728x90 AdSpace

Latest Articles

19 Φεβ 2016

Αύριο θα είναι αργά - Unknown - 19 Φεβ 2016


Ο καθένας μας είναι ένα ξεχωριστό ον, γεμάτο όνειρα για τη ζωή. Από μικρή ηλικία φανταζόμαστε ότι είμαστε μυθικοί ήρωες, ότι έχουμε φτερά και πετάμε όπως ο Batman ή ότι ζούμε την παραμυθένια ζωή της Barbie.


Στην ξέγνοιαστη περίοδο το παιδί  ακούει διαρκώς την ερώτηση: «Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;»
Όταν βαίνει προς την εφηβεία αρχίζει να επεξεργάζεται αυτή την ερώτηση στο μυαλό του. Στο λύκειο θα πρέπει να έχει κάνει την επιλογή του, να έχει κατευθυνθεί σε μια πορεία.

Αρχίζει να κάνει μεγαλεπήβολα όνειρα, να δημιουργεί εικόνες των επιθυμιών του. Έπειτα προσπαθεί να διεκδικήσει, να υλοποιήσει ό,τι σκέφτεται. Γνωρίζει πως το εγχείρημα του είναι δύσκολο  αλλά καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει.

Περνάνε τα χρόνια και όλη αυτή η πάλη τον εξουθενώνει . Εκεί λοιπόν που είναι κοντά στο αυλάκι έτοιμος να πιει νερό, φεύγει τρέχοντας. Παρατάει κάθε βήμα που έκανε, αδιαφορεί για κάθε δάκρυ που έριξε παλεύοντας. Αρχίζει να τον διακατέχει ο φόβος της απόρριψης ή της αποτυχίας. Τρομάζει στη σκέψη αυτή, κι έτσι αναβάλει κάθε του νέο εγχείρημα.

Αφήνει κάθε του ενέργεια στην άκρη, λέγοντας πως θα γίνει αύριο. Το αύριο περνάει και δεν έχει ολοκληρώσει αυτό που είχε να κάνει σήμερα. Τα λόγια του χάνονται στον αέρα.

Ό,τι έχεις να κάνεις σήμερα μην το αφήνεις για αύριο. Σήμερα έχει μια πολύ όμορφη μέρα. Θες να πας για τρέξιμο αλλά κάτι σε ωθεί προς τον καναπέ σου. Άφησε τον άνετο  καναπέ σου γιατί μόνο να σε σκουριάσει μπορεί. Βάλε τη φόρμα σου κι άδραξε τη μέρα. Η γυμναστική θα σε γεμίσει ενέργεια, ενώ ο καναπές θα τη ρουφήξει. Ξεκίνα από σήμερα γιατί αύριο θα βρεις δικαιολογία για να μην το κάνεις. 
                                             
Έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο για να διαβάσεις για την εξεταστική σου σήμερα. Θα σε πάρει τηλέφωνο ένας φίλος για να βγείτε κι εσύ θα αφήσεις το βιβλίο στο γραφείο σου. Βρήκες, λοιπόν, την αφορμή για να μη διαβάσεις. Διάβασε σήμερα! Προσπάθησε να διαμορφώσεις το χρόνο σου, έτσι ώστε να προλάβεις και την έξοδό σου. Αύριο δε θα έχεις αρκετό χρόνο να το κάνεις.

Θες να στείλεις το βιογραφικό σου σʾ εκείνη την εταιρία που αναζητούν εργαζόμενο αλλά δεν έχεις φτιάξει ακόμα το βιογραφικό σου. Λες συνέχεια στον εαυτό σου πως θα το κάνεις αύριο. Το αύριο περνάει. Περνάνε οι μέρες και ακόμα δεν έχεις συντάξει το βιογραφικό σου. Η δουλειά, όμως, καλύφθηκε. Κανένας εργοδότης δε θα έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα. Κανένας δε θα σε περιμένει.         

Πάψε να είσαι αναβλητικός. Το τρένο θα φύγει και δε θα ξαναεπιστρέψει.  Μη φοβάσαι να τολμάς! Φαντάσου πού θα ήθελες να ήσουν σε δέκα χρόνια και πάλεψε για να το πετύχεις.

Ξεκινά από σήμερα. Ένα βήμα, μια σκάλα κάθε μέρα για να μπορέσεις να υλοποιήσεις τις επιθυμίες σου. Το αύριο που θα πεις σήμερα θα το πεις κι αύριο. Η αναβλητικότητα σου θα αποτελέσει τροχοπέδη στα όνειρά σου.

Κάνε ό,τι έχεις να κάνεις σήμερα. Αύριο θα είναι αργά!





  • Facebook Comments
Scroll to Top