728x90 AdSpace

Latest Articles

16 Ιαν 2016

Όταν πλασάρεις μόνο το κορμί σου μην περιμένεις σοβαρή σχέση - Θάνος Δημητρογιάννης - 16 Ιαν 2016


Σάββατο βράδυ κι επειδή έπηξες στα κουλτουριάρικα σίριαλ, είπες να βγεις έξω. Για κάποιο λόγο δεν είχες ποτέ ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση γιʾ αυτό δεν είχες και καθρέφτη στο σπίτι σου.

Είχες πάντα την εντύπωση πως αυτό που βλέπουν όλοι οι άλλοι ήταν αρκετά άσχημο για να το βλέπεις κι εσύ. Οι φίλοι σου, σου έλεγαν: «Έλα, ρε, μη λες βλακείες, μια χαρά χάλια είσαι» και γελούσαν όλοι μαζί.

Ήξερες, όμως, πως αυτή είναι η επίσημη διαδικασία μέσα στην παρέα: πρέπει νʾ αποδέχεται ο ένας το πείραγμα του άλλου.

Επόμενο challenge το τι να βάλεις. Το αστείο είναι πως δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα ομορφιάς. Όλοι σου έλεγαν πάντα ότι είσαι ωραίος, αλλά πάντα αισθανόσουν κατωτερότητα. Οι ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά είχαν εμφανές αποτέλεσμα πάνω σου, αλλά για κάποιο λόγο ποτέ δε σε ένοιαζε να στηρίξεις αυτό το αποτέλεσμα μʾ ένα καλό ντύσιμο.

«Τέρμα στη μιζέρια, σήμερα λοιπόν αυτό θα αλλάξει».

Είχες αγοράσει μια μπλούζα κλαρινογαμπρού, αλλά δεν την είχες φορέσει ποτέ γιατί το τεράστιο V έφτανε μέχρι τον αφαλό. Τώρα που έφτιαξες λίγο τη μόστρα σου με τη γυμναστική, είπες να τη βάλεις.

Συναντάς τους άλλους στην πλατεία κι αφού δε σε γνωρίζουν αρχικά με το ζελεδιασμένο μαλλί και το V μπροστά, σε βάζουν μπροστά μήπως και μπορέσεις νʾ αποσπάσεις κανένα τηλέφωνο από καμιά ωραία παρουσία μέσα στο club. Οι ίδιοι δε θα μπορούσαν να μιλήσουν σε γυναίκα, ακόμα κι αν ήταν η σερβιτόρα που τους φέρνει την μπριζόλα στην ταβέρνα.

Παραδόξως τʾ όλο εγχείρημα είχε επιτυχία και το ξημέρωμα, ενώ οι άλλοι πήγαν σʾ ένα σπίτι να παίξουν Pro, εσύ πήγες με την κοκκινομάλλα που έπεσε πάνω σου, σαν μέλισσα σε λουλούδι για την γύρη.

Η στιγμιαία τόνωση της αυτοπεποίθησης, του ηθικού σου και του ανήθικου φυσικά, δεν κατάφερε να γεμίσει το κενό που ένιωθες και πριν, γιατί ήξερες πως είχε έρθει μαζί σου μόνο γιʾ αυτό που έβλεπε.
Οι πιθανότητες να συνεννοηθείς μαζί της ήταν λιγότερες και απʾ το να μιλούσες στο τασάκι.

Με το να χρησιμοποιήσεις, λοιπόν, τʾ οπτικό ερέθισμα δεν κατάφερες τίποτα, παρά ένα χωρίς νόημα one night stand με μία που σε 2 μέρες δε θα θυμάσαι το πρόσωπό της ούτε για αστείο.

Είχες φτάσει τα 35, είχες κάνει πολλά τέτοια στη ζωή σου κι ήθελες -επιτέλους- η ομορφιά κι η εξωτερική εμφάνιση και των δυο να συνοδεύεται κι από αμοιβαία συνεννόηση, που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε μια ουσιαστική σχέση.

Η γενική πεποίθηση ότι οι άντρες θέλουν μόνο σεξ και ας ξεχάσουν σε πέντε λεπτά τʾ όνομά της, δεν ισχύει πάντα. Σε μερικές περιπτώσεις δεν ισχύει καθόλου.

