728x90 AdSpace

Latest Articles

12 Μαρ 2016

Οι serial killers που συγκλόνισαν με τα εγκλήματά τους - Christos Antonaros - 12 Μαρ 2016


Αμέτρητες φορές μπροστά στην μεγάλη οθόνη, έχουμε κρυφτεί πίσω από ένα μαξιλάρι, ή ότι βρούμε εύκαιρο, για να μην δούμε ένα κατά συρροή δολοφόνο να σκοτώνει το θύμα του. Τι γίνεται, όμως, όταν αντιληφθούμε πως αυτό που είδαμε στην οθόνη δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα;


Πόσες φορές έχουμε υπερασπιστεί τα πιστεύω μας κατά τη θανατικής ποινής, αλλά ακούμε κάποιες υποθέσεις για τις οποίες ελπίζουμε, έστω και υποσυνείδητα, ο δολοφόνος να εκτελεσθεί;

Για να θεωρηθεί ένας ύποπτος κατά συρροή δολοφόνος, θα πρέπει να έχει δολοφονήσει πάνω από τρία θύματα. Όπως Θα δούμε, παρόλα αυτά, οι παρακάτω φονιάδες είχαν πολλά παραπάνω.

10. Ted Bundy
Ίσως ο πιο ξακουστός δολοφόνος του 20ου αιώνα. Ο Bundy έδρασε στην Αμερική όπου και απήγαγε, βίασε και δολοφόνησε αμέτρητες νεαρές κοπέλες και γυναίκες. Τις γνώριζε σε δημόσιους χώρους και αφού τις παρέσερνε σε απόμερες τοποθεσίες, τις βίαζε και τις σκότωνε. Την μέρα που συνελήφθη στο διαμέρισμά του, βρέθηκαν 12 κεφάλια κάποιων από τα θύματα του, που κρατούσε ως τρόπαιο. Κατάφερε να δραπετεύσει δύο φορές πριν δικαστεί, όπου και σκότωσε τρεις ακόμα γυναίκες. Άφησε τη τελευταία πνοή του στη ηλεκτρική καρέκλα το 1989.

9. Charles Ng και Leonard Lake
Ο Κινέζος-Αμερικάνος κατά συρροή δολοφόνος πιστεύεται πως έχει βιάσει, βασανίσει και δολοφονήσει σε συνεργασία με τον Lake μεταξύ 11 με 25 θύματα, στο ράντσο του τελευταίου στο Calaveras County, στη California. Οι δύο εγκληματίες αρέσκονταν στο να βιντεοσκοπούν τα άρρωστα εγκλήματά τους, τα οποία και έφτασαν στα μάτια της δημοσιότητας μετά την σύλληψη του Lake, για άσχετη αιτία, και την αυτοκτονία του την ίδια μέρα. Λίγες μέρες μετά, θα συλλαμβάνονταν ο  Charles Ng καθώς για μικροκλοπή σε ένα πολυκατάστημα. Ύστερα από έρευνα στο ράντσο, η αστυνομία βρήκε ότι είχε απομείνει από τις άμοιρες γυναίκες. Όταν αποκαλύφθηκε πως ο Charles ήταν συνεργάτης του Lake, είχε ήδη διαφύγει στο Καναδά. Μετά από μακρόχρονη διαδικασία έκδοσης του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Charles καταδικάστηκε με θανατική ποινή για 12 φόνους.

8. John Wayne Gacy
Ο Gacy κακοποίησε σεξουαλικά και δολοφόνησε 33 νεαρά αγόρια, μεταξύ του 1972 με 1978 στο Σικάγο. Ξεγελούσε τα θύματά του, και τα έφερνε σπίτι του, για μικροδουλειές επί πληρωμής. Αντί αυτού, όμως, ο Gacy τους σκότωνε, πνίγοντας τους με λουρί. Έθαψε 26 θύματα κάτω από το σπίτι του, ενώ άλλα τα πέταξε στον ποταμό Des Plaines River. Καταδικάστηκε εις θάνατον για 33 φόνους το 1980· τον Μάιο του 1994 εκτελέσθηκε με θανατηφόρα ένεση.

7. Andrei Chikatilo
Γνωστός και ως ο «Χασάπης του Ροστόφ», κακοποίησε σεξουαλικά, δολοφόνησε και ακρωτηρίασε πάνω από 52 γυναίκες και παιδιά στη Ρωσία του 1978 έως και το 1990. Μετά από στενή παρακολούθηση, η Ρώσικη αστυνομία μάζεψε αρκετά στοιχεία ώστε να τον συλλάβει. Τον Απρίλιο του 1992, ομολόγησε 56 φόνους συνολικά. Οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν από τις αρχές με συλλαλητήριο να τον ελευθερώσουν, ώστε να τον σκοτώσουν οι ίδιοι. Το εκτελεστικό απόσπασμα αποτελείωσε τον Χασάπη του Ροστόφ, το Φεβρουάριο του 1994, όπου καταδικάστηκε για 52 φόνους.

6.Tommy Lynn Sells
Με 70 τουλάχιστον Θύματα στο δυναμικό της, θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες εγκληματίες που έδρασε ποτέ στο Τέξας. Συνελήφθη όταν ένα δεκάχρονο κορίτσι, παρά τις πληγές του, κατάφερε να ειδοποιήσει τους γείτονές της. Ύστερα, αφού το κοριτσάκι έδωσε την πλήρη περιγραφή της Sells στις αρχές, βοήθησε στη σύλληψη της και την θανατική της καταδίκη.

