728x90 AdSpace

Latest Articles

26 Φεβ 2016

Οι ομορφότερες στιγμές δεν έγιναν check-in - Unknown - 26 Φεβ 2016


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διεισδύσει στην καθημερινότητά μας. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Μέσα απʾ τον κυβερνοχώρο εκφράζουμε τις απόψεις και τα συναισθήματά μας, δηλώνουμε την παρουσία μας σʾ ένα χώρο, δημοσιεύουμε φωτογραφίες μας, αναζητάμε συντρόφους ή φίλους, διαφημίζουμε τη δουλειά μας ή και τη ζωή μας.


Ας σταθούμε όμως στο γεγονός ότι υπερεκθέτουμε τη ζωή μας. Υπερφορτώνουμε τους διαδικτυακούς μας φίλους με πληροφορίες αδιάφορες για εκείνους. Κοινοποιούμε την ακριβή μας τοποθεσία, δηλώνοντας παράλληλα για ποιο λόγο βρισκόμαστε στο συγκεκριμένο σημείο, πώς αισθανόμαστε για αυτό και ποιος μας συνοδεύει.

Γεμίζουμε το προφίλ μας με φωτογραφίες, check-in κι οτιδήποτε αφορά την προσωπική μας ζωή. Το ερώτημα είναι: περνάμε πραγματικά όμορφα εκεί που βρισκόμαστε ή απλά προσπαθούμε να πείσουμε ότι η ζωή μας είναι φανταστική, γεμάτη από συναρπαστικές κι ανεκδιήγητες στιγμές που μόνο μέσω κοινοποιημένων φωτογραφιών σε διαδικτυακά μέσα μπορούν να εκφραστούν;

Αυτό που πρέπει να διερωτηθεί κανείς είναι πως όταν πραγματικά περνάμε όμορφα, δεν έχουμε την ανάγκη να πληροφορήσουμε τους «φίλους» μας για αυτό.

Σχεδόν θα ξεχάσουμε την ύπαρξη του κινητού τηλεφώνου μας και δε θα σπεύσουμε να ρωτήσουμε τον κωδικό του wi-fi, αλλά θʾ αφεθούμε στη μεγαλειότητα της στιγμής. Θα την απαθανατίσουμε για να την κρατήσουμε ως μια ιδιαίτερη ανάμνηση κι όχι για να τη μοιραστούμε με τους 500 διαδικτυακούς μας φίλους.

Οι ομορφότερες φωτογραφίες είναι περασμένες στο αρχείο του υπολογιστή μας κι όχι κοινοποιημένες στο προφίλ μας. Κάθε όμορφη ανάμνησή μας μένει χαραγμένη στην καρδιά μας κι όχι αναρτημένη στα κοινωνικά δίκτυα.

Σκέψου να βρισκόσουν σʾ ένα εξωτικό νησί όπως οι Μαλβίδες. Θα είχες αφεθεί στις μοναδικές στιγμές που θα ζούσες στον επίγειο παράδεισο χωρίς να σκέφτεσαι το iphone σου.

Σκέψου μια όμορφη ερωτική στιγμή. Θα είχες την επιθυμία να την επιδείξεις; Μήπως τελικά αυτό που θέλουμε είναι να προβάλλουμε στη διαδικτυακή μας παρέα πως περνάμε  υπέροχα, χωρίς όμως αυτό να συνάδει πάντα με την πραγματικότητα;

Μην παρασυρθείς από τον κυκεώνα που έχουν δημιουργήσει τα κοινωνικά μέσα. Εξάλλου η επικοινωνιακή υπερφόρτωση, δηλαδή ο βομβαρδισμός πληροφοριών σχετικά με εμάς, υπερφορτώνουν και τις σχέσεις με αποτέλεσμα να χάνονται τα πραγματικά νοήματα.

Δεν έχει κανείς την ανάγκη να μάθει τι έφαγες χθες ή αν κοιμήθηκες καλά. Θα αδιαφορήσει εάν τον πληροφορήσεις για τον καινούργιο καναπέ που αγόρασες ή τη διαμάχη που είχες με το αφεντικό σου. Αν μέσα σε όλα αυτά προσθέσεις ότι  βρήκες την εργασία που πάντα ονειρευόσουν πιστεύεις πως μέσα σε αυτήν την υπερπληθώρα πληροφοριών θα το λάβει κανείς υπόψιν του; Προφανώς όχι!

Ακόμα κι αν επιθυμείς να το κάνεις προσπάθησε να διατηρήσεις έναν  έλεγχο των προσωπικών σου δεδομένων για να διατηρήσεις και τον έλεγχο της ιδιωτικής σου ζωής.
Εξάλλου όπως προείπαμε όταν πραγματικά απολαμβάνεις τη στιγμή , δε θα επιδιώξεις να γίνει αντιληπτή από όλους.

Γιατί οι καλύτερες στιγμές δεν έγιναν check in, μόνο heart-inked!




  • Facebook Comments
Scroll to Top