728x90 AdSpace

Latest Articles

14 Ιουν 2016

Γέλα μέσα από την καρδιά και άλλαξε τη μέρα σου - Μαρίνα Μαγουλιανού - 14 Ιουν 2016


Τι έχει γίνει, ρε παιδιά, να οργανωθούμε λίγο; Δεν ξέρω για σας, αλλά αυτό που βλέπω έντονα γύρω μου τον τελευταίο καιρό είναι ξινισμένες φάτσες, έτοιμες να πετάξουν αγκάθια με το παραμικρό!


Όλοι περνάμε τα λούκια μας, αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός, άλλος το τρώει και ζορίζεται, άλλος το τρώει και δροσίζεται. Μα γαμώτο, βάλε λίγο χιούμορ στη ζωή σου και μην παίρνεις τα πράγματα περισσότερο σοβαρά απ᾽ όσο πρέπει!

Συζητούσαμε τις προάλλες με μια κοπέλα που έχει κερδίσει το σεβασμό μου. Μέσα σ' όλα λέγαμε ότι οι Έλληνες, λόγω της διατήρησης των ισχυρών οικογενειακών δεσμών, ο θάνατος είναι κομμάτι της ζωής μας κι αυτό μας κρατάει στο να εστιάζουμε σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία.

Πού έχει πάει αυτό, ρε παιδιά; Για ποιο λόγο να αφήνουμε μικρά μίζερα πράγματα να μας χαλάνε τη διάθεση. Πράγματα που, αν τα δούμε από άλλη  οπτική, θα  μπορούσαμε να σκάσουμε στα γέλια και να αστειευτούμε!

Εντάξει, δεν είναι κάθε μέρα η ίδια, άλλα τελοσπάντων, τι σου φταίνε οι άλλοι να ξεσπάς πάνω τους τα ψυχοτραλαλά σου, φουσκώνοντας κι ασθμαίνοντας, παίρνοντας ύφος Γάλλου με το παραμικρό στραβοπάτημα;

Ξεκαβάλα μανίτσα μου γιατί κι εσύ δεν είσαι τέλειος!

Αφού τα πράγματα, εν τέλει, είναι απλά! Γέλιο θέλει η ζωή, αυτό την ομορφαίνει και ξορκίζει όλα τα κακά. Συρρικνώνει τα πράγματα και τα φέρνει στην πραγματική τους διάσταση. Εσύ έχεις τα κότσια να γελάσεις στη ζωή κατά πρόσωπο;

Γέλιο, φίλε, θέλει! Γι αυτό γουστάρω τρελά τα άτομα που διαθέτουν κιλά χιούμορ. Προϋποθέτει νοημοσύνη και μια υγιή στάση ζωής, καθώς κι έναν τσαμπουκά του στιλ «δε δέχομαι να με πάρει από κάτω». Στο λέω απολύτως σοβαρά, στις πιο δύσκολές μου το χιούμορ είναι αυτό που με έχει κρατήσει στην επιφάνεια.

Στη σχολή θυμάμαι καθηγητές μας να μας προτρέπουν να διαλέξουμε το αγαπημένο μας έργο τέχνης και να το σατιρίσουμε, να το κατεβάσουμε από το βάθρο του και να παίξουμε μαζί του. Μόνο έτσι θα το κάνουμε δικό μας. Τα αποτελέσματα... μεγαλειώδη και έβγαζαν τρελό γέλιο! Κάνε λοιπόν τη ζωή σου τέχνη, με μπόλικη σάτιρα!

Άλλωστε τι πραγματικά κερδίζεις όταν είσαι μονίμως σαν τσατισμένο μπουλντόγκ; Χαλάς τη διάθεση τη δική σου και των γύρω σου, χώρια τα ψυχοσωματικά. Αν είσαι και γυναίκα; Τόσο το χειρότερο! Σκέψου μόνο τις ρυτίδες!

Αλήθεια θέλεις η μέρα σου να είναι μέσα στην κατήφεια και να θυμίζεις εκείνον τον στριμμένο επιμελητή από τα τεύχη της Βαβούρα, τον Ζοχάδα; Αφού υπάρχουν καλύτεροι τρόποι, πιο όμορφοι και διασκεδαστικοί, που μπορούν να ξορκίσουν το άγχος σου και να σου δώσουν δύναμη να φέρεις σε πέρας κι αυτή τη μέρα!

Γι᾽ αυτό σου λέω, αν δεν έχει πλάκα, δεν είναι καλό, ούτε για το σώμα σου, ούτε για την ψυχή σου! Γέλα, μέσα από την καρδιά σου, σε όλα τα στραβά και τα ανάποδα κι απογείωσε τη μέρα σου!






Μαρίνα Μαγουλιανού

Γεννήθηκα σ' ένα νησί ηλιόλουστο, μέσα στην κάψα του καλοκαιριού, την ώρα που ο ήλιος ακρακουμπούσε την θάλασσα. Είμαι πλάσμα των αντιθέσεων, καρπός πάθους άκρατου αλλά και παιχνίδι της τύχης. Τα χρόνια που τριγυρίζω, τα με τον καλύτερο τρόπο: γνωρίζω και αγαπώ ανθρώπους. Βρίσκω το θαύμα και τη μαγεία που κρύβει η καθημερινότητα. Νιώθοντας καταραμένη (Στοιχειωμένη από το όραμα ενός καλύτερου κόσμου, δεν μπορώ να επαναπαυτώ και να βολευτώ σε μια οριοθετημένη, τακτοποιημένη ζωή) αποφάσισα να κάνω τον εαυτό μου καλύτερο και να τον μοιραστώ μέσω της τέχνης. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top