728x90 AdSpace

Latest Articles

31 Ιαν 2016

Τι ζώδιο είπαμε ότι είσαι; - ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ - 31 Ιαν 2016

 

-Λοιπόν για πες, πώς πήγε το χθεσινό ραντεβού;
-Πάρα πολύ καλά, ήταν ευγενέστατος, με χιούμορ και πολύ σέξι, μόνο που έχουμε ένα μικρό θεματάκι, βρε κορίτσια.
-Τι καλέ;
- Αυτός είναι Λέων κι εγώ είμαι Ιχθύς. Δεν κολλάμε καθόλου σαν ζώδια.


Αυτή κυρίες και κύριοι, είναι μια τυπική συζήτηση μεταξύ κοριτσιών, για κάθε τι καινούργιο, είτε πρόσωπο είτε κατάσταση, συμβαίνει στη ζωή τους.

Τα ζώδια, λοιπόν. Αφετηρία πολλών ανθρώπων για οτιδήποτε κάνουν στη ζωή τους, που συνήθως καταλήγει στο να μην κάνουν τίποτα αν δεν τα συμβουλευτούν, αν δε διαβάσουν τον αστρολογικό τους χάρτη και γενικά τίποτα που να μην το αναφέρει η πρόβλεψη.

Μέχρι ενός σημείου έχει κι αυτό τη πλάκα του. Και ποιος δεν έχει τρέξει απ᾽ τη κουζίνα, παριστάνοντας τον Κεντέρη, πηδώντας πάσης φύσεως τραπεζάκι και καρέκλα, προκειμένου να δυναμώσει  τη φωνή της τηλεόρασης για ν᾽ ακούσει τη Λίτσα Πατέρα να βγάζει το αστρολογικό της πόρισμα;

Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια, παιδιά. Πόσες φορές σ᾽ έναν καφέ δεν έχουμε ρωτήσει τον καινούργιο της παρέας τι ζώδιο είναι; Κι όχι μόνο τον ρωτάμε, αλλά αν μας απαντήσει και κάτι που δε μας αρέσει, παίρνουμε κι ένα ύφος αηδίας στο πρόσωπο, λες και μυρίσαμε σκατά.

Αλλά και πάλι όλα αυτά τα κάνουμε μ᾽ ένα μέτρο και πολλές φορές πάνω στην πλάκα για να πειράξουμε αυτόν που δεν ξέρει ούτε το δικό του ζώδιο (η αλήθεια είναι πως μέχρι κι εγώ φρικάρω όταν συναντάω άτομα που δεν ξέρουν το ζώδιό τους, αλλά τελοσπάντων).

Πάντα, όμως, σε μία κατάσταση θα υπάρχουν και τ᾽ άκρα. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε τα άκρα δεν έκαναν ποτέ καλό σε κανέναν.

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που τους έρχεται το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο και το κρατάνε στο περιθώριο μόνο και μόνο λόγω ζωδίων.
Δηλαδή τι; Τους χτυπάει ο έρωτας τι πόρτα και λένε τι;
«Α! Είσαι πολύ όμορφος και πολύ καλό παιδί,  αλλά δε ταιριάζουμε στο κινέζικο. Εγώ είμαι φίδι κι εσύ βόδι!»

Είπαμε να ταιριάζετε σε όλα, αλλά όχι κι έτσι. Είπαμε να υπολογίζεις τα πάντα πριν κάνεις την πρώτη κίνηση και γενικά πριν κάνεις το βήμα, αλλά αυτό είναι ηλίθιο.
Πώς μπορείς ν᾽ αποκλείσεις έναν άνθρωπο απ᾽ τη ζωή σου, μόνο και μόνο επειδή έχει άλλο αστρολογικό σύμβολο απ᾽ αυτό που θα ήθελες;

Σ᾽ αυτή την υπόθεση, το βόδι μάλλον είσαι εσύ και όχι ο άλλος.

Τα άστρα ερμηνεύτηκαν μόνο και μόνο για να βοηθούν τους ταξιδιώτες να βρίσκουν το δρόμο τους. Κι όχι δε το λέω ποιητικά του στιλ «άρα ερμηνεύτηκαν για να μας δείχνουν το δρόμο και στη ζωή», το λέω όπως ακριβώς ακούγεται. 

