728x90 AdSpace

Latest Articles

26 Ιαν 2016

Κανείς δεν τα έβγαλε πέρα με την ηλιθιότητα - Unknown - 26 Ιαν 2016Ο κάθε άνθρωπος στην πορεία της ζωής του, απ᾽ τη στιγμή που γεννιέται κι έπειτα δηλαδή, χτίζει μία προσωπικότητα, έναν χαρακτήρα κι έχει ένα ανάλογο IQ. Δεν μπορούμε να συνεννοούμαστε με όλους τους ανθρώπους. Ας συμφωνήσουμε σ᾽ αυτό.

Με κάποιους επικοινωνούμε, μ᾽ άλλους εφαπτόμαστε σε κάποια σημεία και με άλλους όταν μιλάμε, απ᾽ το ένα αυτί μπαίνει κι απ᾽ τ᾽ άλλο βγαίνει!

Στην τελευταία κατηγορία έχουμε διαφόρων ειδών ανθρώπους. Αυτούς που θα σ᾽ ακούσουν κι απλά θα συμφωνήσετε στο ότι διαφωνείτε κι αυτούς που είναι ανένδοτοι στην άποψή τους ακόμα κι αν δεν έχουν κανένα επιχείρημα.

Υπάρχει, όμως, μία εξαίσια κατηγορία. Αυτοί που προσβάλλουν, δεν εκτιμούν τίποτα απ᾽ όσα μπορεί να έχεις να τους προσφέρεις, μ᾽ όλη την καλή θέληση που ενδεχομένως να διαθέτεις και διαφημίζουν τον εαυτό τους ως τον άνθρωπο που σε γείωσε και σε ταπείνωσε.

Κάθεσαι, λοιπόν, κι εσύ και τους παρατηρείς να το παίζουν μεγάλοι, γαμάτοι και τρανοί, ενώ μέσα στο κεφάλι σου τα σενάρια στυγνής δολοφονίας δίνουν και παίρνουν. Είσαι, λοιπόν, μεταξύ του να σηκωθείς και ν᾽ αρχίσεις να του ρίχνεις μπουνίδια και καντήλια αλά Ρόκυ ή άπλα να τον γράψεις στ᾽ αχαμνά σου και να πας να κάνεις κουβέντα με κάποιον που δε βγήκε μόλις από το νήπιο.

Η σοφή επιλογή είναι η δεύτερη. Προσωπικά προτιμώ τα μπινελίκια, αλλά καμιά φορά στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων και φεύγω σαν κυρία που είμαι, ρίχνοντας ένα ξεγυρισμένο φούσκο στη μάπα του. Όμως, δυστυχώς με το να του κάνεις τα μούτρα κιμά δε θα τον κάνεις άνθρωπο. Αυτό έπρεπε να το είχε κάνει η μάνα του.

Απλά θα σπαταλήσεις, σάλιο κι ενέργεια, χωρίς να επιφέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Το να τον πάρεις «με το καλό», που λένε, θα του τονώσει ακόμα περισσότερο το ηθικό, γιατί θα νομίσει πως τον πέρασες και για έξυπνο αφού πας να κάνεις πολιτισμένη κουβέντα μαζί του. Άρα τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις;

Ουδείς ευτυχέστερος παρά του σταρχιδισθέντος, έλεγε ένα αρχαίο ρητό...μάλλον. Παίρνεις το καπελάκι σου και δρόμο. Πήγαινε να κάνεις κουβέντα μ᾽ ανθρώπους του 21ου αιώνα. Άκρη μ᾽ ανεγκέφαλα πλάσματα δεν πρόκειται να βγάλεις, οπότε, γιατί να χαλάς τη ζαχαρένια σου;

Άσε τους να πανηγυρίζουν για το σπουδαίο αυτό τους κατόρθωμα. Να χαρούν και για κάτι τα κακόμοιρα. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να βρεις το δίκιο σου από άτομα τα οποία δεν έχουν τη στοιχειώδη τσίπα ν᾽ αναλογιστούν αυτά που λένε και κάνουν.

Άμα, αγάπη μου, ο άλλος δε βάλει τον εγκέφαλο να στροφάρει πριν μιλήσει, άστο, το έχεις χάσει ήδη το παιχνίδι δυστυχώς. Όχι τίποτα άλλο, για να υπάρξει παιχνίδι πρέπει οι δύο αντίθετες πλευρές να έχουν μία κοινή βάση. Μ᾽ ένα τέτοιο άτομο, όχι κοινή βάση δεν έχεις, αλλά ούτε κοινή αφετηρία. Ξεκινάς από την ανατολή και ξεκινάει αυτός από το βορρά!

Αδιαφορία. Είναι η καλύτερη λύση και η καλύτερη απάντηση. Οι πράξεις μιλούν καλύτερα από τα λόγια φίλτατε. Αδιαφόρησε και φύγε όσο πιο μακριά μπορείς γιατί η συναναστροφή με τέτοια άτομα μπορεί να ρίξει εν τέλει και το IQ σου στο δικό τους επίπεδο.
  • Facebook Comments
Scroll to Top