728x90 AdSpace

Latest Articles

17 Νοε 2016

Τελικά οι άντρες λένε πιο εύκολα «σ' αγαπώ» - Δωράκι - 17 Νοε 2016Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα κεφάλαιο δίχως τελειωμό. Είναι τόσο απλές μα τις έχουμε κάνει τόσο πολύπλοκες. Ψάχνουμε ν’ αναλύσουμε το κάθε τι με αποτέλεσμα, ορισμένες φορές, να χάνεται η μαγεία τους. Αυτό βέβαια, είναι κυρίως προνόμιο των γυναικών, κι αν όχι εξ’ ολοκλήρου, σίγουρα στο μεγαλύτερο ποσοστό.

Ούσα κι εγώ γυναίκα, αποφάσισα να υπεραναλύσω μία κατάσταση που, εντάξει, δεν είναι απαραίτητη, αλλά είπαμε, είναι η φύση μας ντε!

Διεξήχθη μία έρευνα που έλεγε πως οι άντρες είναι εκείνοι που τελικά λένε πιο εύκολα «σ’αγαπώ». Ναι, ναι, γουρλώστε τα μάτια όπως έκανα κι εγώ. Όταν το πρωτοδιάβασα, δεν το πίστευα. 

Πρόκειται για μία λέξη που οι γυναίκες πολλές φορές παραπονιούνται πως δεν την ακούνε συχνά. Πρόκειται για ένα συναίσθημα που εκφράζουμε κυρίως με πράξεις και όχι με λόγια, αλλά όντας άπληστα πλάσματα θέλουμε να το ακούμε συχνά, δυνατά και ποικιλοτρόπως.

Τι εννοώ; Μπορεί να είμαστε σίγουροι πως ο σύντροφός μας νοιάζεται για εμάς και μας αγαπά, καθώς το δείχνει με κάθε πιθανό τρόπο και μέσο, αλλά δε μας αρκεί διότι είμαστε, πέραν των υπολοίπων, και ανασφαλείς. Που σημαίνει ότι ναι, θέλουμε να το ακούσουμε, βρε αδερφέ.

Οι γυναίκες είναι εκείνες που θα προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν αυτό το συναίσθημα, αυτή την πολυπόθητη λεξούλα και ν’ αντηχήσει στ’ αυτιά τους. Όμως, δεν είναι εκείνες που θα το ξεστομίσουν πρώτες. Κι αν το κάνουν, σίγουρα δεν έχουν προλάβει να το νιώσουν.

Οι γυναίκες, είμαστε πολύπλοκα όντα όπως προείπα και δεν αρκούμαστε στην αποδοχή των γεγονότων. Προτού πράξουμε, τις περισσότερες φορές θα το σκεφτούμε πολύ πρώτα, πάρα πολύ.   

Θα το φτάσουμε σε άλλο επίπεδο, κουραστικό. Έτσι γίνεται και με το «σ’ αγαπώ». Προτού αποφασίσουμε να εκφράσουμε στον σύντροφό μας τα αισθήματά μας, θα περάσουμε από πολλές φάσεις. Την ώρα που θα τον κοιτάζουμε στα μάτια ενώ θα μας έχει αγκαλιά και θα νιώσουμε ότι θέλουμε τόσο πολύ να του πούμε πως τον αγαπάμε, θα φρενάρουμε.

Υποσυνείδητα, θα βγει ένα συννεφάκι που θα λέει: «Μήπως δεν τον αγαπάω; Μήπως είμαι απλά πολύ ενθουσιασμένη και παρασυρόμενη από τη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής θέλω απλά να του το πω; Άσε, καλύτερα μην το πεις μέχρι να είσαι σίγουρη» Και δεν το λες.

