728x90 AdSpace

Latest Articles

26 Σεπ 2016

Μανταλένα Παπαδάτου-Φώτης Μπατζάς: Νέοι, επιτυχημένοι Έλληνες στην Νέα Υόρκη - Κυριακή Τσανικίδη - 26 Σεπ 2016



Δυο νέοι Έλληνες ταλαντούχοι, η Μανταλένα Παπαδάτου και ο Φώτης  Μπατζάς, ταξίδεψαν στην άλλη άκρη της Ελλάδας για να δώσουν υπόσταση στα όνειρά τους. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους απογειώνουν ήδη την καριέρα τους στο χώρο του θεάτρου.


Η Μανταλένα Παπαδάτου αποφοίτησε από τη δραματική σχολή American Academy of Dramatic Arts της Νέας Υόρκης κι επίσης είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Φώτης Μπατζάς σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Northern Film School της Μ. Βρετανίας.

Η γνωριμία τούς οδήγησε στην υλοποίηση ενός τολμηρού εγχειρήματος, της ίδρυσης μιας εταιρείας παραγωγής ονόματι F2T’s που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Η F2T’s όπως λένε «παρέχει το όχημα-και το μαγικό μπαούλο-για ένα ταξίδι πίσω στην εποχή της αθωότητας, πέρα από φύλο, εθνικότητα, πολιτικές απόψεις και σεξουαλικό προσανατολισμό».

Στις 30 Σεπτεμβρίου ανεβάζουν την πρώτη τους παράσταση στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στον πολυχώρο The Producer’s Club, με τίτλο ‟Love, Chekhov, and the Magic Trunk” (Η αγάπη, ο Τσέχωφ και το μαγικό μπαούλο), σε μια διασκευή τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Φώτης Μπατζάς και την παραγωγή η Μανταλένα Παπαδάτου.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο www.ilov.gr μας απαντάνε:


Πώς γεννήθηκε η ιδέα της ίδρυσης της δικής σας εταιρίας παραγωγής;
Η σύλληψη της ιδέας ανήκει αποκλειστικά στη Μανταλένα. Επιστρέφοντας από μια ακρόαση, μου ανακοίνωσε την απόφασή της να ιδρύσει την F2T’s. Με βρήκε αμέσως σύμφωνο και την ίδια μέρα ξεκίνησα να ψάχνω για έργο.


Τι πραγματεύεται η παράσταση «Love, Chekhov, and the Magic Trunk»;
 Η παράσταση έχει ως βάση την αέναη μάχη των δύο φύλων. Και ταυτόχρονα έρχονται στο προσκήνιο η πάλη των τάξεων, και η κόντρα ανάμεσα σε θεοκρατικές αντιλήψεις και επιστήμη. Όλα προσφιλή θέματα του έργου του Τσέχωφ.


Θα δούμε την παράσταση στην Ελλάδα;
 Η συγκεκριμένη παράσταση έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες του αμερικανικού κοινού, συνεπώς δε θα ανέβει στην Ελλάδα. Όμως, έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο να ανεβάσουμε μια άλλη παράσταση η οποία θα έχει επιρροές από την νεοϋορκέζικη Avant-garde σκηνή, που όμως θα έχει στο στόχαστρο της να ικανοποιήσει της καλλιτεχνικές ανάγκες και ανησυχίες του Έλληνα θεατή.

Γενικά ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
 Στα βραχυπρόθεσμα μελλοντικά μας σχέδια είναι η δημιουργία της ταινίας «Narration» της οποίας η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει, μιας και τα γυρίσματα της θα λάβουν χώρα τέλος Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα, προετοιμάζουμε την παραγωγή της επόμενης θεατρικής παράστασης, η οποία έχει προγραμματιστεί να είναι έτοιμη προς θέαση την άνοιξη του 2017.

