φτιάχνεις ευκαιρίες για χαμόγελα.

Είναι της μόδας η φράση: «Έκλεισε ένα βιβλίο. Γράψε ένα καινούργιο με 366 νέες σελίδες, και φρόντισε να είναι best seller».

Κάν’ το, και το 2016 θα είναι η καλύτερή σου χρονιά μέχρι στιγμής. Και μετά το 2017, και το 2018, και πάει λέγοντας.


Άντε! Καλή μας τρελή, ερωτική, ξεκαρδιστική και μοναδική χρονιά!  



  
Ιωάννα Κοσκινά

Μηχανολόγα, νταλικέρης, σχεδόν αλκοολική. Είμαι στον κόμβο τσίπουρου και μπουγάτσας, μισή Βολιώτισσα μισή Σαλονάκια. Σούργελο, ενίοτε πορνοδιαστροφική, λάτρης της σοκολάτας, των μελαχρινακίων, και της ειλικρινείας. Εχθρός της αγκινάρας, του κεράτου και της Taylor Swift. Με μισούν σχεδόν όλες οι γυναίκες. Υπερασπίστρια του δίκαιου και της αγάπης. Λέων, χορεύτρια και τραγουδίστρια, παρακαλώ. Πολυπράγμων, για 1.60, όπως μπορείτε να καταλάβετε.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top