728x90 AdSpace

Latest Articles

8 Μαρ 2016

Γιατί η γυναικοπαρέα είναι αξία ανεκτίμητη στον χρόνο - Μαρίνα Μαγουλιανού - 8 Μαρ 2016


Οι γυναίκες, λένε, είναι το αλάτι της γης. Όχι άδικα. Κάθε μέρα καλούνται να ενσαρκώσουν απίστευτα πολλούς ρόλους με επιτυχία.


Γυναίκα, να διατηρεί τη θηλυκότητα της και να είναι ευπαρουσίαστη. Εργαζόμενη, υπεύθυνη και συνεπής, διεκπεραιώνει την καθημερινή της ατζέντα. Ερωμένη, επιθυμητή και παιχνιδιάρα. Δελεαστική για τον σύντροφό της. Μητέρα, κοντά στα παιδιά της, να αφουγκράζεται κάθε τους ανάγκη και ν΄ ανησυχεί  για το μέλλον τους.

Ο εαυτός της, ναι, σε μια φορτωμένη καθημερινότητα, χρειάζεται να βολέψει και λίγο χρόνο για την ίδια, όπου θα απεκδυθεί τους ρόλους της και θα χαλαρώσει.

Πώς τα καταφέρνουν αλήθεια; Ένα είναι το θαυματουργό μυστικό: οι φίλες!

Έχεις βρεθεί ποτέ σε γυναικοπαρέα; Το εύρος και ο αριθμός των θεμάτων που τίθενται επί τάπητος μέσα σε μία μόνο ώρα, μπορούν να κάνουν το κεφάλι σου να γυρίζει! Σαν να βλέπεις αγώνα πινγκ-πονγκ, πολλές φορές χάνεις την μπάλα!

Από την τελευταία πετυχημένη συνταγή για πιπερόπιτα, τις ιώσεις που κυκλοφορούν, ρούχα μέχρι θέματα θρησκείας και ψυχολογίας! Με τόσα πράγματα καθημερινά στο κεφάλι μιας γυναίκας, δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά! Όλα αυτά διανθισμένα με άπειρα τιτιβίσματα και χειρονομίες. Με καφεδάκι ή κρασί, με πυτζάμες στο σπίτι ή συνδυασμένο με βόλτα στα μαγαζιά. Παντός καιρού!

Μια φίλη μου πρόσφατα, συζητώντας με το σύζυγο της, περιέγραψε λακωνικά αλλά γλαφυρά τις ανδροπαρέες και τις γυναικοπαρέες.
«Όταν πας με τους φίλους σου για καφέ, γλαρώνετε και χαζεύετε. Κάθε πέντε λεπτά ανταλλάσσετε από μια κουβέντα, τύπου ουγκ. Εμείς μιλάμε ακατάπαυστα και για τα πάντα».

Ναι, οι γυναικοπαρέες είναι μια φοβερή βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης, συμπαράστασης και ο ιερός κύκλος που μπορούμε  να εναποθέσουμε λίγο από το φορτίο μας και να πάρουμε μια ανάσα. Το εξομολογητήριο μας και η στιγμή που ξαναγινόμαστε κοριτσάκια και χαζογελάμε για τα πάντα! Το δίχτυ ασφαλείας για ότι κακό κι άσχημο μας συμβεί, το brainistorming που γίνεται σε θέματα που θέλουν λύσεις.

Όταν, δε, τα πράγματα είναι τρικυμιώδη στα ερωτικά μας, εκεί να δεις! Έχεις τις φίλες σου για να τα βγάλεις όλα από μέσα σου, να κλαφτείς με την ησυχία σου, να αναλύσετε μαζί τα πάντα και να καταστρώσετε στρατηγικό σχέδιο δράσης.

Πολλοί λένε ότι δεν υπάρχουν πραγματικές φιλίες ανάμεσα στις γυναίκες. Ότι παίζει ζήλια και κομπλεξάρισμα που κάνει τη φιλία μεταξύ τους ανέφικτη. Θα διαφωνήσω! Δε λέω ότι είναι εύκολο να βρεις φίλες πραγματικές και καρδιακές. Ο χρόνος όμως, τελικά ξεκαθαρίζει ποια άτομα είναι για να μείνουν κοντά σου. Αλλά όταν επιτέλους βρεις εκείνες που αξίζουν να λέγονται φίλες σου, νιώθεις ευλογημένη.

Σύμφωνα με έρευνα της ιατρικής σχολής του Stanford, για έναν άντρα το καλύτερο που έχει να κάνει  για να προστατέψει την υγεία του είναι να παντρευτεί. Για μια γυναίκα, να καλλιεργεί και να περνά χρόνο με τις φίλες της. Στις φίλες τους ανοίγουν την ψυχή τους κι εκτονώνουν τα άγχη τους.

Την επόμενη φορά λοιπόν που η σύντροφός σου πει ότι πάει για καφέ με τις φίλες της, μη μουτρώσεις, μην κρεμάς πλερέζα, απλά σκέψου ότι θα σου έρθει πίσω πιο ανάλαφρη. Πάει για την τακτική της ψυχανάλυση. Η ατζέντα βέβαια, περιλαμβάνει κι εσένα, πράγμα για το οποίο πρέπει να χαίρεσαι.


Ή μήπως προτιμάς να εκτονωθεί πάνω σου;


Μαρίνα Μαγουλιανού

Γεννήθηκα σ' ένα νησί ηλιόλουστο, μέσα στην κάψα του καλοκαιριού, την ώρα που ο ήλιος ακρακουμπούσε την θάλασσα. Είμαι πλάσμα των αντιθέσεων, καρπός πάθους άκρατου αλλά και παιχνίδι της τύχης. Τα χρόνια που τριγυρίζω, τα με τον καλύτερο τρόπο: γνωρίζω και αγαπώ ανθρώπους. Βρίσκω το θαύμα και τη μαγεία που κρύβει η καθημερινότητα. Νιώθοντας καταραμένη (Στοιχειωμένη από το όραμα ενός καλύτερου κόσμου, δεν μπορώ να επαναπαυτώ και να βολευτώ σε μια οριοθετημένη, τακτοποιημένη ζωή) αποφάσισα να κάνω τον εαυτό μου καλύτερο και να τον μοιραστώ μέσω της τέχνης. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top