728x90 AdSpace

Latest Articles

4 Μαρ 2016

Δεν είμαστε ό,τι φαινόμαστε - Κυριακή Τσανικίδη - 4 Μαρ 2016


Οι άνθρωποι κρίνουν. Πάντα θα έχουν διάχυτο το μικρόβιο της επιθυμίας να βγάζουν συμπεράσματα για την προσωπικότητα ενός ατόμου χωρίς να έχουν συναναστραφεί μαζί του, πάρα μόνο κρίνοντας εκ του ασφαλούς μέσα από την εικόνα του.


Θα κρίνουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Θα καταπιαστούν από οτιδήποτε βλέπουν για να βιαστούν να το αποκαλέσουν «ψώνιο», «φρικιό», «χαζό», «έξυπνο», «δυναμικό», «αδύναμο».

Λίγες από αυτές τις λέξεις θα ειπωθούν για να χαρακτηρίσουν έναν άνθρωπο από τα ρούχα που επέλεξε να φορέσει, από το χρώμα των μαλλιών του, από το ύφος του, από το αμάξι που οδηγάει, από τις φωτογραφίες που αναρτά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Από κάθε τι θέλει ο καθένας μας να δείξει στους άλλους.

Θα σπεύσουν να προσδώσουν λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, χαρακτηρισμό του εσωτερικού του κόσμου πολλές φορές άρδην διαφορετικό της πραγματικότητας.

Από μια εικόνα που σερβίρει κάποιος πώς μπορείς να τον αποκωδικοποιήσεις εσωτερικά; Πώς μπορείς να κρίνεις έναν άνθρωπο όταν δεν είσαι σε τριβή μαζί του ή δεν ήσουν ποτέ; Δεν είμαστε ό,τι φαινόμαστε και δε θέλουμε να δείχνουμε πάντα αυτό που είμαστε!

Υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν δυναμικοί ή υπερόπτες. Αυτό ίσως αποδοθεί στο ύφος που έχουν ή στο κουστούμι που φοράνε ή ακόμα και στη δουλειά που κάνουν. Μπορεί ένα τέτοιο άτομο να θέλει να δείξει αυτήν την εικόνα του δυναμικού, δυνατού και γεμάτου αυτοπεποίθηση.

Πολλές φορές, όμως, αυτό δε συνάδει πάντα με τη δική του «μυστική» αλήθεια.  Ίσως εκεί μέσα να κρύβεται μια ψυχή γεμάτη ευαισθησία και μηδαμινή εσωτερική δύναμη.

Θα συναντήσεις ανθρώπους με τατουάζ και σκουλαρίκια. Θα βιαστείς να πεις ότι πρόκειται για αλητόπαιδα που ασχολούνται μόνο με την τέχνη του σώματος. Κι όμως εκείνα τα παιδιά που βιάστηκες να υποβαθμίσεις ίσως να σπουδάζουν ή να έχουν μυαλό και γνώσεις που μπορεί να διαπερνούν τις δικές σου.

Θα συναντήσεις γυναίκες που θα είναι προκλητικά ντυμένες και θα τις κακοχαρακτηρίσεις. Εκείνες ίσως να είναι πιο ηθικές από εσένα. Το έχεις σκεφτεί;

Τα παραδείγματα είναι πολλά και ποικίλα. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι, καλώς ή κακώς, υπάρχει η τάση να κρίνουμε από την εικόνα κάποιου. Είναι μεγάλο λάθος να βάζουμε ταμπέλες λόγω εμφάνισης.

Εάν κάποιος θέλει να βάψει τα μαλλιά του φούξια, δεν έχει να λογοδοτήσει σε κανέναν και δεν πρέπει να είναι κατακριτέο. Πάψε να βάζεις στο περιθώριο ανθρώπους λόγω των ρούχων, των μαλλιών και άλλων οφθαλμοφανών χαρακτηριστικών.

Γνώρισε αυτούς τους ανθρώπους για να μπορείς να έχεις μια άποψη εμπεριστατωμένη, βαθύτερη και όχι επιφανειακή. Μην ξεχνάς τη λαϊκή ρήση πως «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά».


Κοίταξε λίγο παραπέρα από την εικόνα γιατί είναι σαν ένα περιτύλιγμα που δεν έχει να υποδηλώσει τίποτα για το εσωτερικό ενός δώρου!  Έτσι και η εμφάνιση τίποτα δεν μπορεί να μας υποδείξει για τις ψυχές των ανθρώπων.



Κυριακή Τσανικίδη

Στην Αθήνα γεννημένη Μεγάλη Πέμπτη τον Απρίλιο του 1991. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όνειρο μου από μικρή η δημοσιογραφία με ιδιαίτερη έφεση στην αρθρογραφία. Αγάπη και έρωτας το αγαπημένο μου θέμα. Έντονη προσωπικότητα με ευαίσθητες πτυχές. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω πράγματα. Η περιέργεια χαρακτηριστικό μου στοιχείο. Για 'μένα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να ευτυχήσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη για τη δουλειά του και η εύρεση του άλλου του μισού!. Πολύ ρομαντική για την εποχή μας. Θα με ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top