728x90 AdSpace

Latest Articles

27 Δεκ 2016

It's the most wonderful time of the year - Μαρίνα Μαγουλιανού - 27 Δεκ 2016

Έφτασε, λοιπόν, η πιο εορταστική περίοδος του χρόνου!


Οι προετοιμασίες στο φουλ, το ίδιο και τα ψώνια! Όλοι έχουμε στο μυαλό μας χαρούμενες φατσούλες που ανοίγουν δώρα και το πρόσωπο τους λάμπει από ευχαρίστηση.  Το άνοιγμα των δώρων πραγματοποιήθηκε μετά από ένα πλούσιο οικογενειακό τραπέζι μ’ εκλεκτά εδέσματα στο πνεύμα των ημερών, κι εμείς να λάμπουμε από ικανοποίηση, αλλά κι ομορφιά, δίπλα στο κατάφωτο δέντρο, σερβίροντας μελομακάρονα και κουραμπιέδες!

Χάχα! Ωραίος στόχος, αλλά είναι εύκολα εφικτός;

Στόχος πρώτος: δώρα!
Ωραία, έχουμε κρίση, αλλά δε μας πάει καρδιά να μην κάνουμε στους αγαπημένους μας ένα -έστω μικρό- συμβολικό δώρο για το καλό. Οπότε ψάχνεις κάτι που να ταιριάζει στον καθένα σε οικονομική τιμή. Πιασ’ το αυγό και κούρευ’ το! Τα παιδιά, βέβαια, έχουν βομβαρδιστεί με τόνους διαφημίσεων για το τάδε και το δείνα σούπερ ντούπερ παιχνίδι και κάθε φορά που ανοίγει η τηλεόραση σπίτι ακούς «να να, αυτό θέλω, ναι ναι, κι αυτό!»

Ξεποδαριάζεσαι, λοιπόν, στο πάνω - κάτω να βρεις τα δώρα, αντιμετωπίζοντας τρελή κίνηση στο δρόμο, καθώς οι βροχές έχουν αρχίσει, ψάχνοντας γύρω-  γύρω θέση παρκινγκ. Ουάου, τα κατάφερες! Άντε τώρα να πάρεις το δώρο που έχεις σταμπάρει για το βαφτιστήρι σου απ’ τα νύχια της επιτήδειας θείτσας,  ε θα μαλλιοτραβηχτείς λιγάκι, αφού είναι το τελευταίο.

Ο δε συνωστισμός φτάνει στα επίπεδα λιποθυμίας, ειδικά στα μεγάλα πολυκαταστήματα! Σπρωξιές, ζουμπήγματα και μελανιές είναι στο πρόγραμμα! Φτάνει η ευλογημένη ώρα που τελειώνεις κι οδεύεις για το ταμείο. Άλλη ιώβεια δοκιμασία σε περιμένει, με την ουρά να φτάνει στο άπειρο. Αν μέσα στην εικόνα παίζουν και το /τα παιδιά σου, που δεν είναι ακόμα προικισμένα με τη θεάρεστη αρετή της υπομονής, εκτός απ’ την αναμονή σε περιμένει και τρελή γκρίνια!

Γυρνάς σπίτι λες και βγήκες από γατοκαυγά!
Πού θα φυλάξεις τα δώρα, ωεω! Να μην τα πιάσουν τα παιδιά και τα ρημάξουν πριν την ώρα τους. Φιου, βρήκες κάπου να τα στριμώξεις! Τώρα, κάθε βράδυ στα μουλωχτά, με το που κοιμίζεις τα παιδιά, στήνεις το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη για να τα τυλίξεις όλα αυτά!

Αλλά δεν τελείωσες ακόμα! Σούπερ μάρκετ, κρεοπωλείο, που τα βάζεις; Άλλος σκοτωμός εκεί! Και τί να μαγειρέψεις και τι είναι πιο φρέσκο, και να πάρεις και τα υλικά για τα κουραμπιεδομελομακάρουνα.  Α, να μην ξεχάσεις και τα καθημερινά! Άλλες ουρές κι άλλες μάχες εκεί!

Παράλληλα, πρέπει να κλείσεις και τα ραντεβού να πας για τα μποτέ σου. Λίγο το μαλλί, έστω ένα μάνι πένι, επιβάλλεται! Μην είσαι σαν τη λέτσα μέρες που ‘ναι! Σκοτωμός! Πρέπει να’ χεις το θείο μπάρμπα ή την κομμώτρια κολλητή για να τα καταφέρεις! Λες «δεν μπορεί! Τουλάχιστον εκείνη την ώρα θα χαλαρώσω!». Guess again! Δεν είναι όλα τόσο ρόδινα, γλυκιά μου! Θα φας στη μάπα την αναμονή σου κι εκεί!

Έπειτα, τρέχεις φουριόζα γιατί ξέφυγες απ’ το πρόγραμμα σου και δεν προλαβαίνεις! 

Τρέχα τώρα με το νύχι, το φρεσκοβαμμένο, να ζυμώσεις, να φουρνίσεις, να μελώσεις, να πασπαλίσεις. Ε, μετά απ’ όλα αυτά δε θέλει και το σπίτι μια καλή φασίνα να έρθει στα ίσα του; Σκούπισε όλες τις πευκοβελόνες που έχουν πέσει απ’ το δέντρο τριγύρω. Ξεσκόνισε τη χρυσόσκονη που έχει απλωθεί παντού απ’ τα στολίδια. Σφουγγάρισε. Τρίψε. Ξύσε. Στρώσε!

Η παραμονή σε βρίσκει να θες να πεις ένα τεράστιο «αϊ σιχτίρ» στους καλαντιστάδες που σε ξυπνάνε πρωί-πρωί. Να ψάχνεις κέρματα πριν πιεις καφέ κι έχεις τόοοσες εκκρεμότητες ακόμα!

Παρόλα αυτά, τα κατάφερες!

Το τραπέζι επιτυχία, τα δώρα ένα κι ένα κι όλοι χαρούμενοι! Αύριο δε σηκώνεσαι απ’ το κρεβάτι για κανένα λόγο πριν τις δέκα!

Τα κατάφερες μεν, αλλά έχεις τερματίσει!

Μαρίνα Μαγουλιανού

Γεννήθηκα σ' ένα νησί ηλιόλουστο, μέσα στην κάψα του καλοκαιριού, την ώρα που ο ήλιος ακρακουμπούσε την θάλασσα. Είμαι πλάσμα των αντιθέσεων, καρπός πάθους άκρατου αλλά και παιχνίδι της τύχης. Τα χρόνια που τριγυρίζω, τα με τον καλύτερο τρόπο: γνωρίζω και αγαπώ ανθρώπους. Βρίσκω το θαύμα και τη μαγεία που κρύβει η καθημερινότητα. Νιώθοντας καταραμένη (Στοιχειωμένη από το όραμα ενός καλύτερου κόσμου, δεν μπορώ να επαναπαυτώ και να βολευτώ σε μια οριοθετημένη, τακτοποιημένη ζωή) αποφάσισα να κάνω τον εαυτό μου καλύτερο και να τον μοιραστώ μέσω της τέχνης. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top