728x90 AdSpace

Latest Articles

4 Απρ 2016

Όταν η γκόμενα του κολλητού σου δε σε γουστάρει - Unknown - 4 Απρ 2016


Η πρώτη συνάντηση μεταξύ δύο ατόμων πολλές φορές καθορίζει και τη συνέχεια. Συμπάθεια ή αντιπάθεια μπορεί να προκληθεί από την πρώτη κιόλας γνωριμία.
Όταν δε, το άτομο που θα γνωρίσεις συναρτάται και με κάποιο σημαντικό πρόσωπο του περιβάλλοντός σου η σημασία της συμπάθειας ή της αντιπάθειας παίζει μεγάλο ρόλο.


Έτσι, μεγάλο ρόλο έχει και η γνωριμία της καινούργιας κοπέλας του κολλητού σου μαζί σου. Με σένα την κολλητή φίλη του, την καρδιακή του φίλη εν ολίγοις.
Θα συμπαθήσει η μία την άλλη; Θα ζηλέψει η μία την άλλη; Έλα ντε! Με την απορία θα μείνουμε.

Βέβαια, κάποιες φορές τα δείγματα είναι εξαρχής εμφανή. Που να χτυπιέσαι κάτω φίλε μου, που να τις ικετεύεις δε θα συμπαθήσει ποτέ η μία την άλλη. Γυναίκες, θα πεις.

Σημαντική θέση κατέχουν κι οι δύο στη ζωή σου, το ξέρουμε. Προφανώς, δε γίνεται και να διαλέξεις μεταξύ των δύο. Και δεν επιτρέπεται. Ξεχωριστό ρόλο κατέχει η καθεμία.

Ζήλεια. Ζήλεια. Ζήλεια.

Σ᾽ αυτό το σημείο δε θα σου κάνω τη χάρη, φίλε μου, να σου δικαιολογήσω την καινούργια σου κοπέλα. Εκτός του ότι αυτό το αναθεματισμένο ένστικτο από την πρώτη ματιά έλεγε «διώξε την», τα συναισθήματα φαίνεται να ήταν αμοιβαία.
Όταν, εκείνη σε αντικρίζει και ξινίζει τη μούρη, όταν αποφεύγει κουβέντες μαζί σου, ξεκινά το πεδίο μάχης.

Δε θα τη δικαιολογήσω, αφού, παρά το γαμημένο ένστικτό μου, σε προειδοποιώ όσο πιο κομψά μπορώ. Κάλλιστα θα μπορούσα να της σπάσω την μούρη. Δε σου κρύβω την αλήθεια, απλώς σε αγαπάω και σε εκτιμάω περισσότερο από αυτήν.
Στέκομαι δίπλα στις επιλογές σου όποιες κι αν είναι αυτές. Ακόμη και να αποδειχτεί ότι είχα δίκιο, δε θα σηκώσω τη μούρη με υπεροπτικό ύφος, αλλά θα είμαι εκεί και θα ακούω το μονόλογο του παράλογου.

Δε θα στη δικαιολογήσω, γιατί δεν μπαίνει καν στον κόπο να κατανοήσει την κολλητή φιλική σχέση, την αδερφική σχέση που ναι! πολλές φορές μπορεί να αγγίζει και τα όρια της παράνοιας. Λίγη τρέλα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Αν δεν περιλαμβάνει αυτή η σχέση αγάπη ποια άλλη θα μπορούσε να έχει τόση, γλυκιά μου;

Δεν αγαπάει και τις δύο το ίδιο. Άλλο η μία, άλλο η άλλη. Όμως, ούτε αυτό σημαίνει πως υπάρχει κάποια θέση να διεκδικηθεί, ούτε κάποιο βάθρο για να ανεβεί η μία από τις δύο.

Το θέμα είναι κι οι δύο ξεχωριστά να αγαπούν αυτόν. Χωρίς να του ζαλίζουν το... κεφάλι. Χωρίς να του προξενούν προβλήματα.

Έχει ήδη άλλα που πρέπει να λύσει. Αυτό του ᾽λειπε να ᾽χει δύο γυναίκες να αντιμάχονται μεταξύ τους. Ούτε στο χειρότερο εχθρό σου!

Αν δεν μπορείς να δεχτείς τη ζωή του όπως την έχει ήδη, τότε σήκω φύγε. Φύγε όσο είναι νωρίς. Και όσο προλαβαίνεις. Η υπομονή έχει τα όριά της και η φαγούρα στο χέρι μου όλο και γίνεται εντονότερη.
Αν ήσουν η σωστή, που λένε, ούτε θα ζήλευες, ούτε αμφίβολο περιβάλλον θα υπήρχε. Αφού δεν τον δέχεσαι με όλες τις πτυχές της ζωής του, τότε δεν είσαι ικανή να κοντοστέκεσαι στο πλάι του.


Κι αν ασκώ κάποιο δικαίωμα σε αυτόν  είναι να απομακρύνω ό,τι ανόητο τον βλάπτει.  • Facebook Comments
Scroll to Top