728x90 AdSpace

Latest Articles

6 Μαρ 2016

Η συγκατοίκηση θέλει γερό στομάχι - Unknown - 6 Μαρ 2016


Ξυπνάς το πρωί. Περιμένεις τη μάνα σου να ανοίξει τα παράθυρα παρόλο που έξω η θερμοκρασία είναι λίγο χαμηλότερη από αυτή στο Νευροκόπι. Μετά θυμάσαι ότι δε μένεις πλέον με τη μάνα σου. Υπάρχει θεός τελικά.


Υπάρχει ένα στάδιο μεταξύ ύπνου και ξύπνιου στο οποίο το μυαλό σου παίζει παιχνίδια. Είσαι σε αυτό το στάδιο. Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, νόμιζες ότι θα σε ξυπνήσουν βίαια την ώρα που βλέπεις όνειρο ότι κάνεις μπάνιο μέσα σε Nutella. Πλέον όμως συγκατοικείς με την κοπέλα σου κι αυτό από τη μία μεριά είναι καλό.

Δε μυρίζει πια το σπίτι σου σαν στάβλος, τρως πού και πού και κανένα υγιεινό φαγητό. Όλα βέβαια έχουν ένα τίμημα.

Όπως σηκώνεσαι από το κρεβάτι και πας στο μπάνιο, θυμάσαι τις παλιές καλές μέρες που το μπάνιο ήταν αντρικό. Το οποίο φυσικά σήμαινε ότι ήταν χάλια αλλά δεν έμπαινες μέσα να βλέπεις χνουδωτά ροζ πραγματάκια πάνω στο νιπτήρα, και στη λεκάνη ακόμα, ή πολύχρωμες πετσέτες με λουλουδάκια. Τώρα μπαίνεις μέσα και βλέπεις καθαρές πετσέτες. Αποσμητικό. Καθαρό καθρέφτη. Απαράδεκτο.

Οι άντρες έχουν γενικά τεράστιο πρόβλημα στο να δεσμευτούν, κι αυτό θα πουν κάποιοι ότι οφείλεται στο ότι από τη φύση τους είναι πολυγαμικοί, τις περισσότερες φορές όμως είναι θέμα χαρακτήρα και όχι θέμα φύλου.

Αν έχεις μάθει να τα έχεις όλα έτοιμα απ᾽ τη μάνα σου και μετά όταν θα έρθει η κοπέλα σου να μείνετε μαζί της φέρεσαι με τον ίδιο τρόπο, θα σε παρατήσει σε 2 ημέρες. Χρειάζονται άπειρες αμοιβαίες υποχωρήσεις για να λειτουργήσει αρμονικά μια συμβίωση. Μπορεί βέβαια οι περισσότερες παραχωρήσεις να γίνονται από τον άντρα προς τη γυναίκα.

Αν ξεπεράσεις όμως το θέμα της παραβίασης του προσωπικού σου χώρου ακόμα και αν σου κρεμάσουν πίνακα με λουλούδια στο σαλόνι σαν τον Joey από τα φιλαράκια, τότε θα δεις τα καλά που έχει μια συμβίωση.

Είναι Σάββατο επιτέλους κι ειλικρινά το μόνο που θες είναι να αράξεις στον καναπέ, να σηκώνεσαι μόνο για τουαλέτα, και να βλέπεις σειρές μέχρι το βράδυ, κλείνοντας φυσικά τα παντζούρια για να μπαίνει ενοχλητικό φως απ᾽ έξω.

Η απομόνωσή σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ξέρεις ότι δεν πρόκειται να το κάνεις, όμως, γιατί πλέον δεν είσαι μόνος σου. Θα κάνετε πράγματα μαζί στον ελεύθερό σας χρόνο, αλλά πλέον ούτε εσύ ούτε αυτή δεν έχετε τον ελεύθερο χρόνο που είχατε πριν. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει ο καθένας αυτά που θέλει και τον ευχαριστούν, χωρίς παράλληλα να καταπατά ο ένας τον χώρο του άλλου.

Σίγουρα κάποια πράγματα κερδίζεις και κάποια χάνεις. Κερδίζεις μια πιο ποιοτική ζωή και έχεις λιγότερες πιθανότητες να σε φάνε ζωντανό οι αρουραίοι. Βέβαια, δεν εννοούμε ότι η συγκατοίκηση με τη σύντροφό σου έγινε με την προϋπόθεση να σου κάνει δουλειές, επειδή εσύ είσαι ένας άχρηστος που βράζει το ρύζι χωρίς νερό. Οι δουλειές πρέπει να μοιράζονται, γιατί είναι ο χώρος που ζείτε και οι δύο και πρέπει να είναι καθαρός. Πριν δε σε ένοιαζε να είσαι καθαρός. Τώρα είστε δύο όμως.

