728x90 AdSpace

Latest Articles

7 Φεβ 2016

Deadly Women: Όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν εν δυνάμει δολοφόνο - ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ - 7 Φεβ 2016


Σε προηγούμενό μου άρθρο, είχα αναφέρει πως μια γυναίκα είναι ικανή για όλα όταν ζηλεύει. Ότι μπορεί να φτάσει στα άκρα προκειμένου να εκδικηθεί και, δυστυχώς, τα άκρα είναι επικίνδυνα. Η αλήθεια είναι πως εμείς οι γυναίκες εξαιτίας ορμονών, μυαλού, και γενικά τρέλας είμαστε ικανές για όλα, ακόμη και για φόνο.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία και στατιστικές της Αστυνομίας, οι γυναίκες τείνουν να κατηγορούνται συχνότερα για ποινικά αδικήματα, ενώ οι άντρες για νομικά. Παράλληλα οι γυναίκες έχουν κατά το 70% πειστικότερα άλλοθι σε σχέση με τους άντρες.

Όλοι έχουμε ακούσει κάποια είδηση για ένα φρικιαστικό έγκλημα είτε εδώ, είτε στο εξωτερικό κι όταν ακούμε πως το έκανε γυναίκα σοκαριζόμαστε. Όχι φίλτατοι. Δεν έχετε σοκαριστεί ακόμη.

Το Φεβρουάριο του 2008, λοιπόν, αρχίζει στο Discovery Channel, ένα ντοκιμαντέρ 192 επεισοδίων με τίτλο “Deadly Women”. 
Το ντοκιμαντέρ, βασισμένο όλο σ᾽ αληθινά στοιχεία του FBI αλλά και της Scotland Yard, δείχνει τις ιστορίες απ᾽ τις πιο διάσημες γυναίκες δολοφόνους. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με συνεντεύξεις απ᾽ τις οικογένειες των θεμάτων, αλλά και των δραστών και με την Candice DeLong, criminal profiler των υποθέσεων, καταλαβαίνεις πως ποτέ δε ξέρεις πότε θα γυρίσει αυτός ο διακόπτης στο μυαλό του καθενός.

Μετά από προτροπή φίλου, κάθισα κι εγώ να δω τη σειρά. Δε θα σας πω τις ιστορίες, θα σας πω μόνο ότι στα πρώτα δέκα λεπτά είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό με αυτά που έβλεπα. Ανακουφίστηκα όταν είδα πως παρέλειψαν τις σοκαριστικές σκηνές κι έμειναν μόνο στη περιγραφή.

Είναι απίστευτο το τι αφορμές υπήρξαν για τους φόνους. Όπως επίσης είναι ασύλληπτο το πόσα απ᾽ αυτά τα φρικαλέα εγκλήματα έγιναν με αφορμή το οικονομικό όφελος.
Παράλληλα, οι ψυχικές και νοητικές ασθένειες που περιγράφει, πιθανότατα να μην γίνονταν ποτέ γνωστές σε εμάς. Το ξέρετε πως υπάρχει νόσημα αποκαλούμενο ως «Σύνδρομο του ήρωα»; (Επεισόδιο δε λέω, για να σας παροτρύνω να το δείτε) .

Σαφέστατα κάποιες απ᾽ αυτές είτε τη γλίτωσαν από ένα γερό άλλοθι, είτε δε τις έπιασαν ποτέ, αν κι είναι ελάχιστες αυτές οι εξαιρέσεις.

Στην Ελλάδα όλως περιέργως δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερα τέτοια κρούσματα. Με εξαίρεση δυο, τρεις υποθέσεις που συντάραξαν το πανελλήνιο τη δεκαετία του ’90 κυρίως.

Όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν εν δυνάμει δολοφόνο. Σε κάποιους ανθρώπους αφυπνίζεται, σ᾽ άλλους κοιμάται και δεν ξυπνάει ποτέ και σ᾽ άλλους όχι μόνο ξυπνάει, αλλά ενεργεί και θερίζει.

Ωστόσο θα πρέπει να πούμε πως στις γυναίκες λόγω υπερευαισθησίας και νεύρων που οφείλονται στις ορμόνες ξαναλέω, είναι πιο συχνή η αφύπνιση αυτή.

Παρ’ όλα αυτά, πέρα από τις ορμονικές διαταραχές, δε γίνεται ένας άνθρωπος να ξυπνήσει μια μέρα και ν᾽ αποφασίσει να σκοτώσει. Συνήθως θα οφείλεται σε κάποια εγκεφαλική διαταραχή που προφανώς ο δράστης δε γνωρίζει ή δεν αναγνωρίζει, ή σε κάποιο άσχημο παιδικό βίωμα.

Πολλές απ᾽ τις γυναίκες αυτές δήλωσαν αργότερα είτε στη κατάθεσή τους, είτε στη φυλακή πως δεν κατάλαβαν ούτε και θυμούνται γιατί και πώς το έκαναν. Ήταν σαν να ήταν κάποιος άλλος.
Βέβαια υπάρχουν κι εκείνες που δε δείχνουν καμία απολύτως μεταμέλεια.

Αξίζει να δείτε κάποια απ᾽ τα επεισόδια, για να σκεφτείτε πως υπάρχουν και χειρότερα πράγματα τελικά από λίγα νεύρα που αντιμετωπίζονται.

Καλού κακού, όμως, μην πάτε και πολύ κόντρα στη γυναικεία φύση γιατί τα ξεσπάσματά της δεν είναι και τα καλύτερα.
ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σπουδάζω στο τμήμα μουσικών σπουδών Ιονίου πανεπιστημίου. Ζω για τη μουσική ,μέσα απ' τη μουσική. Είμαι τελείως αυθόρμητη και με μια υπερβολική δόση τρέλας. Στην παρέα μου διαθέτω το τίτλο της «μαμάς» και δικαιολογημένα, αφού είμαι σε μεγάλο βαθμό υπερπροστατευτική με αυτούς που αγαπάω. Είμαι λάτρης του χιούμορ και το υποστηρίζω όπου βρεθώ. Είμαι ερωτευμένη με τη ζωή και πιστεύω πως ωραίο είναι το να υπάρχεις, αλλά το να ζεις έχει τη δική του μαγεία.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top