Κάπως έτσι συμβαίνει και σε άλλες πολλές στιγμές που ενώ είσαι έτοιμη να το ξεστομίσεις κάτι σε κομπλάρει και βάζεις στοπ. Όπως εκείνη τη φορά που του λες «να μωρέ, ήθελα να σου πω κάτι…» και στα καπάκια μεταμορφώνεσαι σε Μαρία της σιωπής για τα επόμενα δύο λεπτά έχοντας αφήσει τον δύσμοιρο τον σύντροφό σου να περιμένει εναγωνίως ν’ ακούσει τι ήθελες να του πεις ενώ ταυτόχρονα από το μυαλό του έχουν περάσει τα πιο τραγικά σενάρια.

Καταλήγεις σ’ ένα «να μωρέ, έλεγα αν θες να κοιμηθούμε μαζί απόψε» στην καλύτερη των περιπτώσεων για να δικαιολογήσεις και το ντροπαλό και σκεπτικό σου ύφος.

Οι άντρες από την άλλη, δεν κάθονται να πολυασχοληθούν με το κομμάτι του «ρε, λες απλά να είναι ενθουσιασμός;». Αν το νιώσουν, θα το πουν δίχως δισταγμό και όρια. Χωρίς περιστροφές, χωρίς να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή. Ακόμα κι αν είστε δίπλα από έναν σκουπιδοτενεκέ βλέποντας κάποιον να ψάχνει για φαγητό, όσο λυπηρό κι αν σου μοιάζει το γεγονός, δε θα κολλήσει σε αυτό κι ούτε θα επηρεαστεί από γενικότερους εξωτερικούς παράγοντες.

Δε θα νιώσει ανασφαλής, δε θα νιώσει αναποφάσιστος. Θα το σκεφτεί κι απευθείας θα στο πει κι ίσως γι αυτό και να τους ερωτευόμαστε στο φινάλε. Γιατί είναι τόσο άμεσοι.

Βέβαια, υπάρχουν κι οι γυναίκες που θα γίνουν εξαίρεση στον κανόνα και θα ναι εκείνες που θα το πουν πρώτες. Τις περισσότερες φορές θα συμβεί από καθαρό ενθουσιασμό καθότι έχουμε την τάση να ενθουσιαζόμαστε λίίίίίγο παραπάνω από τους άντρες.

Άλλες φορές πάλι, θα ναι εκείνες που δε θα δειλιάσουν μήδε θα φοβηθούν να εκφράσουν ό,τι νιώθουν. Και πολύ καλά θα κάνουν δηλαδή, αφού το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου δεν είναι ντροπή, κάθε άλλο. Αρκεί να ξέρεις πως ό,τι λες το πιστεύεις και το αποδεικνύεις με τις πράξεις σου.

Συνοψίζοντας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες μπορεί να πουν πιο εύκολα το «σ’ αγαπώ» αλλά αυτό συμβαίνει καθαρά επειδή οι γυναίκες έχουν την τάση της υπερανάλυσης. Για παράδειγμα, η γυναίκα μπορεί να το νιώσει στον δεύτερο μήνα της σχέσης και να το πει στον όγδοο ενώ ο άντρας μπορεί να το νιώσει στον έβδομο αλλά θα το πει στον έβδομο.

Κι αφού εξηγήσαμε γιατί συμβαίνει αυτό, θα θελα να επισημάνω κάτι. Σημασία δεν έχει ποιος θα πει πρώτος «σ’ αγαπώ» ή αν θα το πει. Σημασία εν τέλει έχει να περνάμε καλά με τον σύντροφό μας, να δημιουργούμε στιγμές και να τις απολαμβάνουμε. Να νοιαζόμαστε γι αυτόν και να προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ανεξάρτητα από τις ταμπέλες,  την καραμέλα της αγάπης, των λουλουδιών και των δεδομένων στερεοτυπικών αντιλήψεων γύρω από το όνομα της αγάπης.

Κι ας βαπτίζει ο καθένας αγάπη ό,τι λάχει, κοιτάξτε μόνο να το ζείτε στ’ άκρα. Κι όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

  • Facebook Comments
Scroll to Top