728x90 AdSpace

Latest Articles

22 Μαρ 2016

Τι τραβάμε και εμείς οι όμορφες! - Ράνια Μαστροσάββα - 22 Μαρ 2016


Σας έχει τύχει ποτέ να ακούσετε γνωστούς, ή και αγνώστους και πιο συγκεκριμένα γυναίκες, να παραπονιούνται για το «μέτρο» ομορφιάς τους; Κατά πάσα πιθανότητα, ναι!

Πρώτον, ποιο είναι το «μέτρο ομορφιάς» και γιατί να χαρακτηρίζει κανείς την εμφάνιση του με βάση αυτό; Το «ωραίο» είναι καθαρά υποκειμενικό για τον καθένα από εμάς. Ναι, σίγουρα υπάρχει μία κοινή αποδοχή του «ωραίου», αλλά αναφέρεται σε πολύ γενικά πλαίσια. Δε σημαίνει απαραίτητα πως ισχύει και για τον άνθρωπο.

Επίσης, μάθετε πως τα όρια, τα μέτρα, τα ηθικά, τα ανήθικα, τα λάθη και τα σωστά, είναι καθαρά ανθρώπινες επινοήσεις. Τι πάει να πει, «γυναίκα με μέτρο ομορφιάς άνω ή κάτω του μετρίου»; Στο «Πάμε Στοίχημα» είμαστε;

Αναφέρομαι κυρίως στις γυναίκες, που λέγεται πως δεν είναι «αρκετά όμορφες» για κάποιον ή κάτι. Σοβαρά; Ρώτα, λιγάκι, κι αυτές που είναι -κατά την άποψη σου- τι τραβάνε!

Θα μιλήσω με δικούς σας όρους προκειμένου να καταλάβετε τι εννοώ!

Εσύ. Ναι εσύ, που θεωρείς πως δεν είσαι αρκετά όμορφη για κάποιον αντίστοιχα ωραίο, αλλά είναι η κολλητή σου, η γκόμενα στο μπαρ που κάθεται απέναντι, ή οποιαδήποτε άλλη γυναίκα του πλανήτη, να σε ρωτήσω. Πες μου λίγο, πόσο έχει διαρκέσει μία σχέση δική σου και πόσο μία δική της;

Τι θέλω να πω με αυτό; Εσείς οι, και καλά, «κάτω του μετρίου», που δεν τραβάτε όλα τα βλέμματα μέσα σε ένα μαγαζί, που το σώμα ή το πρόσωπο σας δεν πληροί (υποτίθεται) τα μέσα στάνταρς των αντρών, έχετε την τάση να τραβάτε δίπλα σας ανθρώπους, με τους οποίους κάνετε μακροχρόνιες και πολύ όμορφες σχέσεις.

Γιατί, ναι, όντως κάποιοι άντρες μπορεί να μη σας θεωρούν Ατζελίνα Τζολί, ή Πάμελα Άντερσον, αλλά σε μία απόπειρα να φλερτάρουν μαζί σας, κοιτούν πέρα από την εμφάνιση, πέρα από τελειότητες, πέρα από  ατέλειες. Σας γνωρίζουν, σας εκτιμούν, σας ερωτεύονται, για αυτόν ακριβώς το λόγο. Για τον χαρακτήρα και το ενδιαφέρον που απολαμβάνουν από εσάς.

Σε τελική ανάλυση, ρε φίλε, θα σε τραβήξει η εμφάνιση, αλλά ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα είναι αυτά που θα κρατήσουν τον άλλον δίπλα σου όλο το βράδυ να σου μιλάει, να θέλει να γνωριστείτε και να φλερτάρετε.

Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό για τις γυναίκες που θεωρείτε «άνω του μετρίου»; Όντως έχουν φοβερό σουξέ στους άντρες, πολλά βλέμματα πάνω τους. Με το βλέμμα όμως, καταλαβαίνεις πολλά. Επιθυμία, αποδοκιμασία, ζήλια, ειρωνεία και πολλά άλλα. Είτε προέρχεται από άντρες, είτε από γυναίκες.

