728x90 AdSpace

Latest Articles

28 Νοε 2016

Εσένα πόσο αθώο είναι το μυστικό σου; - Αναστασία Λούλατζη - 28 Νοε 2016


Κρατάς μυστικό;


Πρόκειται για κάτι που με βασανίζει καιρό τώρα. Μία αλήθεια καλά κρυμμένη , που την έντυσα με ψέματα και την πλάσαρα μέσα από μυστικά. Ψέματα άλλοτε αθώα, κι άλλοτε όχι. .

Πνίγηκα στο νόημα αυτής της αλήθειας κι από φόβο, την αρνήθηκα πεισματικά, προκειμένου ν’ αποφύγω ν’ αντιμετωπίσω τις συνέπειές της.

Συνέπειες καταστροφικές, εφόσον για καιρό κυριάρχησε το ψέμα και δημιούργησε μία πλαστή πραγματικότητα.

Ήξεραν πολλοί το μυστικό μου, αλλά κανείς δεν ήξερε ποιος άλλος το γνωρίζει.
Πόνταρα στην εχεμύθεια των άλλων και μοιράστηκα το βάρος της αλήθειας μου.  

Άνθρωποι που συναναστρέφονταν μεταξύ τους καθημερινά είχαν για κοινό μυστικό, το δικό μου μυστικό.

Τι σημαίνει όμως στα αλήθεια "μυστικό".
Είναι πράγματι κάτι που δεν επιθυμούμε να γίνει γνωστό γενικά ή σε κάποιον συγκεκριμένα;

Μήπως επιλέγουμε που κι αν θα το εκμυστηρευτούμε για τον ίδιο ακριβώς λόγο; Για να γίνει τελικά γνωστό γενικά αλλά και σε κάποιον συγκεκριμένα;

Ερωτήματα που με ταλαιπώρησαν, όταν έφτασα στο σημείο να φυλάω καλά κρυμμένες αλήθειες που αφορούσαν άλλους. Όταν οι άλλοι πόνταραν στην εχεμύθειά μου και με φόρτωσαν με το βάρος της αλήθειας που μοιράστηκαν μαζί μου.

Εάν έβρισκα την δύναμη να φανερώσω τα μυστικά τους, θα ήμουν σε θέση να λυτρώσω ψυχές ταλαιπωρημένες που είχαν ανάγκη την αλήθεια που εγώ, άθελά μου, γνώριζα. Εάν είχα το θάρρος, θα έβγαζα απ’ την άγνοια ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα της ύπαρξης μου.

Πώς όμως μπορείς να πουλήσεις στεγνά, έναν άνθρωπο που ακόμη κι αν κατά την κρίση σου έσφαλλε, σε εμπιστεύτηκε; Άραγε, θα σου άρεσε εάν κάποιος άλλος, εν αγνοία σου, έκανε γνωστά τα μυστικά σου;

Θα γινόμουν ένας αληθινός προδότης ή θα συμμερίζονταν κι εκείνο το πρόσωπο την ανάγκη μου για μία αληθινή πραγματικότητα;

Και στις δύο περιπτώσεις, θα προκαλέσω θυμό, πόνο κι απογοήτευση.
Κι αυτό γιατί, δεν έχουμε εκπαιδεύσει τους εαυτούς μας ν’ αντέχουν αλήθειες που πονάνε αλλά λυτρώνουν, παρά μόνο ψέματα που καλύπτουν και μπερδεύουν.

Ξεκάθαρη ασέβεια , πρωτίστως  σ’ εμάς τους ίδιους.

Γνωρίζουμε την αλήθεια, αλλά προτιμούμε να την παραβλέπουμε, αφού έχουμε την δυνατότητα να την τυλίξουμε με φανταχτερά ψέματα σε κουτί δώρου με την μορφή ενός μυστικού.

Στην ουσία, τα μυστικά δημιουργούνται, όταν από φόβο λέμε ψέματα για αλήθειες, που είτε μετανιώσαμε, είτε δεν μπορούμε να ελαφρύνουμε το βάρος των συνεπειών τους.

