728x90 AdSpace

5 Φεβ 2016

Ellen Skaroni: Με πίστη στον εαυτό σου καταφέρνεις τα πάντα - Κατερίνα Μοχράνη - 5 Φεβ 2016


Η Ellen Skaroni (Ελένη Σκαρώνη) είναι μια νεαρή και ταλαντούχα κοπέλα απ’ την Αθήνα, η οποία κατάφερε, παρά το νεαρό της ηλικίας της και την οικονομική κρίση, να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Πρόκειται για μια εκκολαπτόμενη σχεδιάστρια μόδας, με μεγάλες βλέψεις και προσδοκίες που με το πείσμα, το ταλέντο της αλλά και την υπέρμετρη φαντασία της καταφέρνει με αργά και σταθερά βήματα να γράψει τη δική της μεγάλη ιστορία στον χώρο της μόδας.


Τι είναι για σένα η «μόδα»;
Μόδα για μένα είναι καθετί υλικό, και καθημερινό με στιλιστικό χαρακτήρα, το οποίο ο άνθρωπος δημιουργεί ή ανακυκλώνει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε εποχή.


Ήταν από μικρή το όνειρό σου να γίνεις σχεδιάστρια;
Ναι! Απ᾽ τα πρώτα χρόνια της εφηβείας μου ήθελα να ασχοληθώ με το σχέδιο μόδας. Εξάλλου, ήμουν καλλιτεχνική φλέβα και πάντα οι ασχολίες μου ήταν καλλιτεχνικές!


Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα στο χώρο της μόδας;
Με το που τελείωσα την σχολή,  κέρδισα σ ‘ έναν διαγωνισμό μόδας και από ᾽κει ξεκίνησε το ταξίδι για μένα.


Έχεις πραγματοποιήσεις σπουδές πάνω στον τομέα της μόδας. Θεωρείς πως πρέπει όποιος εμπλέκεται με τη μόδα, να έχει σπουδάσει πάνω σ’ αυτό ή χρειάζεται μόνο πάθος, έμπνευση και δημιουργικότητα;
Η γνώση είναι το κλειδί για όλες τις πόρτες που θα ανοίξεις ή θα σου ανοιχτούν. Οπότε, αν την συνδυάσεις με αγάπη και δημιουργικότητα σίγουρα θα έχεις απίστευτο αποτέλεσμα! Και φυσικά, ένα ωραίο πτυχίο.


Έχεις συνεργαστεί με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου. Αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα για να εξελιχθείς και να ξεκινήσεις να αφήσεις το στίγμα σου στον χώρο της μόδας;
Κάθε άνθρωπος που έρχεται στο δρόμο σου, είναι σημαντικός παράγοντας διότι έχει να σου μεταφέρει τις εμπειρίες του, είτε είναι καλές, είτε όχι, κι εσύ μπορείς μέσα απ’ αυτές να μάθεις πολλά πράγματα!


Πώς νιώθεις που σε τόσο μικρή ηλικία έχεις πραγματοποιήσει το όνειρό σου κι έχεις φτάσει σε σημείο να έχεις δικό σου ατελιέ;
Νιώθω σαν να έχουν πάρει τα πράγματα στη ζωή μου τη φυσική τους πορεία!  Δεν νιώθω κάτι το διαφορετικό.


Ήταν δύσκολο να στηριχτείς στα πόδια σου μόνη σου;
Η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται, αλλά με γερό στομάχι και πίστη στον εαυτό σου, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!


Σχεδιάζεις άψογα. Τι είναι πιο δύσκολο; Να σχεδιάσεις ένα ρούχο ή να το δημιουργήσεις; 
Ο συνδυασμός αυτών των δύο. Απ’ τον σχεδιασμό ενός ρούχου, μέχρι τη δημιουργία του είναι ένας πολύ μεγάλος δρόμος! Κι εγώ συνήθως μέχρι την τελευταία στιγμή κάνω αλλαγές.


