728x90 AdSpace

Latest Articles

18 Νοε 2016

Εσύ είσαι στη σωστή σχέση; - Κυριακή Τσανικίδη - 18 Νοε 2016





Πολλές φορές, διερωτόμαστε αν ο άνθρωπος που είναι απέναντι μας είναι ο κατάλληλος για εμάς. Όταν μιλάμε για τον κατάλληλο άνθρωπο, δεν αναφερόμαστε στον τέλειο και ονειρικά πλασμένο σύντροφο. Εκείνος που αναζητάει το ιδανικό που έχει στο μυαλό του, πολύ πιθανόν να ψάχνει μια ζωή. Ίσως, στο τέλος, να του κρατήσει συντροφιά η μοναξιά.


Σαφώς δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε σε μια σχέση βασιζόμενοι στην ανάγκη μας για συντροφικότητα και αγάπη. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Κανείς δεν είναι τέλειος. Υπάρχουν όμως υγιείς σχέσεις και προβληματικές. Σχέσεις αμοιβαίας αγάπης και σχέσεις συμφέροντος. 

Ποια είναι όμως τα σημάδια που καταδεικνύουν ότι είμαστε στη σωστή σχέση;

Αγαπάτε και σέβεστε ο ένας τον άλλο;

Ίσως να σας φαίνεται πολύ τετριμμένο και κοινότυπο αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή. Οι περισσότερες σχέσεις, είναι σχέσεις συμφέροντος. Αν εκλείψει το συμφέρον που υποβόσκει, το οποίο διατηρεί το δεσμό που υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι, και δεν υπάρχει ουσιαστική αγάπη μεταξύ των δυο συντρόφων, τότε το τέλος της θα έρθει ακαριαία. 

Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ σας;

Η εμπιστοσύνη είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Είναι σημαντικό να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον χωρίς να υφίσταται διαρκώς το συναίσθημα της ανασφάλειας μέσα σας. Η ανασφάλεια θα γεννάει διαρκώς ζήλια που, ίσως, να φτάνει τα άκρα. Αν η εμπιστοσύνη με κάποιο τρόπο χάσει την υπόσταση της, τότε ξεκινούν να δημιουργούνται τα προβλήματα, οι αμφιβολίες, οι τσακωμοί. Κάπως έτσι επέρχεται και το τέλος.

Αφιερώνετε χρόνο ο ένας στον άλλο;

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο χρόνο περνάτε με το σύντροφο σας; Πόσο χρόνο είναι διατεθειμένος να σας αφιερώσει και πόσο εσείς; Αυτό, υποδεικνύει σε ποια κλίμακα των προτεραιοτήτων σας βάζετε ο ένας τον άλλον. Όταν τον περισσότερο ελεύθερο σας χρόνο προτιμάτε να τον περάσετε με φίλους κι αυτό επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά, τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείτε αν τα συναισθήματα σας επαρκούν για τον εν λόγω δεσμό. Σαφώς πρέπει να έχετε και τον  προσωπικό σας χρόνο και χώρο αλλά όλα με μέτρο.

Σκέφτεστε το μέλλον σας μαζί;        

Όταν κάνετε όνειρα για το μέλλον μαζί τότε φαίνεται πως η σχέση σας έχει τα σωστά θεμέλια για να διατηρηθεί. Όταν ένα ζευγάρι αρχίζει να κάνει σχέδια, αυτό αποδεικνύει πως υπολογίζει ο ένας τον άλλον και πως θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Έτσι, στο κάθε τι που ονειρεύονται περιλαμβάνουν και το σύντροφο τους. 

Υποκινείτε ο ένας τον άλλον σε θέματα καριέρας;

Σε μια υγιή σχέση υποκινεί κι ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον αναφορικά με την καριέρα του. Είναι σημαντικό να έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο που αποτελεί την κινητήρια δύναμη μας για να εξελισσόμαστε. Αν ζηλεύει την επιτυχία σου, τότε είναι ένας άνθρωπος τοξικός που πρέπει ν' απομακρύνεις. 

Είστε ευχαριστημένοι από τον ερωτικό τομέα;

Φυσικά ο ερωτικός τομέας σε μια σχέση είναι μια άκρως σημαντική παράμετρος. Ο καθένας μας βέβαια τoν διαβαθμίζει ανάλογα με τις δικές του πεποιθήσεις. Όπως και να χει, δε θα μπορούσαμε να τον παραλείψουμε. 

Σίγουρα όσα προαναφέρθηκαν είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία που μπορούν  να μας κατευθύνουν για το εάν είμαστε με τον σωστό άνθρωπο. Εμείς σας δώσαμε τροφή για σκέψη. Διερωτηθείτε, λοιπόν, εσείς εάν είστε με το σωστό άνθρωπο ψάχνοντας ακόμα βαθύτερα.


Κυριακή Τσανικίδη

Στην Αθήνα γεννημένη Μεγάλη Πέμπτη τον Απρίλιο του 1991. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όνειρο μου από μικρή η δημοσιογραφία με ιδιαίτερη έφεση στην αρθρογραφία. Αγάπη και έρωτας το αγαπημένο μου θέμα. Έντονη προσωπικότητα με ευαίσθητες πτυχές. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω πράγματα. Η περιέργεια χαρακτηριστικό μου στοιχείο. Για 'μένα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να ευτυχήσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη για τη δουλειά του και η εύρεση του άλλου του μισού!. Πολύ ρομαντική για την εποχή μας. Θα με ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top