Κερδίζεις το να έχεις κάποιον να μιλήσεις όταν μπεις σπίτι σου, για να μην καταλήξεις τρελός στο τέλος να μιλάς στις άδειες καρέκλες. Κερδίζεις τον ποιοτικό χρόνο που περνάτε μαζί, είτε αν αυτό σημαίνει να δείτε μια ταινία, είτε να παίξετε κάποιο παιχνίδι, ή οτιδήποτε.

Μπορεί πριν να είχες τη δυνατότητα να δεις και τις 6 σεζόν του Lost σερί μέσα σε 4 μέρες και να έχεις γίνει ένα με τον καναπέ, σε βαθμό που να πρέπει μετά να σε ξεκολλήσουν από κάτω με σπάτουλα, αλλά η αίσθηση του κενού που σου άφηνε μετά όλο αυτό ήταν ανυπόφορη.

Όσα και αν κερδίζεις, δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις το γεγονός ότι η γυναίκα θα είναι πάντα γυναίκα. Πράγμα που σημαίνει παντού αρώματα, βαφές, καλλυντικά, ρούχα,  παπούτσια, το DVD του Fifty Shades of grey (όχι εντάξει, αυτό θα ήταν αιτία χωρισμού το λιγότερο), και πολλά άλλα.

Εάν είναι συνεννοήσιμη κι όχι όπως οι περισσότερες γυναίκες, δε θα τσακώνεστε μια βδομάδα αν είναι βραδιά Champions League και φέρεις σπίτι άλλους τρεις Ουρούκ Χάι που φωνάζουν και βρίζουν και θα τρώνε πίτσες και σουβλάκια 4 ώρες σερί. 

Ομοίως και συ θα πρέπει να συγκρατηθείς εκείνη τη φορά που θα έρθουν ξανά για να φτιάξουν τα νύχια τους πέντε γυναίκες στο σπίτι σου, και συ θα πρέπει να μεταναστεύσεις νομούς μακριά για να είσαι σε απόσταση ασφαλείας. Γιατί το να βλέπεις πέντε γυναίκες να μιλάνε για νύχια και να φτιάχνουν νύχια επί 8 ώρες είναι πιο εφιαλτικό και από το να βλέπεις στην Αννίτα Πάνια τον Κατμαν να κάνει τον Οδυσσέα στον Οδύσσεια.

Αν θέλεις να κρατήσεις μια σχέση και σε ενδιαφέρει να την κρατήσεις, πρέπει να κάνεις πολλά. Δεν θα πάθεις και τίποτα αν ρίχνεις κανένα σφουγγάρισμα για να μοιραστείτε τις δουλειές, ή αν σου πει ότι θέλει να την πας κάπου, να παρατήσεις το κάψιμο στο WOW και να πάτε εκεί που θέλει. Ναι. Ακόμα και αν είναι για ψώνια στα μαγαζιά.

Ναι. Θα πρέπει να φτάσεις μέχρι εκεί αν θες να διατηρήσεις τη σχέση σου. Δυστυχώς.

Δε γίνεται πάντα να συμφωνούν τα προγράμματά σας, μπορείς όμως να βρεις λίγο ποιοτικό χρόνο να περνάτε μαζί. Δεν είναι εύκολο, αλλά η αίσθηση ολοκλήρωσης που έχεις όταν βλέπεις ότι η σχέση δουλεύει αρμονικά, είναι μοναδική.

Μπαίνεις στο σαλόνι. Όλα καλά μέχρι τώρα, τα έχεις αντέξει όλα. Σκανάρεις το χώρο. Κάτι δεν πάει καλά. Και τότε το βλέπεις.

Η αφίσα του Star Wars που είχες κρεμάσει περήφανα πάνω από το γραφείο σου πλέον λείπει. Από τη μία μεριά έχει μια αφίσα με τόσα λουλούδια και τόσο γρασίδι που θα μπορούσε να είναι το cover artwork από το μικρό σπίτι στο λιβάδι, και από την άλλη μια αφίσα από το The Notebook.

To αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι (και όχι με την καλή έννοια).

Τα ξεχνάς όλα.


Χωρίζεις επί τόπου.



  • Facebook Comments
Scroll to Top