5. Gary Ridgway
Από τους δολοφόνους με τα περισσότερα θύματα στις Η.Π.Α., ο Ridgway συνελήφθη αρχικά το 2001 για 4 φόνους, αλλά ύστερα ομολόγησε πως δολοφόνησε το λιγότερο 70 γυναίκες την περίοδο 1980 με 1990. Από τις λίγες εξαιρέσεις, ο Ridgway απέφυγε την θανατική ποινή, μέσω της πλήρους συνεργασίας του με τις αρχές. Λόγω του αγαπημένου του μέρους να ξεφορτώνεται τα Θύματά του, ονομάστηκε «Green River Killer». Καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή για 49 φόνους.

4. Pedro Rodrigues Filho
Ο Βραζιλιάνος κατά συρροή δολοφόνος, συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών το 1973 για διάρρηξη και φόνο. Όταν αποφυλακίστηκε, ωστόσο, ξεκίνησε μια αιματηρή εκδίκηση από τη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών που ευθύνονταν για την δολοφονία της κοπέλας του. Στα 18 του είχε ήδη σκοτώσει 10 άτομα.  Όταν φυλακίστηκε πάλι, σκότωσε 47 συγκρατούμενους, ανάμεσά τους και ο ίδιος του ο πατέρας, ο οποίος ήταν στη φυλακή επίσης για φόνο. Η ποινή του έως σήμερα, έχει φτάσει τα 400 χρόνια κάθειρξης και τα θύματα του πιστεύεται πως ξεπέρασαν τα 71.

3. Daniel Camargo Barbosa
Ο Κολομβιανός Barbosa βίασε και σκότωσε πάνω από 150 νεαρά κορίτσια στη Κολομβία και το Εκουαδόρ, από το 1970 έως το 1980. Μετά την απόδρασή του από τις Κολομβιανές φυλακές και τη σύλληψη του στο Εκουαδόρ, ομολόγησε 71 δολοφονίες. Αποκάλυψε που είχε κρύψει όσα πτώματα δεν είχαν βρεθεί έως τότε και περιέγραψε με λεπτομέρεια πως έκοβε τα θύματά σε κομμάτια μετά από κάθε βιασμό. Η ποινή του στο Εκουαδόρ ήταν 16 χρόνια. Δεν διαβάσατε λάθος· αυτή είναι η μεγίστη ποινή. Προτού αποφυλακιστεί, ωστόσο, δολοφονήθηκε στις φυλακές από συγγενή θύματος.

2. Dr Harold Shipman
Ο Άγγλος Ιατρός ήταν ένας από τους κατά συρροή δολοφόνους με τα περισσότερα καταγεγραμμένα θύματα στην παγκόσμια Ιστορία: 250. Σεβαστός και ξακουστός επιστήμονας στην Ιατρική κοινότητα, ώσπου τα ποσοστά θνησιμότητας στην περιοχή του, και ιδιαιτέρως σε ηλικιωμένες γυναίκες, χτύπησαν κόκκινο. Όταν ξεθάφτηκαν πτώματα που δεν είχαν αποτεφρωθεί και τους έγινε νεκροψία, βρέθηκε το χημικό Διμορφίνη. Αυτό το στοιχείο οδήγησε στον Shipman, για τον οποίο ανακαλύφθηκε πως εμβόλιζε τα θύματα του, πλαστογραφούσε τις διαθήκες τους για να κερδίζει χρήματα, καθώς και την επιθυμία τους να αποτεφρωθούν. Η ποινή του ήταν 15 φορές ισόβια κάθειρξη, αλλά δεν πρόλαβε, καθώς κρεμάστηκε στο κελί του τον Ιανουάριο του 2004.

1. Pedro Alonso Lopez

Ο Κολομβιανός Lopez, βίασε και σκότωσε κορίτσια σε όλη την Νότια Αμερική, με επίκεντρο το Περού. Τις παρέσυρε σε απόμερα μέρη και αφού τις βίαζε, τις σκότωνε πάντα με βίαιο τρόπο που κατέληγε σε στραγγαλισμό. Συνελήφθη όταν μια απαγωγή του απέτυχε, όπου και ομολόγησε πάνω από 300 βιασμούς και δολοφονίες. Αν και στην αρχή η αστυνομία δεν πίστεψε στον αριθμό των θυμάτων του, μια πλημμύρα ξέθαψε ένα ομαδικό τάφο από 53 δολοφονημένες γυναίκες. Φυλακίστηκε στο Εκουαδόρ το 1980 όπου εξέτισε 16 χρόνια φυλάκισης, άλλα το 2002 συνελήφθη και πάλι από τις Κολομβιανές αρχές, όπου και εκτίει ισόβια κάθειρξη.




Χρήστος Αντώναρος

Η ζωή είναι χρώματα, ήχοι, αρώματα, σχήματα, γεύσεις. Η ζωή είναι λευκή, μαύρη και γκρίζα. Από παιδική ηλικία μου άρεσε να γράφω για τη ζωή, πως θα συνέβαινε σε ένα δικό μου φανταστικό σκηνικό. Βλέπω μοτίβα σε κάθε πτυχή της, κάποια θλιβερά, άλλα χαρούμενα, μα όλα βγαλμένα μέσα από την καθημερινότητα. Καλό ταξίδι.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top