Θεωρείτε πως μια παράσταση  μπορεί να επηρεάσει το κοινό του ιδεολογικά;
 Σαφώς και μπορεί, αν αυτός είναι ο στόχος της. Τις περισσότερες φορές, όμως αυτή η τάση εκδηλώνεται με τη μορφή χειραγώγησης. Εμείς ως οργανισμός περισσότερο παίρνουμε κάποιες θέσεις και τις εξερευνούμε πολύπλευρα, με αποτέλεσμα να ζυμωνόμαστε ιδεολογικά ταυτόχρονα με το κοινό μας.

Ήταν πάντα o χώρος του θεάτρου το όνειρό σας;
Νομίζω πως και οι δυο μας είμαστε παιδιά του κιν/φου. Παρόλα αυτά, μέσα από τις σπουδές μας γνωρίσαμε και αγαπήσαμε την θεατρική διαδικασία και πράξη.

Ποιες συνεργασίες σας ξεχωρίζετε; Τι έχετε αποκομίσει από αυτές;
 Είμαστε της λογικής πως δεν υπάρχουν λάθος μονοπάτια στη ζωή. Από την κάθε εμπειρία κανείς έχει να αποκομίσει κάτι. Παντού κρύβονται θησαυροί, που περιμένουν να ανακαλυφθούν. Όλη μας η πορεία μας οδήγησε εδώ, και όλες μας οι συνεργασίες συνέβαλαν στη σμίλευση μας.

Για εκείνους που θέλουν να ακολουθήσουν τον χώρο της υποκριτικής ποια είναι η συμβουλή σας;
Η συμβουλή μας είναι πως οι καλλιτέχνες δε θα πρέπει να επαναπαύονται στο γεγονός ότι έχουν ιδέες και ταλέντο περιμένοντας κάποιος να τους ανακαλύψει. Θα πρέπει να συνδυάσουν το καλλιτεχνικό πνεύμα και τις ιδέες τους με μια πιο επιχειρηματική προσέγγιση.

Πιστεύετε ότι η ηθοποιία στην Ελλάδα έχει υποστεί κορεσμό;
Σε μια τέχνη σπάνια επέρχεται κορεσμός. Ο κορεσμός είναι φαινόμενο μιας ολόκληρης κοινωνίας. Και αυτή τη στιγμή η Ελληνική κοινωνία υφίσταται μια βίαιη μετάλλαξη.


Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας μετά από μερικά χρόνια;
Η Μανταλένα φαντάζεται πως θα είμαστε στις Μπαχάμες να πίνουμε τσάι. Εγώ πάλι είμαι σίγουρος πως θα πίνουμε τσάι.


Τέλος, για να κλείσει όμορφα η συνέντευξη θα θέλαμε να  δώσετε μια συμβουλή στους αναγνώστες του www.ilov.gr .

Η συμβουλή μας είναι να μην το βάζουν ποτέ κάτω και να μην συμβιβάζονται για τα όνειρα τρίτων ανθρώπων!


(Συνέντευξη από την Κυριακή Τσανικίδη για το ilov.gr)


Για την  προπώληση εισιτηρίων επισκεφτείτε τον ιστότοπο:
http://www.f2tscompany.com/που είναι και η ιστοσελίδα της εταιρίας 



Η σελίδα της εταιρείας F2T’s στο Facebook και στο Instagram @f2tscompany https://www.facebook.com/f2tscompany/?fref=ts
Κυριακή Τσανικίδη

Στην Αθήνα γεννημένη Μεγάλη Πέμπτη τον Απρίλιο του 1991. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όνειρο μου από μικρή η δημοσιογραφία με ιδιαίτερη έφεση στην αρθρογραφία. Αγάπη και έρωτας το αγαπημένο μου θέμα. Έντονη προσωπικότητα με ευαίσθητες πτυχές. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω πράγματα. Η περιέργεια χαρακτηριστικό μου στοιχείο. Για 'μένα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να ευτυχήσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη για τη δουλειά του και η εύρεση του άλλου του μισού!. Πολύ ρομαντική για την εποχή μας. Θα με ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top