728x90 AdSpace

Latest Articles

6 Μαρ 2016

Έρανος Ν.Δ: Δώσε και σώσε - Δώρα Καρακεχαΐδου - 6 Μαρ 2016


Σου περισσεύουν λεφτά; Δεν ξέρεις πού να τα επενδύσεις για να πιάσουν τόπο; Τώρα ο πολυαγαπημένος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κούλης, έχει τη λύση! Με το μοναδικό σλόγκαν «Λίγα από πολλούς» και τη φάτσα του να στολίζουν την νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, μπορείς κι εσύ να συμμετέχεις στη χρηματοδότηση του κόμματος.


Εδώ και δύο μέρες, έχει γίνει της κακομοίρας στο Twitter με το #eranos_nd. Όταν το είδα, η αφελής, πίστεψα πως η ΝΔ κάνει έρανο για τους πρόσφυγες.
«Είδες όμως; Καμιά φορά γίνονται και όμορφες κινήσεις από τα κόμματα», σκέφτηκα. Αυτό, βέβαια, μέχρι να δω περί τίνος πρόκειται, γιατί μετά η πίεση μου ανέβηκε σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα.

Για να μην στα πολυλογώ, αποφάσισε ο Κούλης να δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας ο καθένας από εμάς μπορεί να χρηματοδοτήσει το κόμμα. Οι επιλογές που δίνει είναι από 5 έως 50€, ενώ υπάρχει και ανοιχτό πεδίο όπου μπορείς να συμπληρώσεις ο ίδιος το ποσό που θέλεις να καταβάλεις, μην τυχόν και θες να δώσεις κανένα πεντακοσάρικο και δεν έχεις την επιλογή, ρε παιδί μου.

Αρκετά ελλιπής θα έλεγα. Ξεχάσανε να βάλουν κουτάκι γι’ αυτούς που θέλουν να τους δώσουν τους όρχεις τους, για να μιλήσω και κυριλάτα, και, πιστέψτε με είναι πολλοί, αν κρίνω από όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Μέσω, λοιπόν, της εν λόγω πλατφόρμας, ο Κούλης σκοπεύει, όχι να μειώσει τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης προς το κόμμα του, αλλά να τα χρησιμοποιήσει για καλύψει τα έξοδα του κόμματος. Όσον αφορά τα χρήματα από την κρατική επιχορήγηση που παραμένουν τα ίδια, αυτά θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή του χρέους της ΝΔ. Κι αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά ο ίδιος σε ομιλία του στις 3/3.

Αυτό σημαίνει, αγαπητέ φορολογούμενε, ψηφοφόρε και μέλος της ΝΔ, ότι θα συνεχίσεις να πληρώνεις, όπως όλοι μας, μέσω της φορολογίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, αλλά θα βάλεις κι άμεσα το χέρι σου στην τσέπη για το κόμμα σου.

Μα τι έξυπνη πολιτική κίνηση, τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα καταφθάνουν πρόσφυγες που δεν έχουν να φάνε, να κοιμηθούν και να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα! Για ποιο λόγο άλλωστε, να κάνεις π.χ. κάτι αντίστοιχο γι’ αυτούς τους ανθρώπους, τη στιγμή που στις επόμενες εκλογές δε θα μπορούν να σε ψηφίσουν;

Μια ακόμη καλύτερη ιδέα και πιο αποτελεσματική, είναι ψάξει για χορηγούς. Κάθε φορά που θα βγαίνει να μιλήσει να πέφτει σηματάκι «η ομιλία περιέχει τοποθέτηση προϊόντος» και μέσα στην ομιλία του να πετάει πού και πού σε άκυρα σημεία το σλόγκαν της εταιρείας. Ή πριν την είσοδο του στη Βουλή να βγαίνει κάποιος και να μας λέει «η παρουσία του κόμματος στο κοινοβούλιο, είναι μια ευγενική χορηγία της Siemens», μιας που έχουν και την προϊστορία.

Μεταξύ μας τώρα, ευτυχώς που οι παππούδες που έπιναν νερό στο όνομα του Καραμανλή, δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν το ίντερνετ. Πάει η σύνταξη! Κι όχι τίποτα, πώς θα έβγαζαν το μήνα δύο οικογένειες, γιατί πλέον από μια σύνταξη ζει ο κόσμος.

Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά πάντως, σαν κίνηση ήταν καλή. Το να προσπαθεί ένα κόμμα να στηριχθεί στα μέλη του είναι σίγουρα κάτι θετικό.  Όμως, για να είναι επιτυχημένη μια πολιτική κίνηση, υπεισέρχονται δύο πολλοί βασικοί παράγοντες. Πρώτον, το κίνητρο και δεύτερον η χρονική στιγμή.

Το κίνητρο θα ήταν καλό, αν ο σκοπός της κίνησης ήταν να μηδενιστεί η κρατική επιχορήγηση. Εδώ το παλικάρι, θέλει και την κρατική επιχορήγηση, κι όλον τον μισθό του ανέπαφο, κι επιπρόσθετα χρήματα για τη λειτουργία του κόμματος. Κοινώς, θέλει να πληρώσει το κράτος την κακή διαχείριση των προηγούμενων ηγεσιών της ΝΔ, και τα μέλη του να πληρώνουν για την λειτουργία της.

Όσοι έχετε δάνεια στις τράπεζες, κάντε έναν έρανο. Με τα χρήματα από αυτόν να βγάζετε τον μήνα σας, και τον μισθό σας να τον χρησιμοποιείτε για να αποπληρώνετε τα χρέη σας. Καλή φάση. Όσον αφορά τη χρονική στιγμή, δεν χρειάζεται να πω κάτι νομίζω. Μια ματιά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και στα ενημερωτικά site, δίνει την απάντηση.

Πάντως το σλογκανάκι καταπληκτικό, οφείλω να ομολογήσω. Σου λέει δε ζητάω πολλά, ζητάω λίγα από πολλούς. Το γεγονός, βέβαια, ότι πιστεύει ακόμα ότι είναι πολλοί, με ξεπερνά!


Εν πάση περιπτώσει. Μην ακούτε τι λέω εγώ. Εσείς, δώστε και σώστε!
Δώρα Καρακεχαΐδου

Τρελή, πόντια και Σαλονικιά. Έχω και ένα πρόβλημα με τη χαζομάρα στον κόσμο... Μ’ ενοχλεί. Γράφω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και γράφω για να καθαρίσω το μέσα μου. Αποφάσισα και να το σπουδάσω. Εδώ μιλάμε για τις σχέσεις. Χωρίς τις σχέσεις δεν είσαι τίποτα φίλε μου. Από μία σχέση γεννήθηκες, μέσα από μία σχέση έζησες και για κάποια σχέση θα παλεύεις πάντα. Οικογένεια, έρωτας, φιλία. Μόνο το όνομα αλλάζει.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top