Μα η αλήθεια πρέπει να αγαπηθεί και να γίνει γνωστή.

Το τίμημα της θα έρθει να σε βρει σε μία απρόσμενη χρονική στιγμή και θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις. Πρέπει επίσης να μην επιδιώκεις να μαθαίνεις «αλήθειες» που εσύ θέλεις να ξέρεις, κοινώς σε βολεύουν, αλλά γεγονότα μιας πραγματικότητας, έστω σκληρής.

Τα μυστικά μόνο διχόνοια μπορούν να σπείρουν.
Ποτέ δε λύτρωσαν κανέναν.

Αντιθέτως, σε βυθίζουν στο σκοτάδι και ταλαιπωρούν. Εσένα που τα γνωρίζεις, αλλά οφείλεις, εν μέρη, να μείνεις με δεμένα χέρια και γλώσσα, αλλά και το άτομο που του ανήκουν. Το άγχος της αποκάλυψης τους, το φέρνει αντιμέτωπο με μία διαρκή μάχη σωστού και λάθους, πραγματικότητας και ψεύδους.

Άνθρωποι που έχουν μυστικά, κρύβουν κι έναν άλλο εαυτό, που πάντα καταλήγεις κι εύχεσαι να μην είχες γνωρίσει.
 Ταυτόχρονα όμως σ’ έχουν κάνει συνένοχο των πράξεων τους, αφού ήξερες, μα δε μίλησες. Φοβήθηκες και πείστηκες πως η αλήθεια με τον χρόνο θα θαφτεί.

Μα όχι.

Η αλήθεια θα έρθει να σε βρει, όσος καιρός κι αν περάσει. Γι' αυτό φρόντισε να έχεις κάνει τα κουμάντα σου νωρίτερα.

Πολλές είναι οι φορές που η ανασφάλεια μας δεν επιθυμεί μια σκληρή αλήθεια, αλλά ένα όμορφο ψέμα. Έτσι μας βολεύει να σκεπάζουμε τον πόνο μας ή τις τύψεις μας. Αργότερα μας βαραίνει αυτό το αίσθημα της ενοχής κι αποκαλύπτουμε τα μυστικά μας.

Τελικά, το βάρος μοιράζεται, για λίγο, κι έπεται εσωτερική σύγκρουση πράξεων κι επιθυμιών. Σωστής επιλογής ατόμων εκμυστήρευσης και τρόμος προδοσίας.

Δεν υπάρχουν καλά και κακά μυστικά. Η γνώση αυτού, είναι το μυστικό της επιτυχίας. Το θάρρος να προτάσσεις την αλήθεια για να νικήσει το ψέμα.

Τουλάχιστον, εγώ επιλέγω να καώ για να επέλθει λύτρωση κι αποκάλυψα το μυστικό μου. Ένα μυστικό που κουβαλούσε πολλές αλήθειες, σαν ψέμα καταστροφικές.

Μην το πεις πουθενά...


Αναστασία Λούλατζη

Αν και ακόμη με ανακαλύπτω θα αποπειραθώ να μου προσδώσω χαρακτηρισμούς ώστε να γνωριστούμε! Ταξιδιάρα ψυχή κατά κύριο λόγο, να σπάω τη ρουτίνα και να γεμίζω εικόνες κι εμπειρίες. Μαθαίνω απ' τις δεύτερες και διαμορφώνω χαρακτήρα! Από αδυναμίες έχω τον ρεαλισμό και από συμπάθειες, τις ρομαντικές και απλές υπάρξεις! Μου αρέσει να ταιριάζω το χάος και να διατηρώ την αταξία. Yπεραισιόδοξη με αγαπημένο μου χρώμα το μαύρο! Λάτρης της μουσικής, αφήνομαι στους ρυθμούς της κ και χορεύω. Χιούμορ και αυτοσαρκασμός ίσως το δεύτερο όνομά μου. Κάθετα διαφορετικός από μένα ο έρωτας. Σκέψου, λοιπόν, εσύ πόσο διαφέρεις από εμένα πριν με γνωρίσεις.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top