728x90 AdSpace

Latest Articles

15 Ιαν 2016

Η πρώτη φορά πάντα είναι αμήχανη - Μαρία Δημητράσκου - 15 Ιαν 2016


Για όλα τα πράγματα υπάρχει μια πρώτη φορά, αυτό είναι γνωστό. Απλά αυτή η πρώτη φορά μπορεί να λειτουργήσει πολλές φορές καθοριστικά. Όπως ας πούμε η πρώτη ερωτική μας ολοκλήρωση.


Έλα μην ντρέπεσαι. Είμαι σίγουρη ότι τη θυμάσαι και μάλιστα λεπτομερώς! Πότε έγινε, πού έγινε, πώς έγινε, πώς ένιωσες. Είναι, ίσως, απʾ τις σημαντικότερες και δυνατότερες εμπειρίες της ζωή μας. Γιατί τότε ξεκίνησε η σεξουαλική μας διαδρομή. Τότε γνωρίσαμε τι πάει να πει σεξ, και πώς νιώθεις όταν το κάνεις.

Πριν ξεκινήσουμε, είχαμε σίγουρα μια πρώτη ενημέρωση είτε από φίλους που το είχαν κάνει, είτε από κάτι σχετικό που διαβάσαμε, είτε από κάτι που είδαμε στον ίντερνετ ή στη τηλεόραση (καλώς ή κακώς, είναι πιο εύκολο να το δεις πλέον!) Αλλά κακά τα ψέματα. Άλλο να το βλέπεις κι άλλο να το κάνεις. 

Η διαφορά είναι τεράστια!
Και ακριβώς λόγω της μοναδικότητάς της, είναι και καθοριστική, όπως ανέφερα και πριν, για τις μετέπειτα ερωτικές μας επαφές. Αν για παράδειγμα, η πρώτη φορά υπήρξε για σένα τραυματική επειδή, ας πούμε, πονούσες, τότε πιθανόν μετά να φοβόσουν ή να δυσανασχετούσες στην ιδέα να το ξανακάνεις.

Και ναι, η πρώτη φορά μπορεί να είναι αποτυχημένη. Λόγω της απειρίας μας, λόγω των μεγάλων προσδοκιών μας, λόγω του άγχους, λόγω της ντροπής και της αμηχανίας μας. Κι είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό. Κάθε αρχή και δύσκολη. Όλοι από κάπου ξεκινάμε.

Εδώ που τα λέμε η πρώτη φορά είναι κάτι το περίεργο. Το πρωτόγνωρο, το άγνωστο. Και σίγουρα κάτι το αμήχανο. Το να στεκόμαστε γυμνοί μπροστά σε κάποιον άλλον επίσης γυμνό, είναι σίγουρα κάτι αμήχανο!

Το μυαλό παθαίνει πανικό με τις τόσες σκέψεις που κάνουμε εκείνη τη στιγμή: «Θα αρέσει άραγε το σώμα μου; Μήπως έχω παχύνει; Μήπως ξενερώσει μʾ εκείνη την ελιά που έχω στον πισινό μου; Πώς θα νιώσω;»

Τότε παρασυρμένοι απʾ την περιέργεια και τη βιασύνη μας, παραβλέψαμε το πόσο όμορφο και μοναδικό είναι. Πολλοί έκαναν σεξ απλά για νιώσουν τι είναι οργασμός. Κάτι τελείως λανθασμένο γιατί δεν κάνουμε έρωτα απλά για να «τελειώσουμε».

Κάνουμε έρωτα γιατί θέλουμε τον άλλον, γιατί τον γουστάρουμε, γιατί θέλουμε εκείνη τη στιγμή να εκφράσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό που νιώθουμε γι’ αυτόν.
Εκείνη η στιγμή που βλέπουμε το γυμνό του σώμα και τʾ απαγορευμένα σημεία που τόσα χρόνια δεν έπρεπε να βλέπουμε. Τʾ αγγίζουμε και τα γευόμαστε κι αυτό είναι ένα πανέμορφο ταξίδι αισθήσεων και συναισθημάτων.

Είναι κρίμα να το βλέπουμε απλά ως μέσο ηδονής, γιατί δεν είναι μόνο ηδονή. Πάνω απ’  όλα είναι και πρέπει να είναι συναίσθημα. Είναι πάθος κι εκτόνωση. Να γίνεται με τον άνθρωπο τον οποίο έχουμε επιλέξει, που εμπιστευόμαστε και νιώθουμε πράγματα γι’ αυτόν.

Είναι σαν να «χάνουμε την μαγεία της διαδρομής γιατί έχουμε τον νου μας στον προορισμό», όπως λένε, κι εδώ κολλάει απόλυτα. Για νʾ απολαύσεις πραγματικά το σεξ, πρέπει νʾ απολαμβάνεις και να δίνεις σημασία στο κάθε λεπτό, στην κάθε κίνηση.

Εκείνη τη στιγμή είσαι μόνο εσύ κι ο άνθρωπος που θέλεις. Είναι η δικιά σας στιγμή. Νʾ αφήνεσαι και νʾ απελευθερώνεσαι. Νʾ αδειάζεις από κάθε δισταγμό, ενοχή, φόβο και ντροπή. Να τʾ ακολουθείς αργά και συγκεντρωμένα σαν τελετή. Όχι «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε».

Δεν είναι καθόλου παράξενο την πρώτη φορά να μην υπήρχε και καθόλου οργασμός, ειδικά αν έγινε με το σκεπτικό «άντε να το κάνω για να μου έρθει».
Ο οργασμός είναι κάτι που μπορεί να έρθει αργότερα, με τον καιρό και καθώς μαθαίνουμε κι αποκτάμε περισσότερη εμπειρία. Δε θα έπρεπε να μας απασχολεί και τόσο. Ή τουλάχιστον να μην μας απασχολεί μόνο αυτό. 

Ναι, εννοείται είναι μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά η όλη διαδικασία μέχρι εκεί είναι ιδιαίτερη.

Το σεξ είναι κάτι το πανέμορφο, το υπέροχο. Είναι η ζωή η ίδια.

Μαρία Δημητράσκου

Απόφοιτη Προσχολικής Αγωγής, έχω παρακολουθήσει μαθήματα Θεατρικού Παιχνιδιού, το οποίο και αγαπώ υπερβολικά. Όπως και αγαπώ κάθε μορφή έκφρασης της ανθρώπινης ψυχής. Πάντα έψαχνα το βαθύτερο νόημα και με γοήτευε ό,τι είχε σχέση με την ανθρώπινη ψυχολογία. Νόμος ζωής για μένα το ‘’ Να φέρεσαι όπως θέλεις να σου φέρονται και να μην κάνεις αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν’’. Άκρως ευαίσθητη και συναισθηματική, νοσταλγός της παιδικής αθωότητας και ανεμελιάς, ονειρεύομαι έναν κόσμο γεμάτο καλοσύνη και αγάπη.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top