Πάμε να δούμε και τη γυναικεία πλευρά.

Οι φίλες σου θα περνούσαν να σε πάρουν στις 11:00. Σου είχαν πει να μην ντυθείς σαν καλόγρια ως συνήθως. Νʾ αφήσεις το μαλλί κάτω και να γίνεις όμορφη, μιας και το μόνιμό σου παράπονο ήταν πως δε σε κοιτάζει κανείς.
«Ωραία, λοιπόν», σκέφτεσαι, «θα το πάω στʾ άλλο άκρο».

Βάζεις τη φουστοζώνη, μακιγιάρεσαι σαν τον Joker στο The Dark Knight, βάζεις τις μπότες μέχρι το γόνατο με το δεκαπεντάποντο τακούνι, και πάμε!

Οι φίλες σου χαζεύουν όταν σε βλέπουν. Μπαίνετε στο club και γυρίζουν και σε κοιτάζουν μέχρι και τα ποτήρια. Κι όπως είναι φυσικό μετά από μία ώρα έχεις πιει τόσα κερασμένα, σε σημείο που ο barman είναι έτοιμος να ζητήσει αναρρωτική άδεια.

Αυτός που μαζί του πήγες σπίτι κι έτριξαν τα πλακάκια, δε σε ξαναπήρε ποτέ τηλέφωνο, ούτε σου έστειλε κάτι σε κάποιο chat. Η απορία σου έκδηλη.

«Μα γιατί δεν προχώρησε σε δεύτερο ραντεβού; Γιατί μου φέρεται έτσι αδιάφορα;»

Δεν έχει να κάνει με το φύλο. Δυστυχώς και οι άντρες και οι γυναίκες που δίνουν υπερβολικό βάρος στο να προβάλλουν το κορμί τους, και κατά συνέπεια τη συνολική τους εξωτερική εμφάνιση, 9 στις 10 φορές καταλήγουν με τʾ άλλο άτομο σε κάτι κενό. Μια στιγμιαία ευχαρίστηση που δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο.

Σίγουρα δεν μπορείς να προκαταβάλλεις την έκβαση μιας γνωριμίας, δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις αν ένα one night stand θα οδηγήσει σε μια ουσιαστική σχέση ή απλά σʾ άλλη μία απογοήτευση. Πολλές φορές οδηγεί στο δεύτερο.
Καλό είναι,  βέβαια, να ρισκάρεις. Αλλά χωρίς υπερβολές. τα πάντα με μέτρο.

Ο ωραίος ή η ωραία μπορούν, με το να είναι ο εαυτός τους, να προσεγγίσουν τʾ άλλο φύλο.
Δε χρειάζεται να φαίνονται από δορυφόρο οι τρικέφαλοι στον άντρα ή το δυο μέτρα πόδι να γίνεται δυόμιση απʾ το τακούνι.


Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσεις να πλησιάσεις κάποιον με την εξωτερική σου εμφάνιση, σκέψου το διπλά.



Θάνος Δημητρογιάννης

Πνεύμα που αμφισβητεί, ονειρεύεται και ελπίζει σε ένα καλύτερο κόσμο και μια ζωή γεμάτη χαμόγελα… Όνειρο μου νΜε λένε Θάνο Δημητρογιάννη (λογικά γιορτάζω 3 φορές το χρόνο) και από ανέκαθεν μου άρεσε να κάνω τους άλλους να γελάνε. Προφορικά, πάντα, γιατί scripta manent...τα γραπτά μένουν και είναι επικίνδυνο αυτό (για τους άλλους). Έτσι είπα να το δοκιμάσω και γραπτά, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που θα έχει αυτό στον κόσμο γενικότερα. Στον ελεύθερό μου χρόνο τρώω σκεπαστές, βλεπω πάρα πολλές σειρές και κάνω φασαρία, είτε παίζοντας τύμπανα, είτε μιλώντας και γελώντας δυνατά, ή ακόμα κι όλα μαζί. Η χαρά της ζωής βρίσκεται στα απλά πράγματα. Φαγητό, μουσική, ύπνο, «Dexter».

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top