728x90 AdSpace

Latest Articles

17 Απρ 2016

Πότε επιτέλους θα σε αγαπήσεις; - Κυριακή Τσανικίδη - 17 Απρ 2016


Όλος ο κόσμος σε βλέπει μέσα από τα δικά σου μάτια. Εσύ είσαι ο καθρέφτης μέσα στον οποίο καθρεφτίζεται ο κόσμος. Εάν δεν αισθανθείς πόσο σημαντικός είσαι, αποκλείεται να σε θεωρήσει ο κόσμος σπουδαίο. Εάν δεν αγαπήσεις πολύ τον εαυτό σου έτσι όπως σε έπλασε ο Θεός, με τις ατέλειες σου, με τα ψεγάδια σου και με τα όμορφά σου επίσης, δεν υπάρχει καμία ελπίδα να αγαπηθείς από αυτούς που σε περιβάλλουν.


Εσύ δεν αγαπάς τον εαυτό σου και έχεις την αξίωση να δουν οι γύρω σου αυτό το οποίο εσύ δε βλέπεις ή αρνείσαι να δεις; Δηλαδή έναν υπέροχο, ενδιαφέρον, ερωτεύσιμο άνθρωπο. Είναι ποτέ δυνατόν να μπουν μέσα σου και να νιώσουν το γάργαρο νερό που πηγάζει από την αυτοεκτίμηση, να τους δροσίσει; Είναι δυνατόν να νιώσουν πόσο ιδιαίτερος είσαι εάν πρώτα εσύ δε θεωρείς ξεχωριστό τον εαυτό σου;

Δεν έχει γεμίσει το άδειασμα και το κενό της ψυχής σου. Όταν θα σε πλησιάζουν θα παγώνουν από τον πάγο που έχεις μέσα σου. Θα αντηχήσει σαν αντίλαλος η υπόκωφη βοή από το άδειασμα της ψυχής σου. Πώς θα σε πλησιάσουν εάν το κενό που εκπέμπει η άδεια ματιά σου δεν πρόκειται να ζεστάνει καμία καρδιά, δεν πρόκειται να δροσίσει κανένα διψασμένο για στοργή και αγάπη πλάσμα.

Το κατάξερο τοπίο που νιώθεις και κουβαλάς εντός σου δε θα μπορέσει να σε ταξιδέψει στη γαλάζια θάλασσα που ονειρεύεσαι. Τα μηνύματα που εκπέμπεις και θαρρείς ότι είναι αόρατα, εντούτοις έχουν ισχυρή δύναμη, βγαίνουν και ξεχειλίζουν από  τα χέρια σου που είναι αδειανά και από τα μάτια σου που είναι η μονή κοιλάδα και κανένα φως δεν αχνοφαίνεται στο βάθος του ορίζοντα.

Βλέπεις μονάχα ένα ανυπέρβλητο σκοτάδι που δε σε αφήνει να βρεις τη διέξοδο ή μια μικρή λάμψη στο χάος του μαύρου. Εάν έχεις την απαίτηση να αγαπηθείς μπες μέσα σου και ανάτρεξε εντός σου, μα κοίταξε μην τρομάξεις από τη μοναξιά που φώλιασε στις ξερές πηγές της ψυχής σου, στις άδειες θάλασσες των ματιών σου, στο καρφωμένο από αγκάθια στήθος.

Πώς να αγαπηθείς αφού πρώτα από όλα δε γέμισες από το Θεό, δε φούσκωσαν τα ποτάμια και οι θάλασσες μέσα σου, δεν πλημμύρισε φως από τις ακτίνες του ήλιου  για να λάμψουν οι σκοτεινές πτυχές της καρδιάς σου;

Όταν θα νιώσεις υπέροχα γεμάτος από αγάπη, όταν θα λατρέψεις το πολύτιμο χρώμα των ματιών σου και το λαμπερό σου πνεύμα γνωρίζοντας ότι είναι ένα κομμάτι από το ουράνιο πνεύμα του Θεού, όταν θα φωτίσει εντός σου η στοργή και η τρυφεράδα για όλους τότε θα έρθει η πολυπόθητη αγάπη για να σε αγκαλιάσει . 

Όταν νιώσεις αγάπη για τη μοναδική σου οντότητα, τότε μονάχα θα δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για να σε αγαπήσει κάποιος. Μην ξεχάσεις ποτέ ξανά πόσο σπουδαίος είσαι.


Τον καθρέφτη τον κρατάς εσύ στα χέρια σου. Διάλεξε την όψη που θες να αντικατοπτρίζεσαι. 



Κυριακή Τσανικίδη

Στην Αθήνα γεννημένη Μεγάλη Πέμπτη τον Απρίλιο του 1991. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όνειρο μου από μικρή η δημοσιογραφία με ιδιαίτερη έφεση στην αρθρογραφία. Αγάπη και έρωτας το αγαπημένο μου θέμα. Έντονη προσωπικότητα με ευαίσθητες πτυχές. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω πράγματα. Η περιέργεια χαρακτηριστικό μου στοιχείο. Για 'μένα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να ευτυχήσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη για τη δουλειά του και η εύρεση του άλλου του μισού!. Πολύ ρομαντική για την εποχή μας. Θα με ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top