Όταν προκύπτει μια δυσκολία πώς την αντιμετωπίζεις;
Της χαμογελάω και κάνω, πραγματικά, ό,τι καλύτερο μπορώ για να την αντιμετωπίσω, έχοντας πάντα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


Έχεις σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσεις;
Να τα παρατήσω γενικά, όχι. Αλλά, εκείνη την στιγμή, ναι! Τι εννοώ; Σε μια δυσκολία ή πάνω στην πολλή δουλειά. Τότε, ναι! Κάνω, όμως, ένα διάλειμμα και επιστρέφω με καθαρό μυαλό για τη συνέχεια!


Τι μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για σένα;
Έμπνευση για μένα είναι η γνώση.  Το καθετί  που μπορεί να σου ξυπνήσει τις αισθήσεις και σε κάνει να βλέπεις, να ακούς αλλά και να νιώθεις τον κόσμο γύρω σου. Τότε είναι που ενεργοποιείται η φαντασία σου.


Υπάρχει κάποιος σχεδιαστής ή κάποιος άνθρωπος του χώρου, ο οποίος να είναι ο μέντοράς σου ή το πρότυπό σου;
Φυσικά κι υπάρχει. Η Coco Chanel κι o Karl Lagerfeld!


Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια; Έχεις βλέψεις για μια καριέρα στο εξωτερικό;
Εννοείται! Αρχικά όμως, φαντάζομαι τον εαυτό μου εδώ στο ατελιέ. Να βρίσκεται με κόσμο που να του αρέσει να δημιουργεί και να ετοιμάζει τη συλλογή μας για το εξωτερικό.


Πώς έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη δουλειά σου αλλά και την προσωπική σου ζωή;
Αρκετά, όπως και την καθημερινότητα όλων μας. Βέβαια, προσπαθώ να μην το βάζω κάτω και να την αντιμετωπίζω με αισιοδοξία.


Γνωρίζω πως έχεις πολύ απαιτητικό πρόγραμμα. Πώς καταφέρνεις σε μια τόσο νεαρή ηλικία να συνδυάζεις δουλειά και ζωή;
Εύκολα! Απλά έχω λιγοστέψει τις ώρες του ύπνου μου! Κατά τ’ άλλα όλα είναι ίδια!


Ποια θα είναι τα βήματά σου από εδώ και πέρα;
Σταθερά και φυσικά, δημιουργικά!


Πού μπορεί να βρει εσένα και τα ρούχα σου όποιος ενδιαφέρεται;
Στο ατελιέ μου στην πλατεία Καρύτση 6,  πάνω απ᾽ το θέατρο Μουσούρη.


Ποια είναι η  καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει και θα ήθελες να την μοιραστείς με τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο της μόδας;
Ότι για να αποκαλείς τον εαυτό σου σχεδιαστή και δημιουργό, πρέπει να ξέρεις όλα τα στάδια που περνάει ένα ρούχο! Απ’ την αρχή του, μέχρι την ώρα που θα είναι έτοιμο στην σακούλα του και θα το παραδώσεις στον πελάτη!


Δώσε ένα μήνυμα σ’ όλους τους αναγνώστες του ilov.gr.

«Αν πιστεύεις στον εαυτό σου τότε μ’ έναν μαγικό τρόπο όλα πραγματοποιούνται!»


(Συνέντευξη από την Κατερίνα Μοχράνη για το ilov.gr)
Κατερίνα Μοχράνη

Κάποτε ρωτήθηκα αν ζω ή υπάρχω κι ακόμα ψάχνω τη σωστή απάντηση. Νηπιαγωγός με κοινωνικές ευαισθησίες. Εθισμένη στην καφεΐνη, στις αμερικανικές σειρές, στις ταινίες και στη μουσική. Αδυνατώ να αντισταθώ σε οποιοδήποτε βιβλίο και στον έρωτα -αν κι ακόμα τον ψάχνω και μάλλον στα λάθος μέρη!-. Αθεράπευτα ρομαντική και λάτρης των λέξεων. Αν θες σε αγαπήσω, φρόντισε να είσαι αντίθετος από μένα. Αν όχι, καλή καρδία!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top