Την εποχή των Βαβυλώνιων δόθηκαν κάποιες περαιτέρω ερμηνείες, κοινώς οιωνοί. Καμία αρχαία καταγραφή, κανένας πάπυρος και καμία πηγή δεν αναφέρει τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου είδους ταυτισμένα με τα ζώδια.

Αυτά είναι μεταγενέστερα, καθαρά και μόνο, για να δικαιολογήσουμε με «επιστημονικό» τρόπο τις επιλογές μας, είτε λάθος, είτε σωστές, για να δικαιολογήσουμε τις ιδιοτροπίες μας, και τελοσπάντων όλα αυτά που έχουμε σαν άνθρωποι, είτε καλά είτε κακά.

Όλα τα ζώδια μεταξύ τους φάσκουν και αντιφάσκουν. Όλα θα σου πουν πως είναι νευρικά, αλλά θα χρησιμοποιήσουν διαφορετικές λέξεις ή θα στο φέρουν μέσω Τρικάλων.

Για να επανέλθουμε, λοιπόν. Το να συναντάς έναν άνθρωπο, που στη πορεία μπορεί να αποδειχτεί και τ᾽ άλλο σου μισό και να τον απομακρύνεις εξαιτίας ζωδίου, είναι ασυγχώρητο, ακόμη κι απ᾽ αυτή την αόρατη δύναμη που λέγεται Θεός.

Ρίσκο χρειάζεσαι, ελεύθερο πνεύμα και μυαλό και πολύ, πολύ κάβλα για αυτό που πας να κάνεις. Ποιος Ιχθύς και ποιος Κριός σ᾽ εμποδίζει ν᾽ αγαπήσεις ή να ερωτευτείς;

Σίγουρα δε θα ταιριάξεις μ᾽ όλους τους ανθρώπους που θα συναντήσεις στη ζωή σου. Ούτε θα κάνεις μ᾽ όλους τους ανθρώπους την τέλεια σχέση. Και πίστεψέ με τα ζώδια είναι το τελευταίο πράγμα που φταίει. Σκέψου ότι απλώς μπορεί οι ιδιοσυγκρασίες σας να μην είναι για το «μαζί».

Το ότι ο Λέων λέγεται πως είναι νάρκισσος, δε σημαίνει πως όλοι οι άνθρωποι που θα συναντήσεις και θα είναι Λέοντες θα είναι έτσι.  Θα υπάρχουν κι αυτοί που θα είναι low profile, πώς να το κάνουμε!

Προσπεράστε, λοιπόν, αυτές τις ηλίθιες προκαταλήψεις των ζωδίων και το «ταιριάζουμε ή όχι», ανοίχτε τα ματάκια σας. Ερωτευτείτε σαν να μην υπάρχει αύριο, όποιον άνθρωπο έρθει.

Αγαπήστε τον με κάθε ιδιοτροπία του και κάθε καλό που θα έχει πάνω του χωρίς να τον συγκρίνετε και, κυρίως, χωρίς να τον κρίνετε. Αφήστε τα άστρα και τις προβλέψεις για αυτούς που τους τρομάζουν τα ρίσκα.

Δε χρειάζεστε πολλά άστρα στη ζωή σας για να είστε καλά. Αρκεί το δικό σας και του ανθρώπου που θα λάμψετε μαζί.





ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σπουδάζω στο τμήμα μουσικών σπουδών Ιονίου πανεπιστημίου. Ζω για τη μουσική ,μέσα απ' τη μουσική. Είμαι τελείως αυθόρμητη και με μια υπερβολική δόση τρέλας. Στην παρέα μου διαθέτω το τίτλο της «μαμάς» και δικαιολογημένα, αφού είμαι σε μεγάλο βαθμό υπερπροστατευτική με αυτούς που αγαπάω. Είμαι λάτρης του χιούμορ και το υποστηρίζω όπου βρεθώ. Είμαι ερωτευμένη με τη ζωή και πιστεύω πως ωραίο είναι το να υπάρχεις, αλλά το να ζεις έχει τη δική του μαγεία.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top