Δεν ισχύει για όλους, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών που θα προσεγγίσουν μία ωραία γυναίκα, λόγω της εξωτικής, αν θέλετε, εμφάνισης της, θα έχουν σχηματίσει ήδη μία γνώμη ή και μία επιθυμία ως προς αυτήν. Νομίζω καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Μία γυναίκα, που μπορεί να το διακρίνει αυτό, πως νομίζετε ότι μπορεί να αισθάνεται; Σίγουρα όχι και η πιο τυχερή στον πλανήτη. Καλώς ή κακώς, όταν κάποιος σε προσεγγίζει με τέτοιο σκοπό, φαίνεται. Ξαναλέω όμως, πως δεν είναι απόλυτο αυτό.

Δεν είναι και το πιο άνετο πράγμα να τραβάς όλα τα βλέμματα πάνω σου, ξέρετε. Σίγουρα είναι κολακευτικό και σίγουρα σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Μέχρι να κάνεις μία λάθος κίνηση.

Να κάνεις είσοδο κάπου χωρίς μακιγιάζ, με λάθος ντύσιμο, μία λάθος έκφραση. Γίνεσαι το επίκεντρο μίας κουτσομπολίστικης συζήτησης. Ενώ από την άλλη, μία γυναίκα όχι και τόσο εντυπωσιακή, που δεν της δίνουν και τόση σημασία -λέμε τώρα- δε θα κάτσουν να ασχοληθούν με το άτομο της σε τόσο μεγάλο βαθμό. 

Είναι αυτό που λέμε, όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Θα κράξεις κάτι το οποίο ζηλεύεις, θα ήθελες να είσαι και δεν είσαι, με την παραμικρή αφορμή.

Τι να λέμε τώρα, αυτά είναι ένα μάτσο κοινωνικά στερεότυπα. Δε χρειάζεται να είσαι γυναίκα τύπου «Femme Fatale» για να αρέσεις, για να τραβάς βλέμματα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι σιγουριά για τον εαυτό σου, επίγνωση του ποιος είσαι και τι θέλεις και ελαφρώς σταρχιδιστής.

Ο κόσμος πάντα θα κρίνει, πάντα θα σχολιάζει, πάντα θα συγκρίνει. Μαγκιά είναι να βρεις κάποιον που θα κοιτάξει πέρα από αυτό. Εκεί θα σε παραδεχτεί ο οποιοσδήποτε, γιατί βρήκες έναν άνθρωπο που αξίζει.

Μην ασχολείσαι με ρηχές και επιφανειακές απόψεις. Μην προσπαθήσεις να κάνεις και τον εαυτό σου ρηχό και επιφανειακό, γιατί πάντα ο πραγματικός σου εαυτός θα βρίσκει παραθυράκια και θα ξετρυπώνει, υπενθυμίζοντας σου ποιος είσαι.


Κυνήγησε το κάτι παραπάνω, γιατί το αξίζεις!




Ράνια Μαστροσάββα

>Ως φοιτήτρια στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας... Ζω για την τέχνη! Η καλλιτεχνική μου φύση είναι υπαίτια της τρέλας και της ευαισθησίας που με διακατέχει, σε σημείο αυτοκαταστροφής. Είμαι δοτική σε βαθμό που γίνεται το τρωτό σημείο του χαρακτήρα μου. Πιστεύω στην ουσιαστική έννοια της φιλίας και είμαι εκεί ανά πάσα στιγμή για οποιον με χρειαστεί. Αγαπημένη μου ασχολία είναι το φλέρτ, το οποίο δεν παρατάω ποτέ, γιατί ως γνωστόν το οφθαλμόλουτρο δεν έβλαψε.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top